Порада дня: виконуйте 6 простих дій, щоб зміцнити емоційний звязок з дитиною

1001

Щоб дитина довіряла вам, відчував у вас не лише наставника, а й друга, який завжди зрозуміє та підтримає, необхідно зміцнювати емоційний зв’язок з ним. Це не так вже складно. Однак багато мами так зайняті побутом і роботою, що моральних сил на це бракує…

Читайте також:Порада дня: після сварки з дитиною не допускайте розриву

Дитячий психолог і мама двох дітей Надія Махмутова знає, що в низці материнських буднів часто не вистачає часу на найважливіше. І ділиться простими способами, які допоможуть зміцнити зв’язок з малюком. Психолог наголошує, що вони універсальні, тому що…

…не важливо скільки їй 3 рочки, або 33…

1. Обнімашки

Без коментарів.⚠️Обійми — універсальний спосіб сказати «Я тут, малюк… я поруч…і дуже тебе люблю». І не потрібно для цього багато часу..

2. Спільне читання

Багато мені пишуть «Моя дитина не любить, коли йому читають»… У нього просто немає звички злучати мамин голос, оповідання. І так, якщо Ви не будете читати, він і не полюбить читання.

3. Спільна творчість або готування

Жінкам за своєю природою властиво творити. Навіть якщо Ви зовсім не творча людина (як я)… Однозначно можна знайти те, що надихне Вас. А займатися цим з дитиною приємно і корисно. Нехай це буде щось просте — навіть просто малювати каляки разом… А після того, як вони висохнуть, можна домалювати очі, вушка, зачіски і повісити забавних істот на стіну… нагадування про те, як цікаво Ви разом провели час.

4. Перегляд фотографій

Створіть свій щасливий альбом. Виберіть РАЗОМ фотографії, на яких Ви були щасливі і переглядайте, згадуйте цим моменти… деталі… емоції. Ефект просто чарівний.

5. Дурачьтесь

Так, Ви доросла, серйозна жінка. Але як здорово іноді про це забути і перетворитися на маленьку дівчинку, яка може реготати до упаду і лоскотати діток до сліз. Діти будуть пам’ятати про це.. і так, такі спогади просто безцінні.

Читайте також:Порада дня: вчіться у дітей тим якостям, яких немає у вас

6. Нічні одкровення

Так, у багатьох не одна дитина. У самій їх двоє, а іноді таке відчуття, що всі 5. АЛЕ для діток від 4-5 років дуже важливі нічні одкровення. Той момент, коли дитина може сказати Вам УСЕ. ВАЖЛИВО — Ви не перебиваєте, не лаєте його і не критикуєте, що б не почули. Ваше завдання — підтримати, підказати, приголубити.

А у вас є свої способи зміцнити зв’язок з малюком? Поділіться ними в коментарях з іншими мамами.

Всі фото: Depositphotos