Самі смачні круасани: рецепт від зоряного кондитера Олександра Селезньова

1078

Ви любите круасани? Мабуть, питання риторичне. Адже цей десерт на сніданок люблять багато. Круасани гарні як з начинкою, так і без неї. Любить це ласощі і відомий кулінар і ведучий кулінарних програм Олександр Селезньов.

Читайте також:Літні пироги: смачні десерти з фруктами і ягодами

Раніше у своєму особистому блозі гуру випічки ділився рецептом ідеального ранку, яке починається, зрозуміло, з ідеального сніданку.

Чашка кави і круасан, – розповів Олександр Селезньов і помітив. – І все ж французькі круасани мені подобаються більше, т. к. вони хрусткі і розсипчасті.

Александр Селезнев поделился рецептом французских круассанов© Instagram @chefalexmonaco

Передплатники попросили кулінара підказати, як на своїй кухні можна створити те, чим балують себе на сніданок багато жителі та гості Франції. І ось, будь ласка, маестро поділився рецептом цієї випічки.

Французькі круасани від Олександра Селезньова

Кулінар перерахував необхідні інгредієнти:

  • 500 г борошна (45 Т або Т 55, вона білосніжна, схожа на порошок сухого молока)
  • 5 г солі
  • 80 г цукру
  • 20 г живих дріжджів
  • 300 мл молока

Як готувати французькі круасани:

Замішуємо тісто довго, до однорідності (опару ми не ставимо). Накриваємо целофаном і прибираємо в холодильник. Вершкове масло 250 г з холодильника, посипаємо борошном і починаємо відбивати качалкою до товщини 1 см, періодично подпыляя борошном, щоб масло не прилипало до качалці.

Охолоджене тісто розгортаємо в квадрат, кладемо зверху масло і звертаємо в конверт. Розкачуємо в рушник, тільки в одну сторону (прямокутник), звертаємо втричі, знову розгортаємо і звертаємо вчетверо. Прибираємо в холодильник на годину, потім повторюємо розкочування у три і чотири.

Знову розгортаємо в рушник і нарізаємо на трикутники, звертаємо їх у рогалики, даємо підійти в теплому місці, змащуємо сумішшю яєчного жовтка і молока і випікаємо при 190 градусів 15-18 хвилин.

View this post on Instagram

A post shared by Олександр Селезньов (@chefalexmonaco) on Jan 18, 2019 at 9:59pm PST

А ви любите круасани?

Читайте також:

  • Без цукру і глютену: кондитер Олександр Селезньов поділився рецептом ніжного торта
  • Покроковий рецепт: чудовий кекс від Олександра Селезньова
  • Шеф-кухар королівського палацу розповіла про улюблений десерт принца Гаррі
Фото на анонс: © Instagram @chefalexmonaco