Полірування волосся — що це за процедура і навіщо її роблять?

1918

Зміст:

  • Що це за процедура
  • Плюси і мінуси процедури
  • Як робити полірування самостійно
  • Як часто робити поліровку і в чому полягає догляд після неї
  • Полірування волосся дозволяє розладнати неслухняні локони, зробити зачіску акуратною, надати їй здоровий вигляд. Одночасно ця процедура вирішує кілька проблем, але часто викликає побоювання з приводу безпеки наслідків. Перш ніж зважитися на неї, необхідно зрозуміти її призначення та дізнатися про можливі недоліки.

    Що це за процедура

    Волосся постійно піддаються небажаного впливу сонячного випромінювання, хімічних препаратів для завивки та забарвлення, термічній обробці. Це призводить до їх ослаблення, розшаровування, погіршення структури, появи посічених кінчиків. Через таких проблем локони виглядають негарно, створюється ілюзія недоглянутості, псується зовнішність.

    Перед поліруванням хвилясте волосся потрібно розгладити

    Звична стрижка тут малоефективна, кінчики все одно розшаровуються, нічого не змінюється. Якщо застосувати полірування волосся, можна максимально зберегти довжину локонів, одночасно поліпшивши їхній стан. Видаляються лише пошкоджені кінці, для чого застосовуються спеціальні машинки, насадки або термічні ножиці.

    Кожна пасмо розгладжується, для чого може знадобитися праску, потім по черзі обробляється. При прочісуванні видаляються стирчать і пошкоджені волоски. Краї виходять рівними на відміну від звичайної стрижки. Шліфування тримається до 6 місяців, підтримуючи зачіску у відмінному стані.

    Плюси і мінуси процедури

    При виконанні полірування не використовуються хімічні сполуки, що погіршують стан волосся. Шкоди вона не завдає, зате виявляється ефективною і має ряд корисних якостей:

    • дає швидкий результат. Відразу після проведення волосся виглядають значно краще і охайніше, дефекти ховаються;
    • майже не впливає на довжину. Зістригати тільки кінчики розміром близько міліметра, що практично непомітно;
    • спрощує розчісування. Після вирівнювання волосся не плутаються, їх простіше укладати;
    • немає вікових обмежень. Полірування можна робити всім;
    • доступна ціна. Вона не набагато дорожче звичайної стрижки і дешевше, ніж кератиновое випрямлення.

    Потрібно враховувати, що лікувального ефекту полірування не дає. Вона прибирає посічені кінчики, але не впливає на стан локонів і повинна комбінуватися з різними лікувальними заходами.

    Є у неї і протипоказання. Вона не рекомендується для тонкого і ослабленого волосся, особливо при сильному випаданні, і небажана, якщо є грибкові захворювання шкіри голови.

    Як робити полірування самостійно

    Виконання не потребує особливих професійних навичок і в домашніх умовах не викликає складнощів, але займає деякий час. У перший раз будуть потрібні витрати на інструмент, який прослужить досить довго. Діяти треба акуратно, не поспішаючи, дотримуючись певного порядку:

  • Підготовка. Голову вимийте з шампунем, маски і бальзами не використовуйте, ретельно висушіть і розчешіть. Хвилясті локони максимально випрямити за допомогою фена або прасування. Не наносіть засіб для укладання.
  • Полірування. Виділяйте по одній сталці, інші фіксуйте шпильками і затисками. Пропустіть локон через щілину в насадці, увімкніть машинку і переміщайте її не менше 5 разів по всій довжині. Не поспішаючи, поступово обробляйте всю шевелюру.
  • Завершення. Щоб видалити зрізані волосся, помийте голову з шампунем, нанести живильну маску, кінчики змастіть рослинною олією.
  • При використанні гарячих ножиць пасма збираються в джгут, пошкоджені частини обрізаються. Виконувати дії самостійно складно, краще попросити про допомогу когось із домашніх. При різній довжині локонів, як на каскадної стрижки, пересувайте машинку від коренів до кінців, при однаковій — виберіть зворотний напрямок.

    Як часто робити поліровку і в чому полягає догляд після неї

    Не варто виконувати полірування занадто часто. Повторювати її рекомендують у міру потреби приблизно через 3-5 місяців, коли кінчики відросте. Її слід робити першою, якщо одночасно планується кілька маніпуляцій з волоссям. Щоб наслідки були тільки позитивними, а ефект зберігався якомога довше, постійно необхідний догляд:

    плюсы и минусыУ полірування більше плюсів, ніж мінусів

    • користуйтеся якісними шампунями. В них не повинні входити сульфати, інші шкідливі речовини;
    • застосовуйте ополіскувачі. Для волосся корисні відвари з трав, які зміцнюють і відновлюють структуру, тонізують, освіжають колір. Відповідно з типом волосся підбирайте бальзами;
    • обробляйте кінчики спеціальними складами. Підійдуть поживні сироватки, рідкі вітаміни.

    Хоча б раз на тиждень можна робити маски з реп’яхової, оливкового, мигдального та інших масел, виконувати аромарасчесиваніе, масаж. Це зміцнить ефект, покращує стан волосся.

    Полірування підкуповує своєю простотою і швидкістю дії. Вона дозволяє оперативно надати зачісці привабливість, але при наявності серйозних проблем повинна застосовуватися в комплексі з лікувальними заходами.

    Читайте також: тейпування особи в домашніх умовах