Погоджуватися на партнерські пологи із чоловіком чи ні?

544

В очікуванні малюка багато пар розглядають можливість партнерських пологів. Іноді це бажання озвучує майбутня мама, рідше – тато. Наприклад, в парі, де незабаром з’явиться дитина, в пологовому залі чоловіка хотіла б бачити Олена.

Я своєму кажу «Давай підемо на партнерські пологи». Так він у відмову, «не чоловіча справа» каже. Я і не збиралася, але зараз задумалася, а може бути і треба? У кого як було? — поцікавилася у подруг майбутня матуся.

Читайте також:Чоловік на пологах: 15 вражаючих фотографій

Вже складалися матері поділилися своїм досвідом. Висловилися ті, хто за партнерські пологи:

Партнерські пологи були перші й другі, тільки з чоловіком піду) як я без нього. КС не знаю, особливо якщо планове, туди не пустять чоловіка, напевно… це ж порожнинна операція, та й чого йому там робити так, чоловік потрібен, в основному, на переймах, особливо якщо вони тривають довго (Linok)

Чоловік зі мною був і я йому за це дуже вдячна. Це величезна підтримка і допомога — воду подати, за лікарем збігати, зробити масаж, хоч поговорити зрештою, зняти напругу. І потім він перший взяв дівчинку на руки, відразу включив тата. Чому це не чоловіча справа, не розумію? Наступного разу сказав, що теж піде зі мною, йому сподобалося все (Ronnie Di)

Три рази з чоловіком ходила, на перші пологи він не рвався. Але так склалися обставини, що він не зміг залишити мене одну. Мені дуже допомогло його присутність. Особливо в нагоді, на останніх пологів, дитину відразу з родзала у відділення для недоношених поклали і він все перші години був з нею. Я змучилася, якщо б не знала, що вона тільки з чужими лікарями (Марія Ковальова)

Був з початку до кінця. Відносини стали тільки міцніше. У нього своя зв’язок з дитиною, часто згадує, що очі чоловіка були першими, що наш син побачив у цьому житті. Вони просто зустрілися поглядом. Без нього, навіть не уявляю, як би все це пережила. Кричала б з початку до кінця (КисаЛариса)

Серед матусь були і ті, хто раніше народжували без чоловіка, але в майбутньому хотіли б відчути його підтримку поруч.

У мене чоловік вже другий раз рветься зі мною. У перший раз я відбилася від нього, на цей раз навіть не знаю. Боюся, що він в род залі почне команди за звичкою роздавати 😹. А мені потрібні тиша і спокій, інакше на пологи не настроюсь. Якби було КС, то однозначно б взяла з собою. Там би дуже не завадила підтримка, вже в операційний процес він би точно лізти не став би, напевно (Юлія)

Читайте також:«Без чоловіка я б не впоралася»: жінка розповіла про партнерських пологах

А ось і аргументи проти партнерських пологів:

У мене чоловік навпаки хотів і питав чи можна зі мною. Я була категорично проти цього, ну не розумію, що робити мужику під час пологів. В результаті у мене ще й екстрене було, лікар зателефонувала чоловікові і він приїхав, сидів перед операційної та коли дитину забирав неонатолог, йому її показали. Ну і потім він мене побачив, коли мене в реанімацію везли, відок був той ще не уявляю, щоб він сидів в операційній і бачив весь мій змучений вигляд (Malinka)

Навіть якщо б він раптом захотів, ніколи б не взяла його на пологи. Я сама по собі така людина. навіть якщо хтось зі мною в поліклініку або РК йде, дуже напружують. Я в такі моменти максимально зосереджена на собі, на своєму стані. І якісь бесіди/питання мене дратують (Дороговказна Зірка)

Мій відразу сказав ні, ні і ще раз ні, я буду подумки з тобою. Я як те і не наполягала (Леночек)

Я ще не вагітна, мені вже за фактом чоловік сказав, що разом народжуємо без обговорення♀️ Пояснювала, що мені буде не комфортно, я буду нервувати і шкодити дитині, але він сказав, що якраз заради того щоб я була спокійна і відчувала його підтримку і щоб дитині в разі чого допомогти народитися він їде зі мною 🤯

p.s. так рано обговорюємо тому, що обираємо відразу клініку і акушера для періоду планування, спостереження і до самих пологів, тому вирішуємо всі зараз (goddess)

Я навіть і просити не буду! Поруч з ним я відразу якийсь слабкою стаю, відразу хочеться щоб він мене жалів. Коли народжувала доньку, я це зрозуміла. Як з ним поговорю так плачу, а поки його не чую, взяла себе в руки і пішла народжувати (Тетяна)

Читайте також:Чоловік на пологах: 9 зіркових батьків, які були присутні при народженні своїх дітей

Брат з дружиною був на КР, першим взяв дитину, перерізав пуповину, їм поправилося) Я обидва рази народжувала сама, на 2 хотіла б на переймах бути з кимось, а не одна в боксі… Але у мене чоловік теж по-перше не хоче сам (але якщо так вже потрібно, я піду🤪), а по-друге, поруч потрібен хтось хто заспокоїть, а мій може навпаки. Ось, думаю, як 3 пологи будуть проходити… (Анна)

А ви за партнерські пологи чи проти?

Всі фото: Depositphotos