Переваги і недоліки карбонового пілінгу обличчя

1438

Зміст:

  • Що це таке
  • Що дає такий метод
  • Переваги методу
  • Недоліки та протипоказання
  • Порядок проведення карбонового пілінгу обличчя
  • Як часто можна робити пілінг
  • Можна поєднувати карбоновий пілінг з іншими методиками
  • Як уникнути ускладнень
  • Серед інших косметологічних втручань карбоновий пілінг обличчя виділяється особливою ефективністю. Він дозволяє без операції домогтися омолодження шкіри за один сеанс і практично нешкідливий. Перш ніж зважитися на цю процедуру, бажано зрозуміти її особливості і розібратися, наскільки вона підходить для вас.

    Що це таке

    Карбоновий пілінг особи являє собою глибоке очищення шкіри з використанням спеціального вуглецевого підсилювача, наногеля, завдяки якому ця процедура отримала свою назву. На обличчя наноситься гель-маска, яка проникає глибоко в пори, притягує до себе мертві клітини шкіри, жир, токсини, після чого проводиться обробка лазером, руйнуючим вуглець.

    Перед карбоновим пілінгом на обличчя наноситься антисептик

    Лазерні промені прогрівають верхні шари епідермісу і проникають вглиб. У результаті залишки маски легко видаляються разом із забрудненнями, відновлюється обмін речовин, стимулюється регенерація колагенових волокон, знищуються шкідливі мікроорганізми.

    Вже після першого сеансу шкіра стає свіжою і пружною. Процес займає небагато часу, не викликає хворобливих відчуттів і стомлення.

    Що дає такий метод

    Пілінг не лікує шкірних захворювань, але дозволяє зменшити прояв ряду проблем. Найчастіше до нього вдаються, щоб приховати перші ознаки старіння, прибрати з’явилися з віком обвисання, позбутися від нездорового кольору і пігментації особи.

    Молодим людям теж можуть знадобитися такі сеанси. Вони рекомендовані людям з жирною шкірою, допомагають звузити пори і зменшити виділення сала, усувають недоліки при горбистою шкірі, постакне, вугрової висипки. Пілінг очищає пори і надовго запобігає їх засмічення, дозволяє отримати так зване фарфорове обличчя.

    Переваги методу

    Порівняно з іншими косметологічними операціями чистка за допомогою лазера і наногеля має ряд переваг. Це сучасний метод, який діє комплексно і володіє безліччю корисних якостей.

    • Не викликає запалення. Після сеансу на шкірі немає почервоніння або подразнення на відміну від таких пілінгів, як ретиноевый. Тому немає необхідності деякий час приховувати своє обличчя, залишаючись вдома і відмовляючись від звичних занять.
    • Бактерицидний ефект. Лазерний промінь вбиває патогенну мікрофлору і сприяє загоєнню ушкоджень.
    • Викликає звуження пор. Після процедури зменшуються сальні залози, нормалізується обмін ліпідів, скорочується виділення жиру.
    • Швидкий омолоджуючий ефект. Завдяки впливу лазера в шкірі активніше регенеруються білки, відмерлі клітини видаляються, шкіра оздоровлюється, виглядає значно краще, стає м’якою і пружною, зникають перші ознаки старіння.
    • Тривала дія. Якщо пройти повний курс і продовжувати доглядати за обличчям, ефект довго зберігається і проблеми не проявляються.
    • Не залежить від сезону. Як і карбокситерапія, процедура однаково ефективна в будь-який час року і не схильна до впливу погодних чи кліматичних змін.

    Користь від такої чистки багато в чому залежить від правильності її проведення, використовуваних матеріалів і сертифікованого, грамотно налаштованого устаткування. Щоб оцінити її переваги, краще звертатися в перевірені або мають хорошу репутацію салони або клініки.

    Недоліки та протипоказання

    Хоча цей метод безпечний і діє щадяще, він підходить не всім. Це не лікування, а перед першим сеансом консультація лікаря не завадить. Особливо це стосується схильних до алергії, які перенесли важкі операції, які страждають від хронічних захворювань людей. Категорично не дозволяється проходити опромінення лазером онкологічним хворим, вагітним і годуючим мамам, які перенесли інфаркт і використовують кардіостимулятор.

    лазерныйЛазерний промінь розігріває шкіру і руйнує молекули вуглецю

    Перш ніж записатися на сеанс, бажано переконатися у відсутності особистої непереносимості діоксиду вуглецю. Процедуру не можна робити при наявності келоїдних шрамів, сильних запальних процесів. Не варто застосовувати цю методику при герпесних захворюваннях, порушенні меланинового обміну. При таких протипоказання краще відмовитися від подібних косметологічних сеансів.

    Порядок проведення карбонового пілінгу обличчя

    Починати слід з огляду косметолога, який проводить обстеження, призначає аналізи, з’ясовує, чи немає протипоказань для використання лазера. Щоб визначити чутливість шкіри до карбонової масці, невелику кількість крему наносять на згин ліктя. Якщо протягом 15 хвилин не з’явилося подразнення, можна переходити до основним етапам.

  • Підготовка. Обличчя очищається антисептиком без спирту або м’яким косметичним засобом.
  • Нанесення гелю. Приготовлена маска рівномірно розподіляється по шкірі. Через кілька хвилин складу застигає, утворюється плівка.
  • Обробка лазером. Очі захищають спеціальними окулярами, прогрівання виконується порційно, короткочасними спалахами. Це забезпечує випаровування карбонової маски разом із забрудненнями.
  • Видалення залишків гелю. Для цього застосовується м’який очищаючий засіб.
  • Лазерний фототермолиз. На завершення шкіра обробляється лазером, стимулює регенераційні процеси.
  • Для отримання бажаного ефекту важливі всі етапи, дотримання їх послідовності і ретельність виконання. Це дозволить очистити верхній шар, стимулює вироблення колагену і гіалуронової кислоти, приховає вікові зміни.

    Як часто можна робити пілінг

    Позитивні метаморфози помітні вже після першого сеансу, але стійкий результат досягається в результаті проходження повного курсу. Кількість процедур залежить від типу, стану, ступеня забруднення шкіри, віку, наявності додаткових проблем. Зазвичай для тривалого ефекту потрібно від 3 до 7 повторень тривалістю близько 30 хвилин, між якими необхідно робити паузу як мінімум в 5 днів.

    Занадто часті чищення не рекомендуються через небезпеку травмувати шкіру. Ефект тримається довго, але поступово проблеми знову проявляються. Новий курс можна пройти, але не раніше ніж через рік після закінчення попереднього. Про терміни краще проконсультуватися зі своїм майстром.

    Можна поєднувати карбоновий пілінг з іншими методиками

    Правильно підібрані комбінації процедур підсилюють позитивний ефект і дозволяють уникнути негативних результатів. Карбоновий пілінг вдало доповнює фракційний термоліз, при якому для поліпшення синтезу колагену старі волокна знищуються, допомагає організму легше перенести хворобливі впливу, подовжує час збереження результату.

    Одночасно з пілінгом може проводитися біоревіталізація, що полягає у введенні в епідерміс гіалуронової кислоти методом лазеротерапії. Обидві методики взаємно впливають один на одного, результат виходить більш помітним.

    Як уникнути ускладнень

    Цей метод безпечний, але в деяких випадках може викликати небажану реакцію. Щоб уникнути неприємних моментів і максимально знизити ризик появи подразнень на шкірі, необхідно дотримуватися певні правила.

    чисткаПісля чищення не потрібна реабілітація, досить мінімального догляду за обличчям

    • Вуглецеву маску наносити на чисту шкіру. Обов’язково видаліть косметику, вмийтеся, але не распаривайте обличчя і уникайте використання хімічних лосьйонів і протирок.
    • Залишки маски видалити спеціальним засобом. Не використовуйте сильні очищувачі, обов’язково нанесіть зволожуючий крем.
    • Обмежте вплив шкідливих факторів. У літній час використовуйте крем від засмаги, взимку – захисний. Перший час намагайтеся уникати прямих сонячних променів, не перебувайте довго на морозі, обмежте застосування косметики. Відкладіть на час відвідування солярію або сауни, не приймайте гарячу ванну. Якщо з’явилися деякі роздратування, наносіть засіб для догляду за чутливою шкірою.

    Мінімальний нескладний догляд закріпить отриманий ефект і збереже красу надовго. При виборі засобів попросіть рекомендації у свого косметолога, який врахує специфіку вашої шкіри, вік, індивідуальні особливості. Обмеження триватимуть недовго, через 5-7 днів можна повернутися до звичного способу життя.

    Вуглецевий пілінг поєднує ефективність і безпеку, ускладнення виникають тільки в тому випадку, коли не враховані протипоказання і порушені рекомендації косметолога. Це досить дорога методика, але вона значно дешевше і простіше, ніж косметичні операції. Якщо грамотно вибрати місце її проведення, звернутися до досвідченого майстра, результат вас приємно здивує.

    Читайте далі: застосування янтарної кислоти для обличчя