Порада дня: дотримуйтесь планом розвитку дитини від психолога

524

Сучасні мами і тата часто навантажують дітей розвиваючими заняттями з пелюшок. Ще не навчився як слід ходити дитина потрапляє в бебі-клуб, де з ним розмовляють англійською мовою. Він тільки вчиться рахувати і розрізняти кольори, а батьки переживають: чи не пізно? Син сусідів вже вчить алфавіт!

Читайте також: Як навчити дитину читати швидко і правильно

Психолог Наталія Городуліна поділилася своїми побоюваннями з приводу далекосяжних планів на дитяче розвиток у батьків:

“Шукаю няню дитині 1 рік для складання плану розвиваючих занять. Повинен знати методики і розвивати посидючість.» .Реальне оголошення 👆 з групи з пошуку нянь.

Коли я бачу такі повідомлення — у мене волосся ворушаться. Співчуття до дитини. Злість до батьків.

Для мене воно про батьківського тривозі (раптом без методик дитина сам не розвинеться?) або про амбіції (хочу, щоб дитина була швидше, вище, сильніше, щоб мені, батьку, було чим пишатися). Ще це історія про мам-відмінниць-перфекціоністок. Вони до народження дитини підходять як до важливого проекту.

Дійсно, зараз чимало батьків, які надто навантажують дітей розвиваючими заняттями. Однак геніїв серед їх дочок і синів не більше, ніж було в попередніх поколіннях. А значить, правильність підходу навряд чи варто обговорювати…

Дайте дітям можливість як слід набігатися, настрибатись, накувыркаться, перш ніж садити за парту.І фоном до всім цим тепле емоційне спілкування з мамою — це найважливіше для дитини з народження! — закликає психолог.

© Instagram @babyclub_belomorskaya

Читайте також: Колекція психолога: 7 незвичайних ігор для дітей на свіжому повітрі

Для всіх мам і тат, які хочуть, щоб їхній малюк гармонійно розвивався, психолог Наталія Городуліна склала грамотний план по дитячому розвитку. І зараз багато батьків, швидше за все, дуже здивуються!

Всім тривожним мамам даю ПЛАН РОЗВИТКУ ДИТИНИ абсолютно безкоштовно.

0-3 роки — моторний інтелект.

Мало хто розуміє, як важливо дитині якісно пройти цей етап. Перевертатися, брати предмети. Як можна довше повзати. Ходити, бігати, стрибати, ловити м’ячик. У цей період закладаються найважливіші механізми зв’язків між півкулями, які безпосередньо пов’язані з сприйняттям, увагою, пам’яттю (читай з навчанням у школі).

3-6 років — емоційний інтелект.

Триває розвиток тіла дитини, і вже можна потихеньку вчити розрізняти почуття. Спочатку свої. Називати йому те, що з ним відбувається: «Ти злишся, тобі весело, ти сумуєш, ти задоволений» і т. п. Озвучувати, що сама відчуваєш. Грати, грати і ще раз грати. Самої або знайти друзів.

після 6 років — інтелект — здатність до абстрактного мислення.

Ось тільки з цього віку можна починати літери, цифри, і все, що батьки зазвичай прагнуть розвинути якомога швидше, а маркетологи продають як «ранній розвиток». Дитині 1 рік не потрібна посидючість. Більше того — вона для нього шкідлива!

© Instagram @grozovoeoblachko

Прислухайтеся до слів психолога. Це допоможе виростити дитину не менш розвиненим, ніж його однолітки, але при цьому більш щасливим. Адже дитинство повторити ще ні в кого не виходило!

Скільки років вашому малюкові і ходить він вже на «развивашки»?

Фото на анонс: Instagram @babyclub_schelkovo