Перукар назвав 8 причин, які заважають росту волосся

1047

Красиві довге волосся — мрія багатьох дівчат. Щоб струмували по плечах, переливалися блиском на сонці… А що на ділі? Сумного вигляду волосся, які ледь доростають до плечей.

«Може, вітамінів не вистачає?» — дівчата хвилюються. Цілком можливо, але точну відповідь дасть на це аналіз, призначений після консультації з лікарем. А поки слово перукаря Ірини Шахині, яка пояснює, чому волосся відмовляють рости нижче плечей.

Таке може бути, але рідко, — міркує фахівець. — Пов’язано це з «життям» волоса, а точніше, його кореня. У кожної людини своя генетична цифра цього віку. Так виходить, що хтось рекорди Гіннеса фіксує, а хтось нижче грудей ніяк косу не відпустить.

На практиці частіше я бачу іншу причину, багатьма непомітну. Волосся не зупиняються в рості, вони поступово обламуються на кінчиках.

Читайте також:Перукар назвав 7 причин появи посічених кінчиків волосся

Ірина Шахині перелічує заходи, які треба вжити, щоб наблизити мрію про довгих здорових волоссі:

  • Відмовитися від прасок і плойок;
  • звести до мінімуму фен або підсушувати злегка волосся прохолодним повітрям;
  • прибрати жорсткі щітки;
  • ліквідувати грубі гумки і шпильки на металевій основі;
  • не смикати руками «хвіст»;
  • ховати волосся від вітру, морозу, дощу під одяг;
  • скласти грамотний домашній догляд;
  • регулярно стригтися кожні 3 місяці.

Читайте також:Перукар назвав непомітні ознаки випадіння волосся

Нагадаємо, раніше перукар пояснювала, від чого залежить зростання волосся:

Швидкість росту волосся залежить від сезону. Навесні і влітку ми отримуємо на 10-30% більше довжини в місяць, ніж восени і взимку. Пов’язано це з внутрішньою роботою організму, в першу чергу. Короткий світловий день впливає на обмінні процеси людини і часто викликає поганий настрій, що безпосередньо відноситься до гормонального фону.

Тут можна додати харчування: взимку вживається меншу кількість зелені, свіжих фруктів і овочів, нас ніби тягне на важку, шкідливу їжу і солоденьке 🙄.

Вночі волосся росте повільніше, ніж вранці і вдень. Найшвидший ріст шевелюри вранці, коли активно запускається організм. Тому, користуючись знаннями, робіть масаж шкіри голови перед сніданком, втирайте ампули і сироватки, зміцнюючі відвари. А ось перед сном корисно наносити на шкіру голови спеціальні препарати для активізації росту сплячих фолікулів.

А у вас довге або коротке волосся?

Всі фото: Depositphotos