Особистий досвід: Маріка назвала 5 корисних звичок для здорового способу життя

1277

Здоровий спосіб життя дозволяє себе відчувати себе в тонусі. Правильне харчування, стрункість, краса шкіри… Заманливо! Але з чого починати? Телеведуча Марія Кравцова, більш відома під творчим псевдонімом Маріка, яка всерйоз присвятила себе вивченню рецептів здорової їжі, поділилася своїм досвідом. І справа не тільки в їжі!

Досвідченим шляхом я вирахувала, які звички потрібні мені, щоб бути продуктивною і продовжувати рухатися тільки вперед.

1. Здоров’я і харчування

Вітамін Д і Омега-3 курсами. Склянку теплої води вранці, протягом дня більше води, клітковина, складні вуглеводи, корисні жири. Стежу за кількістю білка. Не їм молочку, от тільки від сиру поки ніяк не відмовлюся🙈 Контролюю кількість глютену. І відмовилася від рафінованого цукру.

© Instagram @marikakravtsova

Читайте також:Худнути легко: відомий лікар розповів, скільки чистої води треба пити в день

2. Інтернет-детокс

Час – єдиний непоправний ресурс. І коли видається вільний від роботи час, я проводжу його без телефону, з сім’єю або з собою коханою.

3. Сон

Це пункт-боротьба🤦🏻♀ Все мрію навчитися лягати до 10, але поки я роблю це тільки уві сні в основному🤪

4. Спорт

Він є в моєму житті, і я молодець

5. Чек-ап організму

Роки йдуть😅 треба уважніше ставитися до здоров’я.

© Instagram @marikakravtsova

Маріка не приховує, що її шлях до здорового способу життя не був швидким. Знаменитість визнається:

І зараз відкати трапляються, не приховую. Але позаплановий десерт або пропуск тренування я не називаю кроком назад. Моє правило – усвідомленість і міра у всьому☝🏻 Я люблю їжу, люблю спорт, люблю своє тіло, та взагалі жити подобається😅 І тому я не фанатична в цих питаннях.

Тему прилучення до здорового способу життя в особистому блозі піднімає і спортсменка Ляйсан Утяшева. Актриса зізналася, що до неї нерідко звертаються з питанням про те, як почати займатися спортом. Ймовірно, його задають дівчата, які регулярно знаходять відмовки на кшталт «почну бігати завтра… або з понеділка». Спортсменка переконана в тому, що спорт необхідний.

Особливо сьогодні, коли всі живемо в режимі гіподинамії і сидячого способу життя, — зазначила Ляйсан Утяшева. — Якщо ви молоді, вам ще немає 35-40, то відсутність спорту можете не помітити. Але якщо ви вже досягли цього віку, то спорт вам необхідний.

Але питання, що починається зі слів «Як змусити себе» – це вже поганий старт. Якщо ви змушуєте себе, то завжди буде бажання кинути. І в підсумку, кинете. А потім через якийсь час знову поставите собі питання «Як змусити себе займатися спортом?». Замкнуте коло.

View this post on Instagram

A post shared by Ляйсан Утяшева (@liasanutiasheva) on May 21, 2019 at 12:18pm PDT

Читайте також:Ляйсан Утяшева показала ефективні вправи для здорової спини і відмінною розтяжки

Утяшева запропонувала альтернативний варіант традиційним видам спорту:

Давайте підемо від ваших уподобань. Любите дивитися танці? Запишіться на танці. Це той же спорт. Вже з власного досвіду: на репетиціях настільки входиш в процес, що вже не думаєш, коли закінчиться. Головне – почати рухатися.

Футбол, фітнес, біг, теніс, плавання, скандинавська ходьба, лижі взимку і лижі-ролери влітку, велосипед. Я фанат велосипеда. Але не велотренажера, а люблю кататися по місту або лісі. Якщо не вдома – беру напрокат. І їжджу, отримую задоволення.

Головне не зациклюватися на тому, що не сподобалося. Виберіть те, що вам по душі, — підвела підсумок темі Ляйсан Утяшева.

А які у вас стосунки зі здоровим способом життя?

Фото на анонс: Instagram @marikakravtsova