Порада дня: не руйнуйте свою жіночність

1266

Що під силу жінці? Напевно, все. Виховати дитину, взяти кредит, купити квартиру, зробити в ній ремонт… Як же часто жінки звалюють на свої плечі складні завдання і займаються ними. Що в результаті відбувається? Втрачається одна важлива якість.

Читайте також:Це безумство: фотограф показала будні мами, у якої немає няні

Про це розповідає психолог Анастасія Мурина, яка звертає увагу передплатників свого блогу на фактори, що руйнують жіночність.

Чоловічі обов’язки. Закручування гайок, перестановка меблів, управління підприємством, заробляння на сім’ю, кредити, іпотеки…

Робота, яка не приносить задоволення. Якщо жінці робота не подобається, якщо вона через силу щоранку йде туди, значить, розтрачує свою жіночність, – перераховує психолог.

Надлишок спілкування зовні – поза родиною, поза кола свого комфорту. Це розтрачує психічну енергію. Коли жінка спілкується з люблячим оточенням, її жіноча сила зростає.

Суєта. Суєта створює напругу як в тілі, так і в розумі, в емоційному стані жінки. Із-за метушні страждають нервова і гормональна системи.

Штани. Жінка накопичує енергію, що йде від землі. У цьому їй допомагають довгі спідниці та сукні. Якщо жінка носить штани – енергія землі, родючості, просто розсіюється.

Жіночні стрижки. У волоссі, як в акумуляторі, жінка накопичує психічну енергію. Короткі, хлопчачі стрижки не додають жіночності. Вони, звичайно, практичніше, але практичність – це слово з лексикону чоловіків.

Відсутність прикрас, невміння користуватися аксесуарами.

Неувага до власного тіла.

Емоційний застій. Якщо сама жінка або її оточення забороняють їй виражати себе через емоції, це може стати причиною депресії. Добре, якщо поруч з жінкою є людина, з якою вона може виявляти будь-які свої емоції.

Відсутність хобі. Для жінки важливо мати заняття для душі, яка, може бути, навіть не приносить грошей, зате дає емоційне задоволення.

Відсутність творчості. Природа жінки – покращувати простір, створювати затишок і комфорт.

Спроба керувати. Жінка дуже добре може керувати, але краще цього не робити. Це не її природа. Жінка повинна надихати.

Відсутність жіночої навантаження. Домашні клопоти не є тягарем для жінки. Навпаки, вони розвивають її природу, виявляють бажання піклуватися про оточуючих. До жіночих видах навантаження також відносяться йога і танці.

Конфлікти. У конфліктах природа жінки грубіє. Особливо це стосується спілкування з чоловіками. Якщо вона конфліктує з ними, вона стає грубіше.

Надмірна соціальна активність. Соціальна активність для жінки – це практично завжди спроба відшкодувати недолік любові.

Конкуренція. Жіноча природа руйнується у конкурентній боротьбі.

Незалежність. Самостійність, сила, жорсткий контроль, наполегливість у досягненні своїх цілей.

Гординя. Коли жінка в будь-якій ситуації думає: «Я можу краще, швидше, якісніше».

Прихильність до результату. Коли жінка ставить умову, вона говорить: «Якщо цього не буде — мені буде погано». Розумна жінка задоволена тим, що є.

Гнів — це образа, осуд, лихослів’я. Гнів народжується від споглядання об’єктів насолоди. Жінка прив’язується до того, що вона споглядає, а отримати все, що бачиш, неможливо. Тому контролювати почуття треба не в той момент, коли вже з’явилася прихильність, а в самому початку.

Скарги. Жінка не скаржиться, вона промовляє те, що вона відчуває. А коли скаржиться, тоді хтось стає винуватим. Різниця між проханням і скаргою в настрої. Жінка радиться з чоловіком, а не ставить його перед фактом.

Чоловічі види спорту та дозвілля. Рибалка, баскетбол і футбол не прикрашають жінку.

Відсутність подруг. Жінці для таємного спілкування потрібні саме жінки.

Відсутність особистого часу. Просто для себе і просто на жіночу дурницю. Жінці обов’язково потрібно витрачати час на дурниці, а іноді і гроші теж.

Відсутність повноцінного сну.

Матусі в Мережі відгукнулися на перерахування пасток жіночності і розповіли про свій досвід:

Помітила, що коли на роботу приходиш в спідниці або плаття, то чоловіки-колеги відразу пожвавлюються, з’являється розчулення на обличчі.

Були і ті, хто не погодився з психологом. Хоча б по короткій стрижці і штанів в жіночому гардеробі:

У мене стрижка коротка. Кілька разів пробувала відростити волосся, але мені було не комфортно. Волосся багато, копиця, жарко. Але я люблю яскраві кольори фарб для волосся. Штани теж присутні в гардеробі. Це практично. Особливо коли їду на роботу і біжу з неї, — зазначила одна з користувачок Мережі.

З усіма пунктами згодна, не впевнена тільки щодо штанів. Якось архаїчно, – висловила думку інша матуся.

Читайте також:Стиліст розповів, як виглядати жіночно у взутті без підборів

Жіночність – поняття складне, і проявляється вона по-різному. Підводячи підсумок цієї складної теми, відзначимо думку гуру моди Евеліни Хромченко:

Головний і самий універсальний рада для наших дівчаток, дівчат і жінок будь-якого віку і статусу, не забувати про жіночності. У Росії значення моди і зовнішньої краси сильно недооцінюють. Адже будь-яка дівчинка вже з народження розуміє, що приваблива. І вона це використовує, поки їй не вселяють, що внутрішнє важливіше зовнішнього. Це неправильно! А адже жіночність — наша головна зброя. Навіть у бізнесі не можна про це забувати.

А ви вважаєте себе жіночною?

Всі фото: Depositphotos