Порада дня: ці 10 ігор допоможуть прибрати дитячу агресію

1029

Агресія закладена в людину природою, це захисний механізм, який є в кожному з нас. Її прояви зустрічаються і у дітей, якщо малюка хтось образив, відібрав у нього іграшку або, приміром, він почав наслідувати поганому герою казки.

Читайте також:Порада дня: як виявити неочевидні причини стресу у малюка

Прибрати агресію, роблячи негативний поведінка керованим, допомагають гри. Психологи радять звернути на них особливу увагу тих батьків, у чиїх дітей негативне поведінка починає виявлятися частіше, ніж раніше. Вони допоможуть зняти стрес весело і без шкоди для дитини і оточуючих.

1. Обзывалки

Мама і дитина встають один напроти одного і кидають один одному м’яч. Коли дитина кидає, він може називати маму «образливим» словом, яке насправді дозволено, наприклад, «Ти капуста» — «А ти помідор» і т. д.

2. Пил

Запропонуйте дитині вибити пил з подушки. Нехай він б’є її, кричить.

3. Боротьба на подушках

Увімкніть веселу музику, візьміть в руки подушки і злегка побийтеся ними. Але батьки повинні чітко встановити правила — не бити руками, не кричати образливі слова. Якщо правила порушуються, гра зупиняється.

4. Сніжки

Запропонуйте дитині бгати аркуші паперу і жбурляти ними одне в одного.

5. Салют

Дитина рве папір і з силою кидає її вгору. Потім всі разом прибирають сміття з підлоги.

Читайте також:Порада дня: як мамі позбутися накопиченої агресії

6. М’ячик, котися!

Тенісний м’ячик кладеться на рівну поверхню. Дитині пропонують здути його, щоб він прокотився по заданій траєкторії. Ігри за участю дихальних елементів психологи вважають найбільш ефективними.

7. Жаба

Якщо малюк любить купатися, запропонуйте йому дути на поверхню води, щоб вийшли хвилі. Зусилля дитини повинні бути досить інтенсивними.

8. Ураган

Сядьте навпроти малюка і запропонуйте йому вас здути. Нехай він набере в легені побільше повітря і як слід дме на вас — мама при цьому робить вигляд, що чинить опір потокам повітря.

9. Впертий баранець

Дитина лягає на підлогу і з силою випрямляє ноги в повітря або б’є ними об підлогу. На кожен удар він може говорити «Ні!».

10. Футбол

Дитина і дорослий грають у футбол подушкою. Її можна віднімати, штовхати, кидати — головне, дотримуватися всі правила.

А як ви знижуєте агресію у дитини?

Всі фото: Depositphotos