Порада від Анетты Орлової: щоб стати успішніше, не потрібно робити нічого незрозумілого

924

Виростаючи, кожна людина привносить у своє життя щось з дитинства. Так формуються почуття, ставлення до різних речей. Це знайоме багатьом. А чи знаєте ви, що існує зв’язок між фізичними вправами, які не вдавалося виконувати в дитячому віці, приблизно до 8-9-річного віку, і здібностями, у дорослому житті?

Цей фактор зазначила відомий психолог Анетта Орлова.

Хочу поділитися з вами відкриттям, отриманими в особистій роботі з моїми клієнтами. Це не фінальний вердикт — продовжую над ним працювати досі, — пояснила фахівець.

Цікаво? Будь ласка, Анетта Орлова навела приклади:

Люди, які в дитинстві не вміли кататися на велосипеді — у свідомому віці не можуть зберегти життєвий баланс. Їх постійно «базікає» по життю. Люди, нездатні підтягнутися на турніку або залізти по канату — набирають утворень, дипломів, курсів, але так і не можуть підвищити свій статус, рівень життя, підняти себе. Їм, немов, заважає якийсь внутрішній вантаж.

Читайте також:Порада від Анетты Орлової: простий спосіб підвищити самооцінку

Виявивши подібний взаємозв’язок, Анетта Орлова прийшла до висновку, як впоратися з проблемами, які виникають у дорослих людей.

Виявляється, іноді не варто робити нічого незрозумілого, щоб виправити проблему. Часом, досить відновити у пам’яті те вправу, яке не виходило і спробувати дією вирішити ситуацію.

Передплатники психолога відгукнулися на цей пост в її особистому блозі і поділилися своїми історіями, які певною мірою підтверджують спостереження:

Згодна повністю, долаючи фізично свій страх можна досягти певних цілей і висот. Дізнавшись, як це працює у фізичному плані (структура,план,стратегія), можна сміливо братися за життя назовні. І паралель дуже прям в точку. Потрібно взяти спортзал, ми хочемо все і відразу, красиве накачане тіло,але є розуміння, що так не буває, все робиться поетапно зі стратегією, зі збільшенням навантажень, і взяти наприклад бажання стати багатим, неможливо взяти і прокинутися відразу ж на слід.день багатим.Тобто треба діяти спочатку всередину(звернутися до себе) і тільки потім діяти назовні.

100% в мене так працює в йозі. У кожної асани ж є сенс і ось є ті, які мені не даються. І цих якостей мені не вистачає якраз.

Я була дитиною дуже сміливим і будь-які фізичні маневри у мене виходили краще, ніж у хлопчиків. Але я не вмію плавати досі. І так у житті,все можу і нічого не боюсь, але чомусь мої цілі перетворюються в мрії, адже рукою подати, ось воно поруч. Терміново потрібно йти вчитися плавати.

А яка фізична вправа вам не вдавалося в дитинстві?

Всі фото: Depositphotos