Порада від Тетяни Чернігівській: не вимагайте від дитини більше, ніж він здатний

1451

Якщо мама і тато – генії, дитина може і не піти по їх стопах. Як? Чому? Адже у нього все для цього є! Приблизно так мислять обдаровані батьки, які мріють про те, що син або дочка переростуть їх у професійному відношенні. Адже так приємно пишатися своїм чадом…

Читайте також:Відомий вчений Тетяна Чернігівська розповіла, що допомагає розвивати в дитині геніальність

Адже буває і так, що одна дитина розумниця, а другий такий, що навіть виникає думка – а чи не переплутали в пологовому будинку? Тетяна Чернігівська — відомий вчений у сфері нейронауки і психолінгвістики пояснює, чому так відбувається і яку думку батькам потрібно прийняти.

Ті сім’ї, де більше, ніж одна дитина, знають, що діти виявляються зовсім різними, – розповідає фахівець. – Один сором’язливий, тихий, тонкий і ранимий, а інший, як танк, мчить і розбиває все навколо на своєму шляху.

Однакових людей немає – це знають всі. Однакових мізків немає – це знають дуже небагато людей. Той факт, що у дітей одні й ті ж батьки, свідчить лише про те, що у них однакові батьки. Тому що це не означає, що у них однакові гени. У одного так зібрався цей коктейль, в іншого так».

Тетяна Чернігівська пояснює, як правильно розвивати той потенціал, який дістався дітям від батьків. «Гени – це тільки початок, – впевнена експерт. – Якщо вони дуже хороші, цього недостатньо, треба вчитися жити з ними. Для цього потрібні зусилля».

На думку Тетяни Чернігівської, батькам потрібно уважно ставитися до потреб своїх дітей і не рівняти їх під загальну «гребінку». Секрету тут немає!

Дитину треба любити, – звертається до мамам і татам Тетяна Чернігівська. – Бо якщо ти любиш, ти дивишся, тобі Ннейролингвист пропонує подальшу співпрацю з професіоналами в тій області, інтерес до якої демонструє дитина. На думку фахівця, цей крок дозволить зрозуміти, чи потрібно дитині займатися професійно або залишити те, що його зацікавило, на рівні хобі.

Користувачі Мережі погодилися з мнениемизвестного нейролингвиста про те, що потрібно знайомитися з інтересами дитини, прагнути краще його впізнавати.

Коли ти його любиш – ти починаєш чути і бачити якісь маячки його особливого шляху. Завдання батьків – підтримати шляхи, дати можливість, а не зліпити те, що дуже хочеться, – розмірковує одна з матусь в Мережі.

Підводячи підсумок цієї непростої теми, відзначимо, не вимагайте від дитини більше, ніж те, на що він здатний. І якщо у вашій родині є приклади, коли батьки, бабусі або дідусі є професіоналами в тій чи іншій сфері, дитина не зобов’язаний повторювати їх шлях. У нього свій набір генів. І завдання уважних тата і мами – побачити персональні прагнення малюка і допомогти їх розвинути.

Читайте також:

  • Тетяна Чернігівська поділилася психологічним трюком в навчанні дівчаток
  • Потрібні Бади під час вагітності, або Як виростити талант за 9 місяців
  • У тат, які займаються фітнесом, діти розумніші?
Фото на анонс: © Depositphotos, Facebook @chernigovskayatatiana