Порада дня: заохочуйте віру дитини в чудеса

740

Діти люблять все чарівне. Навіть у звичайних явищах вони здатні бачити щось магічне і містичне. Наприклад, коли після дощу на небі з’являється веселка, під час грози гримить грім. А Дід Мороз і Зубна фея?.. Малюки з нетерпінням чекають цих казкових героїв, пишуть листа.

Дорослі іноді сумніваються – чи правильно це, коли вже підросла дитина як і раніше вірить у диво? Тому і виникають ситуації, в яких тато або мама розповідають дитині правду. Так руйнується дитячий світ, наповнений магією…

Читайте також:Порада дня: як пояснити дитині, чому в новорічні дні Дідів Морозів багато

Психолог Надія Махмутова впевнена в тому, що віру в чудо треба підтримувати. Фахівець наводить п’ять аргументів, чому це так важливо:

№ 1. Розвиток уяви і фантазії.

№2. Здатність мріяти.

№3. Джерело внутрішньої сили.

№4. Формування емоційності та психологічної гнучкості: маючи можливість фантазувати, дітям легше адаптуватися до змін у житті.

№5. Уміння чекати. Діти терпляче чекають подарунок на новий рік від Діда Мороза… Чекають, коли фея забере зубик.

Психолог радить батькам не поспішати переміщати дітей у світ, де з’являються нові життєві орієнтири.

Багато хто забуває, що таке дитинство. Перевага віддається розвитку інтелекту у дітей, формування навику бути зручним (послуху, іншими словами). На передній план виходить гарна освіта, престижна робота. Набагато важливіше інше, – пояснює психолог. – Світ відкриттів і досліджень, гра і зацікавленість, впевненість у тому, що все вийде (навіть, якщо здається неможливим)… Дуже важлива віра дитини: віра в себе, у батьків і у чари.

Читайте також:Порада дня: іноді залишайте дитину наодинці з самим собою

Матусі в Мережі поділилися історіями про те, як вони підтримують віру малюків у диво:

Ми і фею чекаємо і Діда Мороза, багато різних істот вигадуємо.

Підтримую віру в чари. Граю з сином і у нас є чарівна паличка. Коли можу допомогти,порадувати, здивувати — вона нібито працює, а коли позамежні бажання-вона трохи поламалася і поки не готова працювати.

Донька радіє, коли в коридорі включається світло (лампа реагує на рух). І у неї такий захват, вважає себе чарівницею.

Я завжди купую смачне заздалегідь, щоб син не бачив. Іноді він просить мене щось начаклувати. І я дістаю зі своїх запасів. Чи зайчик приносить щось смачненьке, а син потім знаходить під столом, то в кишені.

До моєї дочки з 3-х років вдавалася мишка вночі і залишала цукерку під подушкою, зараз їй майже 4 і вона не любить чистити зуби)довелося підключати зубну фею)тепер носить їй цукерки саме вона. З горем навпіл вона чистить зубки.

А які чудеса вірить ваш малюк?

Всі фото: Depositphotos