Порада дня: скористайтеся прийомами психолога, щоб підготувати дитину до школи

750

Попереду лічені тижні літа, за ними осінь і початок навчального року. Як реагують на це діти: одні щасливі зустрічі з друзями, цікавляться новим, інші сумують і вже зараз заявляють, що не хочуть вчитися.

Читайте також:Порада від Людмили Петрановской: не створюйте стресову ситуацію навколо навчання

Не поспішати читати майбутньому школяреві нотації про сірому майбутнє, яке чекає всіх «лобурів, хуліганів і двієчників». Важливо провести останні дні перед початком навчального року з позитивом. Як це зробити, радить психолог і багатодітна мама Лариса Суркова:

Купіть гарний будильник і вручіть його дитині. З цього дня у вас шкільний режим дня. З понеділка по п’ятницю підйом по робочому графіку. Дуже важливо почати заздалегідь, як би не було шкода себе і малюка. У вихідні можна дозволити собі поспати довше.

Приміряйте всю одяг і взуття, навіть якщо купили її тиждень тому. Дитині має бути комфортно, дайте йому можливість помилуватися собою! Зробіть пару фотографій, відправте бабусям або додайте в соцмережах. Такі сучасні діти — велика кількість «лайків» їм приємно. Доньці зробіть пробний варіант зачіски — дівчаткам це в радість.

Не лякайте дітей! Наша мета – позитив і гарний настрій, а закінчилося дитинство чи ні, залежить тільки від батьків!

Продумайте, як ви будете відзначати День знань! Ви можете підготувати для дитини свято-сюрприз, або запланувати разом з ним похід в кафе, парк. Можна просто прикрасити будинок кульками або приготувати гарний торт.

Дістаньте свій дитячий альбом, виберіть своє фото часів першого класу. Розкажіть дитині, яким цікавим було це час, як пройшла ваша лінійка, якою була перша вчителька, як зав’язалася перша шкільна дружба.

Читайте також:Людмила Петрановська стурбована майбутнім дітей, які навчаються в звичайних середніх школах

Автори блогу про дитячому розвитку радять до початку навчального року придумати для майбутнього школяра адвент-календар «до 1 вересня 15/10 днів» з веселими і пізнавальними завданнями на кожному листку. І звертають увагу на психологічну підготовку:

Частіше розмовляйте з дитиною про те, чого він хоче від школи, про його страхи, очікування та інше. Не нехтуйте цими бесідами, адже обговоривши та опрацювавши ці ситуації разом, ви зможете вселити в нього впевненість і морально підготувати до навчання.

Підводячи підсумок актуальною для багатьох батьків теми, відзначимо: не треба хвилюватися! Ваша тривога передається дітям, тому вони теж починають нервувати. Готуйтеся до початку навчального року до старту в нове, цікаве і захоплююче!

Розкажіть, як у вас проходить підготовка в школі або дитячому саду?

Всі фото: Depositphotos