Правила дієти 5 пелюсток для схуднення

594

Зміст:

  • Суть дієти «5 пелюсток»
  • Показання до проведення дієти «5 пелюсток»
  • Протипоказання до проведення дієти «5 пелюсток»
  • Зразкове меню дієти «п’ять пелюсток» на кожен день
  • Рекомендації по проведенню дієти
  • Мінус 10-12 кг за місяць — це реально при грамотному харчуванні і заняттях спортом. Дієта «5 пелюсток» — один із спрощених варіантів раціону, який допоможе впоратися навіть з найскладнішою завданням у зниженні ваги за умови, що всі рекомендації суворо дотримуються.

    Суть дієти «5 пелюсток»

    Ця дієта відноситься до виду монодієт для ледачих. Її суть полягає в тому, що в добу можна з’їсти лише 1 продукт або групу продуктів, схожих між собою за хімічним складом. Тобто, кожна пелюстка такого раціону символізує 1 день.

    Дієта «5 пелюсток» допоможе швидко схуднути

    Щоб добитися результату і збільшити шанси на успішне дотримання дієти, можна візуалізувати процес. Для цього намалюйте ромашку з п’ятьма пелюстками, на кожному з яких напишіть, які продукти в конкретний день ви можете вживати.

    Ромашка може бути будь-якого кольору, розміру, форми – головне, щоб квітка вам подобався і викликав тільки позитивні емоції. Коли один з днів буде успішно пройдено, відірвіть пелюстка, який йому відповідав. Так наочно видно, що мета стає все ближче.

    В результаті, ви можете скинути до 6 кг. Повторювати таку дієту прийнятно не частіше двох разів на місяць, а в ідеалі – раз у півроку.

    Кожен день дієти символізує одну групу продуктів: овочі, білки, вуглеводи, молочні продукти або фрукти.

    Таке меню підійде людям, які раніше вже практикували монодієти і спокійно їх переносять. Якщо раніше ви ніколи не дотримувалися такого харчування, краще почніть з дієт тривалістю не більше 3 днів – це збільшить шанси не зірватися.

    Також не варто вдаватися до дієти людям з надмірною вагою понад 15 кг Це харчування межує із суворим, але все-таки таким не є, оскільки продукти щодня змінюють один одного, і меню виходить досить щадним і різноманітним. Але щоб в результаті не зірватися, підготуйтеся до дієти морально заздалегідь.

    Показання до проведення дієти «5 пелюсток»

    Кожна дієта має показання і протипоказання, і показаннями до «п’яти пелюсток» відносяться:

    • зайва вага не більше 15 кг;
    • відсутність часу для постійної готування;
    • відсутність бажання слідувати суворим принципам харчування;
    • наявність вільних грошей для купівлі продуктів середньої цінової категорії.

    Всі продукти, які використовуються при дієті, легко знайти практично в будь-якому магазині, а рецепти дуже прості у приготуванні.

    Протипоказання до проведення дієти «5 пелюсток»

    До протипоказань до проведення дієти відносяться:

    • період вагітності і лактації;
    • захворювання шлунково-кишкового тракту;
    • алергія на будь-який з компонентів дієти.

    Навіть якщо у вас немає протипоказань до проведення дієти, не завадить перед її початком проконсультуватися з лікарем-дієтологом. Він не лише проаналізує необхідність такого харчування, але і допоможе скласти найбільш оптимальне і збалансоване меню конкретно для вашого організму.

    менюВсі компоненти меню збалансовані між собою

    Перед дієтою проведіть підготовчі заходи – протягом дня зменшуйте вживання калорій, щоб для організму не було стресом різке обмеження в харчуванні. Не забудьте і про моральну підготовку.

    Зразкове меню дієти «п’ять пелюсток» на кожен день

    Перший день дієти – білковий. Можна відварити, запекти або загасити 500 г курячої грудки і з’їсти її протягом дня. Ці способи приготування можна комбінувати між собою. Наприклад, на сніданок підійде варена грудка, на обід – запечена, на вечерю – курячий бульйон. Весь день можна в необмежених кількостях пити зелений чай і чисту воду.

    Другий день – вуглеводний або овочевий. Овочі можна вживати в будь-якому вигляді – сирі, тушковані, у вигляді рагу. При приготуванні можна додавати олію і спеції. В день потрібно з’їсти 1,5 кг овочів. Зі страв можна приготувати картопляне пюре, рагу, салати. Пити можна не тільки чай і воду, але і свіжовичавлені соки.

    На третій день потрібно з’їсти 1,5 кг будь-яких фруктів і ягід. Підійдуть яблука, манго, банани, виноград, апельсини, а також будь-які ягоди. Весь день можна пити воду, зелений чай і свіжовичавлені соки.

    Дієта передбачає 2 вуглеводних дня, але один з них фруктовий, а другий – злаковий.

    Четвертий день – злаковий. У вашому розпорядженні – будь-які крупи, хлібці, насіння, висівки. З напоїв можна воду, квас і зелений чай.

    Останній день – молочний. Можна пити молоко і їсти сир. Підійде також натуральний йогурт. Крім молока, можна пити зелений чай.

    Відразу після дієти не приступайте до свого звичного харчування. Організм повинен вийти з такого голодування плавно. Поступово збільшуйте кількість їжі в раціоні, комбінуючи білкові і вуглеводні дні.

    Рекомендації по проведенню дієти

    Якщо правильно дотримуватися рекомендацій, результати не змусять себе довго чекати – перші 2 кг ви втратите вже через 2 доби. Не забувайте про наступні правила:

  • Дні ідуть у строго визначеному порядку, їх не можна змінювати між собою.
  • Всі солодощі, копченості, алкоголь, продукти швидкого харчування необхідно виключити.
  • Їжте невеликими, але комфортними порціями. В ідеалі в день повинно бути рівно 5 прийомів їжі.
  • Останній прийом їжі — за три години до сну.
  • Якщо з якихось причин ви не можете дотримуватися такого раціону для схуднення, існують альтернативні варіанти. Наприклад, дієта Маггі все частіше обговорюється на жіночих форумах. Її суть полягає в сильному зниженні кількості вуглеводів в раціоні. За місяць такої дієти можна скинути до 10 кг

    Ще один варіант – дієта Драбинка, яка триває не більше тижня. Перед її початком необхідно за допомогою активованого вугілля почистити кишечник, а потім приступити до самої дієті. Такий спосіб схуднення досить специфічний, але ефективний.

    Яку дієту ви не вибрали, не забувайте про своє здоров’я. Перш ніж змінювати свій раціон, проконсультуйтеся з лікарем, щоб переконатися, що ніяких поганих наслідків для здоров’я бути не може.

    Читайте в наступній статті: дієта 7 пелюсток