Порада дня: розмовляючи з дитиною, стежте за мовою тіла…

474

Чому дитина мене не чує? Як умовити маленької нехочуху? Можливо, вся справа в мові тіла, на який ви не звертаєте увагу. Батьки, як правило, знають, що таке «закрита поза» (схрещені руки). Але не враховують той факт, що діти на підсвідомому рівні розпізнають і цей, і інші невидимі сигнали тіла.

Дитячий і сімейний психолог Сабіна Ламанна стверджує:

діти, як маленькі радарчики🚨 зчитують сигнали ззовні. Сигнали мови тіла мають велике значення.

Читайте також:Порада дня: навчіться робити своє життя кращим силою думки

Ламанна поділилася з батьками секретами, які допоможуть спілкуватися з дитиною правильно. Так, щоб він чув і слухався батьків.

✅коли ви хочете донести щось важливе до дитини і бути впевненим, що він вас почув, присядьте на одне коліно і подивіться йому в очі. Візуальний контакт — найпотужніший інструмент.✅Краще тримати дитину за долоню або плече (не з силою, а дбайливо). Тактильний контакт ще один найважливіший помічник, який передає Ваш позитивний настрій і турботу, допомагає дитині краще сконцентруватися.

А ще розкрила невеликий секрет, який допомагає домогтися згоди маленького негідника і нехочухи:

Маленький трюк: якщо ви хочете, щоб дитина погодився з вами, то йому що-небудь, кивайте головою. Це рух підсвідомо викликає у співрозмовника й у тому числі у дитини бажання погодитися.

© Instagram @psiholog.barnaul

Також дитячий психолог звертає увагу на те, що ваші слова не повинні іти в розріз з тим, що «розповідає» ваше тіло. І поділилася простою технікою, яка допоможе привести ці дві мови в гармонію, якщо ви, приміром, злитеся:

В психології є поняття з хитромудрою назвою конгруентність. Воно означає, що у вашому образі все повинно бути гармонійно: ваші слова, тон голосу, жести. Наприклад, ви розсердилися (не має значення з якої причини). При цьому ви сдерживаетесь і намагаєтеся говорити з дитиною добрими словами і ласкавим голосам, але стиснуті кулаки і зціплені зуби,все одно, будуть видавати, що ви в точці кипіння. Краще в цей момент відлучиться на 1-2 хв. Наприклад, зайти в сусідню кімнату і сильно напружити все тіло в тому числі кулаки і вилиці. «Потримайте» напруга не менше 30 сек., а потім різко розслабте тіло. Ця техніка допоможе вам скинути напругу», і перезарядити позитивною енергією.

Читайте також:Порада для мам, які зриваються на крик

Матусі поділилися з психолог і своїми секретами зняти напругу, коли ось-ось готові зірватися на крик:

У ситуциях, коли я ось-ось вибухну, виходжу з кімнати в кухню наприклад, мити посуд, воду попити. Лягаю На ліжко. Завжди спрацьовує, донька плаче або істерить в іншій кімнаті, а через 1-2 хвилини біжить до мене і ми миримося мизинчиками. А якщо не виходить піти від неї в іншу кімнату, то просто глибоко вдихаю і намагаюся налагодити контакт.

Про зняття напруги пробувала. Не працює((. Ось просто подихати — працює

© Instagram @svetla_kom

А ви звертаєте увагу на мову свого тіла в особливо гострі моменти?

Фото на анонс: Instagram @marina___rumiantseva