Чим корисне масло іланг-іланг для волосся

475

Зміст:

  • Переваги масляного екстракту іланг-іланг
  • Як використовувати продукт
  • Приготування домашнього шампуню з іланг-іланг
  • Природне старіння і хвороботворні мікроби послаблюють волосяні коріння. З-за цього шевелюра втрачає блиск і поступово починає рідшати. Вирішити цю проблему допоможе використання масла іланг-іланг для волосся. На його основі можна готувати масажні суміші, лікувальні спреї і навіть саморобні шампуні.

    Переваги масляного екстракту іланг-іланг

    У тропіках Азії і на островах індійського океану виростає вічнозелене дерево під назвою «кананга». З його великих жовто-зелених квіток добувають эфироль — ароматне масло. Воно широко застосовується в парфумерії, кулінарії і ароматерапії. Масляний екстракт включають до складу різних косметичних засобів — кремів, лосьйонів, гелів для душу.

    Застосовуючи масло іланг-іланг для волосся, можна запобігти раніше облисіння

    Продукт містить природні антисептики, які ефективно знищують хвороботворні мікроби, що живуть на шкірі голови. Усунення інфекції відновлює нормальну циркуляцію крові, покращуючи живлення волосяних коренів. У результаті припиняється алопеція — випадання волосся.

    Антиоксиданти, що містяться в квітках кананга, знижують окислювальний стрес, викликаний вільними радикалами. Це уповільнює старіння і відмирання стовбурових клітин в коренях.

    Ось ще 5 корисних властивостей эфироля:

    • зняття запалення в шкірі голови;
    • нормалізація роботи сальних залоз;
    • харчування коренів;
    • усунення лупи та свербежу;
    • стимуляція росту.

    Позначається і вплив ефірної речовини арома олії. Його солодкуватий, злегка п’янкий запах заспокоює нервову систему, знімаючи стрес, який часто буває головною причиною алопеції.

    Як використовувати продукт

    Якщо циркуляція крові в шкірі голови порушена, волосяні фолікули не отримують достатньо живлення і вологи. Активізуючи роботу сальних залоз, іланг-іланг виконує функцію живильної маски, відновлює посічені кінчики і омолоджує коріння.

    Ось найпростіші засоби на основі продукту:

  • Лікувальний спрей. В пляшку з розпилювачем наливають 250 г теплої води. Додають 6 крапель олії і добре збовтують. Вечорами обприскують волосся від коренів до кінчиків. Засіб усуває пошкодження волосяний кутикули, забезпечує здоровий блиск шевелюри.
  • Масаж голови. Змішують в одній посуді два 2 масляних екстракту — 3 ст. ложки олії жожоба і 4 краплі іланг-ілангу. Підігрівають на водяній бані до температури + 60ᵒ С. Знявши з вогню, перемішують і втирають в шкіру голови протягом 10 хв. Залишають на півгодини, потім змивають бессульфатным шампунем. Засіб добре допомагає від раннього чоловічого облисіння.
  • Маска для стимуляції росту. Для її приготування знадобиться 5 масляних екстрактів: 100 г кокосової, 2 ст. ложки касторової, по 10 крапель лавандового, розмаринового масла і іланг-іланг. Всі компоненти змішують в пляшці і збовтують. Втирають трохи суміші в шкіру голови і надягають шапочку для душу. Через годину змивають теплою водою з шампунем.
  • Застосування цих засобів має бути регулярним — двічі на тиждень, поки не настане помітне поліпшення.

    Приготування домашнього шампуню з іланг-іланг

    Причиною алопеції часто стають уходовые засоби, що містять сульфати. Ці речовини окислюються при контакті з шкірним салом, що призводить до сухості і ослаблення волосся.

    эфирноеЕфірне масло корисно включати в склад домашніх шампунів

    Щоб приготувати бессульфатный шампунь, потрібно зробити миючу основу з дитячого мила. Один брусок натирають на тертці. Отриману стружку кладуть в скляну банку і ставлять на водяну баню. Тримають на тихому вогні, регулярно помішуючи, поки мило повністю не розплавиться. Знявши з плити, вливають 150 г гарячої води, добре розмішують і залишають під кришкою на добу.

    Для приготування шампуню беруть 0,5 склянки мильного розчину, 2 ст. ложки натурального кленового сиропу і по 10 крапель масел — касторової і іланг-іланг. Компоненти з’єднують і злегка збивають. Готову суміш переливають в пляшку і зберігають при кімнатній температурі.

    Для застосування шампуню немає обмежень по тривалості. Засіб наносять на змочені водою волосся і ретельно втирають протягом 2-3 хв, потім змивають.

    Результати проявляться вже через місяць — коріння зміцняться, зникнуть посічені кінчики, з’явиться гарний блиск.

    Антибактеріальні властивості кленового сиропу дозволяють застосовувати шампунь при подразненні і свербінні шкіри голови. Рицина живить коріння і відновлює пошкодження. Ефірне арома масло дає заспокійливий ефект і стимулює зростання волосяних кліток.

    Рецептуру шампуню можна трохи змінити — замість кленового сиропу взяти таку ж кількість імбирного або лимонного. Касторку з успіхом замінить эфироль чайного дерева або розмарину.

    Масло іланг-іланг для волосся допомагає запобігти раніше облисіння і надати волоссю здоровий доглянутий вигляд. Засіб майже не має медичних обмежень, крім хронічних дерматитів та першого триместру вагітності. Зловживання продуктом призводить до головного болю і зниження артеріального тиску.

    Також цікаво почитати: масло кориці для волосся