Правила застосування і користь: як приймати колаген для краси

378

Різні порошки, креми, лосьйони і вітаміни буквально завалюють аптеки і салони краси. Але є один засіб, який точно не залишить нікого байдужим. Це колаген-фундаментальне речовина в людському організмі. Правильний його прийом набагато здатний уповільнити старіння шкіри. Але як приймати колаген, коли це робити і що це дасть — для багатьох загадка. Варто розібратися.

Чим корисний колаген в порошку

Прийом колагенових препаратів здатний не тільки підтримати молодий стан шкіри, але при цьому і поправити здоров’я. Недолік цієї речовини в шкірі і тканинах людини здатний привести до серйозних захворювань. Якщо не буде вистачати колагену, почнуть стоншуватися, сохнути і боліти хрящі і поверхні всередині суглобів, будуть руйнуватися зуби, псуватися шкіра і нігті. І навіть волосся. Основні функції, які допомагає виконувати колаген:

  1. дозволяє тканинам не отримувати зайве механічний вплив.
  2. допомагає регенерації клітин і формує їх оболонки.
  3. за рахунок колагену тканини стають пластичними, м’якими і пружними. У тому числі це стосується шкіри.
  4. перешкоджає виникненню пухлиноподібних утворень.
  5. формує внутрішні органи, підтримує форму тіла.

Природно, що на питання, чи можна приймати колаген людям, відповідь буде позитивний. Можна і навіть потрібно! адже це дозволить помітно збільшити «термін служби» тіла. Головне — не перестаратися. Багато-теж погано.

Як приймати колаген в порошку

У кожної баночки порошкового колагену завжди є інструкція. Залежно від виду і особливостей конкретної марки потрібно брати певну кількість порошку (як правило, одну мірну ложку 6600 мг) і розводити його в 200 мл прохолодної води. Однак у цього процесу маса хитрощів, які здатні помітно підвищити ефективність. Отже, як правильно приймати колаген і при цьому отримати максимум користі:

  • Вітамін c і колаген — найкращі друзі. Вони дозволяють один одному засвоюватися краще. Достатньо дози вітаміну 60 мг на добу;