Порада від Анетты Орлової: щоб розвинути впевненість, частіше хваліть себе

1309

Як часто люди втрачають щось важливе з-за відсутності впевненості в собі. Це відноситься до особистому житті, кар’єрі. А потім починають розуміти – треба щось змінювати! В цьому зізнаються деякі користувачі Мережі:

Все життя не впевнена в собі. Дуже хочеться від цього позбутися. Мені 54 роки, про себе завжди думала в останню чергу. Діти, чоловік завжди на першому місці.

Впевненості в собі мені якраз і не вистачає. Мене з дитинства вчили бути скромною, працьовитою, більше думати про інших. А все так і жила.

Сором’язливість заважала домагатися свого. На превеликий жаль…

Читайте також:Жіночі секрети: ви вважаєте себе красивою?

Відомий психолог Анетта Орлова склала перелік рекомендацій, які допоможуть крок за кроком розвинути в собі впевненість.

Мова

Вчіться розмовляти і, насамперед, навчіться говорити з самими собою. Візьміть уроки ораторського майстерності, уроки вокалу. Це дозволить відчути свій голос: звикнути до нього, керувати ним.

Тіло

Невпевнена хода, постійно щось перекладаєте в руках, накручуєте волосся. Це викликає дискомфорт. Щоб позбутися цього почуття — танці. Неважливо як, головне, танцюйте. Якщо займаєтеся в групі: не порівнюйте свої успіхи з чужими. Відчуйте своє тіло!

Читайте також:Танцюють всі! Самі запальні виступи дітей зірок

Мислення

Перестаньте робити акцент на негативі. Змініть фокус: з того, що відсутня, на те, що у вас є, що вийшло. Припиніть вимовляти негативні фрази. Хороший метод позбутися негативу: надіти резиночку на зап’ясті і «клацати», коли на розум приходить негатив. А після згадати позитивне переконання і повторювати його про себе 15′. На кожну негативну думку — позитивне переконання. Мозок не захоче стільки працювати і буде змінювати свої переконання.

Зрозуміти, що тобі подобається

У сучасному світі багато нав’язується ззовні: батьками, друзями, соц. мережами. Через стандартів суспільства ми забуваємо, чого хочемо насправді. Завищений. вимоги оточуючих, до самих себе і до інших призводять до проблем з самооцінкою. Нам дали життя не для того, щоб ми їздили на Фераррі, а для того, щоб були щасливими. А щастя — воно індивідуально.

Вдячність

Використовуйте вправа «5 подяк самому собі». Заведіть щоденник. В кінці кожного дня згадайте про 5 моменти, за які ви можете себе похвалити.

Медитація

Відчуйте, де саме всередині накопичилося найбільше негативних емоцій, сконцентруєтеся на цьому і спробуйте його «продихати». Видих за видихом звільняє себе від всього руйнівного вас.

Емоції

Аналізуйте свої емоції після спілкування з людьми. Якщо вам комфортно спілкуватися, то у вас внутрішній підйом! І тоді краще частіше зустрічатися з такою людиною! Якщо ні — навіщо витрачати свою енергію?

Кажи «ні»

Кожен раз, коли ви робите те, що вас просять, але вам це не хочеться — всередині виникають такі почуття, як злість, невпевненість і заздрість.

Читайте також:Порада дня: навчіть дитину говорити «ні»

Підводячи підсумок цієї теми, відзначимо, що впевненість можна порівняти з любов’ю до себе. Чим частіше будете прислухатися до того, що потрібно саме вам, тим простіше буде знаходити час на маленькі радості спілкування з приємними людьми, заняття, які дозволять вам набувати корисні знання та навички. А все разом це і буде формувати впевненість!

А який пункт з перерахованих вам потрібно «підтягнути»?

Всі фото: Depositphotos