Порада дня: уникайте 5 головних помилок у вихованні дітей

908

Навіть ті мами, які перечитали безліч книг по вихованню, рано чи пізно допускають помилки. Відбувається це з різних причин — у когось не виходить правильно застосувати теорію на практиці, в інших мам це пов’язано з емоційним вигорянням, треті губляться між протилежними думками різних психологів…

Читайте також:Перевірені поради: як впоратися з емоційним вигорянням мами

І все ж є основні правила, які дуже важливо дотримуватися всім батькам, незважаючи ні на що. Саме від них залежить психологічне здоров’я дитини і встановлення правильного емоційного контакту між дитиною та її батьками.

Дитячий психолог Карина Караханян розповіла, які головні помилки у вихованні малюків допускають їх батьки:

1. Позиція батьків — дитина поплаче, втомиться і перестане.

2. Неадекватна реакція батьків на дитячі істерики — злість, обурення, сором.

3. Приписування дитині ролі «ідеальний — значить слухняний і зручний».

4. Думки про те, що дитина маленька і без дорослого нічого не може.

5. Адаптація в дитячому саду — мама здала дитину вихователю і вмить зникла в надії, що дитина не буде плакати.

Як уникнути

Психолог підкреслила, що цих помилок не так вже складно уникнути, якщо знати наступні факти:

1. До 1 року життя формується — це базова довіра до світу. Це означає, що всі його потреби повинні на першу вимогу батьками задовольнятися, варто уникати перебування дитини в дискомфорті більше 20 хвилин.

2. Всі діти істеричать і вередують. Це їх спосіб повідомити вам про свої потреби і бажання. Від вас важливо — допомогти дитині від 1 до 1,5 років усвідомити поняття — небезпечно, гаряче, впадеш, стій, акуратно, чуже. У всьому іншому, варто враховувати бажання дитини.

3. Ідеальний дитина, це не той який підкоряється батькам, а той який гармонійно розвивається. Має свої інтереси і бажання, проявляє ініціативу і творче мислення.

4. До року дитина потребує вас на всі 100. До півтора — двох років дитині доводиться докриктваться до батьків будь-якими способами, щоб повідомляти — я сам хочу, можу і буду. Батьки цю самостійність присекают. Тому що одягне неправильно, суп розбризкати, забруднить, все зламає і т. д.

5. Необхідно дати зрозуміти дитині, що мама не зникає, що мама не кидає. Що мама скоро повернеться. Та починати з малих відстаней, щодня цей час збільшувати.

А які з цих помилок у вихованні дітей допускаєте ви?

Всі фото: Depositphotos