Що робити, якщо чоловік хоче розлучитися, а дружина ні.

878

Зміст:

  • Чому чоловіки приймають рішення подати на розлучення
  • Як утримати чоловіка
  • Що робити, якщо чоловік пішов
  • Як пережити розрив стосунків. Поради психолога
  • Висновок
  • Якщо чоловік хоче розлучитися, а дружина любить його і не бажає розлучатися, то саме їй доведеться докласти всі зусилля для збереження сім’ї. Рекомендації психолога допоможуть впоратися з емоціями, взяти себе в руки і зробити все можливе для відновлення відносин.Чоловік хоче розвестися

    Виходячи заміж, кожна жінка налаштовується на довгий і щасливий шлюб. Клятви чоловіка у вічній любові в горі і в радості здаються такими щирими, що думки про розлучення не з’являються в голові дружини навіть через кілька років. Тому дізнавшись, що чоловік збирається піти, багато впадають в шоковий стан, не знають як себе вести і починають шукати будь-які способи зберегти сімейні відносини.

    Повернути чоловіка можна, але для цього необхідно терпляче йти до своєї мети, не погіршувати ситуацію безглуздими скандалами і не створювати негативної обстановки в будинку. Якщо жінка часто зачіпає самолюбство чоловіка, недооцінює його хороші якості і бачить тільки негатив, вона може, сама того не розуміючи, спровокувати розлучення.

    Чому чоловіки приймають рішення подати на розлучення

    Чоловіки йдуть із сім’ї з кількох причин, головною з яких є відсутність взаєморозуміння між подружжям або охолодження в інтимних відносинах.

    Багато шлюбів розпадаються тільки тому, що чоловік і жінка посварилися і не пішли на компроміс, чекаючи взаємних вибачень. Найчастіше приводом для відходу чоловіка з сім’ї стають:

    • сварки і образи;
    • щоденні з’ясування відносин;
    • байдужість до проблем на роботі;
    • тотальний контроль;
    • недолік волі;
    • втрата привабливості дружини і романтики у відносинах;
    • відсутність статевого потягу і задоволення в сексуальному житті;
    • любов до іншої жінки;
    • докори дружини про недостатній заробіток;
    • повне переключення уваги дружини на дитину;
    • негативні стосунки з родичами подружжя (з тещею) при спільному проживанні.

    Якщо чоловік вирішив подати на розлучення, незважаючи на бажання жінки зберегти шлюб, значить на те є причина, і її потрібно негайно встановити. Враховуючи, що чоловік рідко йде в нікуди, можна припустити, що у нього вже є інша жінка, і вона дає йому те, чого не вистачає в сім’ї. Дуже часто коханка не відрізняється красою і яскравою зовнішністю, але вона не вимагає від свого обранця багато, вміє ним захоплюватися і постійно робить акцент на почуття.

    Як утримати чоловіка

    Якщо чоловік згоден розлучитися, а дружина ні, значить її все влаштовує в ньому, а у нього є претензії. З’ясувати причину відходу можна тільки шляхом щирого діалогу. Іноді чоловік сам чекає цієї розмови і готовий повністю відкритися, але жінка не йде на контакт і не хоче вникнути в проблему.

    Щоб зрозуміти чоловіка, потрібно вислухати його, подумки стати на його місце і постаратися проникнутися його почуттями. Якщо причина розриву в статевої незадоволеності, потрібно м’яко схилити його до відвертості, може бути за романтичною вечерею або в ліжку. Нехай він висловить свої бажання, і може бути, вони співпадуть з вашими таємними пристрастями.

    а жена нетЧоловік хоче розлучення, а дружина ні

    Якщо чоловік відчуває себе обмеженим у правах або зачепили його самолюбство, слід усіма доступними способами підвищити його самооцінку, показати наскільки він важливий і необхідний. Утримати чоловіка дуже складно, якщо в конфлікті замішана інша жінка. У цьому випадку головна мета дружини – довести, що вона краща. Зробити це треба без погроз, самоприниження і шантажу дитиною. Чоловік сам повинен зрозуміти, що він може втратити, зробити переоцінку своїх відносин і прийняти правильне рішення.

    Що робити, якщо чоловік пішов

    Якщо утримати чоловіка не вдалося, потрібно постаратися максимально тверезо оцінити ситуацію і зробити висновки. Головне не звинувачувати себе. Чоловіки не завжди розлучаються з поганими жінками. Вони кидають і красивих і струнких, і розумних, і хороших господарок і навіть жінок, які ідеально підходять їм у ліжку.

    Дуже часто пішов чоловік вже через короткий час розставання шкодує про скоєне і сам шукає привід повернутися. Жінка повинна бути до цього готова і зовні, і внутрішньо.

    Якщо чоловік побачить неопрятную вбиту горем і негативно налаштовану колишню дружину, бажання повернутися у нього пропаде. А от у випадку глобального зовнішнього і внутрішнього перетворення жінки, йому доведеться добиватися її повторного розташування.

    Під час догляду дружина, жінка повинна бути максимально спокійним і не влаштовувати істерик. Не треба падати на коліна і благати його залишитися, підносячи його самолюбство. Нехай про останній зустрічі у нього залишаться гарні спогади і враження.

    Як пережити розрив стосунків. Поради психолога

    Розлучення — це найгірший фінал родинного життя. Руйнується все: плани на майбутнє, клятви про вічне кохання, мрії про дітей і спільної старості. Щоб пережити розрив, потрібно докласти чимало зусиль і перейти на активний спосіб життя:

    • записатися в басейн;
    • почати бігати вранці;
    • відвідати косметолога і перукаря;
    • регулярно зустрічатися з друзями;
    • з’їздити на відпочинок;
    • проводити вихідні у театрі або кіно;
    • зберігати життєрадісний настрій;
    • якщо є діти, частіше проводити з ними час.

    Всі поради фахівців за шлюбним відносинам зводяться до максимального самовдосконалення жінки в період розлучення. Якщо закритися вдома, «насолоджуватися» своїм горем і думати тільки про те, як повернути чоловіка, це ні до чого доброго не призведе. Потрібно налаштуватися на позитив і постаратися знайти плюси від завершення цих відносин.

    Спільним дітям слід доступно пояснити причини відходу батька і зробити так, щоб вони не перестали його поважати. Особиста неприязнь колишніх подружжя не повинна вплинути на психологічний стан дитини. Забороняти чоловікові зустрічі з дітьми не рекомендується в цілях збереження їх подальших дружніх відносин.

    Висновок

    Коли психологу задають питання, чи можна повернути чоловіка в сім’ю, вони просять жінку подумати, а чи потрібно їй це. Боротися за відносини слід тільки за реальні шанси на успіх. Чоловік, який один раз зрадив дружину заради нової любові або через сварки, може вчинити так ще раз. Тому як би важко не давалося жінці самотність, краще зібрати всю волю в кулак і продовжувати жити. З часом почуття до колишнього чоловіка пройдуть, і знайдеться людина, здатна викликати нові емоції і дати взаємну пристрасть.

    Читайте також: чоловік тиран ознаки