Перепелині яйця при грудному вигодовуванні

1185

Зміст:

  • Скільки можна їсти
  • Коли можна починати їсти
  • Що приготувати
  • Запобіжні заходи
  • Причина, по якій годуюча жінка боїться включати яйця в свій раціон – ризик виникнення алергічної реакції у дитини. З цієї точки зору перепелині яйця при грудному вигодовуванні безпечніше курячих, так як викликають алергію набагато рідше. Однак, така ймовірність повністю виключена бути не може, тому важливо дотримуватися обережності.Перепелині яйця при грудному вигодовуванні

    Скільки можна їсти

    Лікарі рекомендують у день є 2-3 штуки, максимум — 4. В тиждень не варто вживати більше 8-10 штук. При цьому яйця повинні пройти термообробку, а перед приготуванням їх необхідно ретельно вимити. У сирому вигляді годуючій мамі їсти яйця не рекомендується, незважаючи на те, що продукт вважається безпечним з точки зору ризику заразитися сальмонельозом.

    Важливо строго контролювати термін придатності, вживати в їжу тільки свіжий продукт. Так як не завжди можна довіряти дати, зазначеної на упаковці, краще провести домашній тест на свіжість зі склянкою води. Опустіть яйце в склянку з водою, свіжий продукт опуститься на дно.

    Коли можна починати їсти

    В цьому питанні рекомендації педіатрів і консультантів з грудного вигодовування розходяться. Лікарі вважають, що яйця при ГВ можна включати в раціон молодої мами, коли дитині виповниться 3-4 місяці. Консультанти ж упевнені, що не потрібно так довго чекати, можна починати з першого тижня, але тільки в тому випадку, якщо у дитини не виявили алергію на коров’ячий білок.

    Що приготувати

    Кілька способів приготування:

  • Яйця можна просто відварити. Почекати 3-4 хвилини після закипання води, якщо потрібні яйця некруто, 6 хвилин потрібно для приготування круто.
  • Можна приготувати омлет, додавши в нього в якості начинки овочі, м’ясо. Корисно доповнювати перепелиним яйцем картопляне або інше овочеве пюре, класти в суп.
  • З білків яєць можна готувати смачний і легкий десерт – безе.
  • Перепелині яйця корисні мамі, що годує, вони легко засвоюються організмом і містять невелику кількість калорій.

    Запобіжні заходи

    Вводити в раціон продукт потрібно поступово, маленькими порціями, уважно відстежуючи реакцію дитини. У перший раз можна з’їсти половину жовтка, так як це менш алергенна частина яйця. Якщо все добре, переходити до білків, починаючи з однієї третини. При наявності негативної реакції з боку дитини (появі висипу, розлади стільця), потрібно відмінити продукт. Повторна спроба допустима лише через 1-1,5 місяця.

    Якщо є індивідуальна непереносимість продукту у мами або дитина є алергіком, то на питання, чи можна їсти яйця, зможе відповісти лише лікар. В інших випадках вживати їх у їжу можна, дотримуючись запобіжних заходів.

    Також рекомендуємо почитати: пиво при грудному вигодовуванні