Як приготувати вівсяний кисіль для схуднення і очищення

1001

Зміст:

  • Чим корисний напій
  • Як приготувати кисіль з вівсяних пластівців
  • Як приймати вівсяний кисіль для схуднення
  • Дієта на вівсяному киселях
  • Розвантажувальний день на вівсяному киселях
  • Голодування на вівсяному киселях
  • Вівсянка корисна у вигляді каші, але також з нього готують кисіль, який використовується для виведення з організму шлаків, токсинів, а також зниження ваги. З допомогою киселю можна схуднути на 5 кг за тиждень.

    Чим корисний напій

    Традиційний рецепт вівсяного киселю містить оптимальну кількість білків, жирів і вуглеводів в складі. Завдяки цьому може підтримуватися плідна діяльність організму без загрози набору зайвих кілограмів.

    Вівсяний кисіль для схуднення допомагає позбутися 5 кг за тиждень

    Кисіль сприяє поліпшенню травлення шляхом налагодження функціонування шлунково-кишкового тракту. Також він володіє допоміжними корисними властивостями:

    • зміцнює кісткову тканину і емаль зубів;
    • виводить з організму шлаки, токсини та інші шкідливі компоненти;
    • стимулює ефективну роботу серцево-судинної системи;
    • знижує прояв алергічних реакцій;
    • нормалізує гормональний баланс;
    • покращує діяльність нервової системи;
    • позбавляє від стресів і депресій.

    Найбільш вираженими властивості напою стають при його регулярному застосуванні.

    Як приготувати кисіль з вівсяних пластівців

    Щоб приготувати кисіль, знадобиться 1 стакан звичайних пластівців «Геркулес», знежирене молоко і чиста вода. Пластівці подрібніть в кавомолці до стану борошна. Розведіть їх в 150 мл чистої води, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. В іншу ємність налийте 200 мл молока, поставте суміш на середній вогонь і доведіть до кипіння. Поступово влийте в молоко борошно з вівсяних пластівців, ретельно розмішайте. Напій готовий до вживання.

    Як приймати вівсяний кисіль для схуднення

    Прийом киселю може бути різним. Він залежить від того, з якою метою ви його готували для дієти, розвантажувального дня або для голодування. Єдине загальне правило – на кожне вживання потрібно готувати новий кисіль, тому що з часом він втрачає частину своїх корисних властивостей.

    Лікар-вірусолог Ізотов модифікував традиційний рецепт вівсяного киселю і винайшов лікувальний напій, який допомагає вилікуватися від захворювань шлунково-кишкового тракту, нирок, серцево-судинної системи, ЦНС.

    Фруктовий кисіль Ізотова допомагає звести до мінімуму наслідки інсульту.

    Для приготування киселю знадобиться закваска. У велику помістіть 2 л чистої води, 4 ст. л. кефіру, 3 склянки вівсяних пластівців і 9 ст. л. вівса. Надягніть на банку гумову рукавичку, і помістіть її в темне місце. Температура бродіння не повинна бути менш або більш 22-28 градусів. Через 4 дні профільтруйте кисіль через друшляк, залишивши рідина. Цей фільтрат потрібно знову помістити в банку і залишити на добу. Потім злийте прозору воду, що утворилася над закваскою, а саму рідину залиште для приготування киселю.

    Щоб зробити кисіль Ізотова, змішайте 8 ст. л. закваски з 500 мл чистої води, доведіть до кипіння і випаровуйте до вподобаної консистенції. Вживати кисіль потрібно щоранку замість сніданку за 3 години до наступного прийому їжі.

    Дієта на вівсяному киселях

    Якщо ви практикуєте таке схуднення вперше, дієта повинна тривати не більше двох тижнів. За цей час ви оціните, наскільки швидко скидається вага, і чи варто продовжувати худнути таким способом.

    Суть дієти полягає в тому, що потрібно пити кисіль замість сніданку або вечері – як вам зручніше. Також рекомендується виключити з раціону жирне, смажене, солодке і копчене.

    из овсяных хлопьевКисіль з вівсяних пластівців нешкідливий для організму

    Якщо паралельно займатися спортом, за тиждень можна скинути від 5 кг. Якщо фізична активність не входить у ваші плани, то дієта допоможе схуднути на 2-4 кг, в залежності від початкової цифри на вагах.

    Розвантажувальний день на вівсяному киселях

    Раз на тиждень можна проводити розвантажувальний день на вівсяному киселі. Він допоможе скинути до 5 кг в місяць за умови щотижневого проведення. Весь день можна вживати тільки вівсяний кисіль і чисту воду в необмежених кількостях. Інші продукти, включаючи чай, заборонені.

    Голодування на вівсяному киселях

    Голодування полягає в тому, що вам можна весь день тільки пити чисту воду в необмежених кількостях. Входити в режим голодування і виходити з нього потрібно плавно. У цьому добре допомагає вівсяний кисіль. Напередодні розвантажувального періоду перед сном випийте склянку киселю, а потім після голодування на сніданок використаєте 2 склянки напою. На обід можна поласувати нежирним супом, на вечерю – поступово повернутися до звичного режиму харчування.

    Відгуки лікарів про киселях переважно позитивні, але все одно перед його вживанням потрібно проконсультуватися з дієтологом і терапевтом. При деяких захворюваннях травної і нервової системи дієти і голодування протипоказані, тому краще не ризикувати здоров’ям і подбати про виключення протипоказань.

    Читайте в наступній статті: кульбаба для схуднення