Принцип дії касторки, рекомендації для схуднення

1719

Зміст:

  • Звідки береться рицина
  • Принцип дії
  • Як приймати рицинова олія
  • Рецепти коштів з касторкою
  • Протипоказання
  • Рицинова олія для схуднення призначене для прийому всередину. Воно містить органічні сполуки і вітаміни, що роблять сприятливий вплив на весь організм людини. Для того щоб отримати хороші результати і уникнути негативних наслідків, засіб необхідно пити у відповідності з рекомендаціями.

    Звідки береться рицина

    Касторова олія має природне походження. Його добувають з плодів рослини, рицина звичайна. Воно являє собою невисокий чагарник з характерними плодами і різьбленими листям.

    Принцип дії касторової олії полягає у зменшенні всмоктування поживних речовин з кишечника в кров

    Корисними властивостями володіє тільки вичавлена з плодів масло. У макусі залишаються токсичні сполуки – рицин і рицинін. З цієї причини не можна використовувати насіння та плоди рослини.

    Токсичні речовини часто потрапляють в олію при спробі його самостійного виготовлення. Для вживання якісного продукту касторку слід купувати в аптеці, а не виготовляти самостійно.

    Принцип дії

    Рицинова олія містить в своєму складі жиророзчинні вітаміни А, Е, рицинолевую кислоту, триглицириды лінолевої і олеїнової кислот. Засіб надає кілька корисних ефектів, які допомагають у схудненні:

    • проносний ефект – їжа швидше переміщається в нижні відділи кишечника, через що частина поживних речовин не встигає всмоктуватися в кров. Це забезпечує зниження ваги;
    • антиоксидантну дію – деякі органічні сполуки касторової олії зв’язують вільні радикали, що представляють собою «осколки» органічних молекул і надають шкідливу дію на клітини. За рахунок цього уповільнюються процеси старіння в шкірі, підшкірній клітковині, судинах;
    • ангиопротекторный ефект – вітаміни та інші компоненти підвищують міцність стінок судин, за рахунок чого запобігають набряк тканин, а також покращують їх харчування;
    • регенеруючу дію – касторове масло прискорює процес загоєння тканин в області пошкодження;
    • бактерицидний ефект – деякі компоненти касторки призводять до загибелі патогенних і умовно-патогенних бактерій, грибків;
    • детоксикація – на фоні використання засобу відбувається зв’язування і виведення токсичних сполук з кишечника;
    • підвищення функціональної активності печінки та нирок, за рахунок чого відбувається очищення організму від шлаків;
    • посилення відтоку лімфи, поліпшення стану шкіри, профілактика розвитку застійних явищ – ефекти реалізуються при локальному використанні касторової олії;
    • профілактика формування доброякісних і злоякісних новоутворень – засіб містить в собі сліди токсинів. Вони надають згубну дію на пухлинні клітини, які мають здатність швидко ділитися;
    • легку знеболювальну дію – масло зменшує вираженість болю в м’язах і суглобах, у тому числі спровокованої втомою і застоєм крові.

    За рахунок принципу дії касторової олії вдається отримати ряд позитивних ефектів. При цьому не тільки знижується вага, а також виводяться токсини з організму і забезпечується профілактика онкологічної патології.

    Як приймати рицинова олія

    Рицинова олія для боротьби із зайвою вагою приймають всередину. Оптимальний режим дозування – 1-1,5 чайних ложки вранці та ввечері. Для отримання позитивного ефекту і запобігання ускладнень виконуйте нескладні рекомендації.

    Важливо правильно вибрати час прийому засобу. Проносна дія наступає протягом 1-6 годин після прийому. Швидкість прояву ефекту залежить від кількості прийнятої касторки, а також індивідуальних особливостей організму. Це слід враховувати перед відвідуванням громадських місць або роботи. Не рекомендується вживати касторку на ніч.

    Перший раз масло варто вживати у вихідний день вдома. Це дозволить краще простежити за реакцією організму, часом настання проносного ефекту і підібрати оптимальний режим прийому в майбутньому.

    Після прийому касторки протягом кількох годин не рекомендується їсти. Це необхідно для швидкої реалізації дії і очищення кишечника.

    Прийом касторки бажано комбінувати з дієтичними рекомендаціями, які включають обмеження кількості і калорійності їжі.

    У касторки специфічний смак, який не всім подобається. Щоб зменшити дискомфорт під час прийому, продукт розбавляють лляною олією в пропорції 1:1. В аптеках продаються лікарські форми у вигляді капсул, що містять касторку. Дозування капсул вказана в інструкції із застосування ліків.

    Касторовое масло для похуденияРицинова олія для схуднення приймається всередину 7 днів, потім роблять перерву і курс повторюють

    Використання засобу повинно проводитися за схемою – 1-1,5 чайних ложки 2 рази в день через приблизно однакові проміжки часу протягом тижня. Після перерви курс повторюється, але доза зменшується до 0,5 чайної ложки вранці перед сніданком.

    Виконання рекомендацій дозволить знизити ймовірність розвитку побічних ефектів — нудоту, блювоту, болі в животі.

    Рецепти коштів з касторкою

    Для підвищення ефекту касторове масло приймають з іншими рослинними засобами. Існує кілька рецептів:

    • половину чайної ложки касторки змішують з 1 чайною ложкою меленого цикорію. Засіб знижує апетит протягом дня. Його приймають по 1,5 чайної ложки 1-2 рази на день;
    • касторку і апельсиновий сік змішують у співвідношенні 1:2, готову емульсію вживають в об’ємі 40-50 мл 1 раз в день.

    При використанні додаткових засобів слід дотримуватися обережності, так як підвищується ризик негативних реакцій, включаючи харчову алергію.

    Вперше комбінований засіб приймають в невеликому обсязі, який не повинен перевищувати 1/10 частини звичайної дози. Потім протягом декількох годин слід поспостерігати за власним станом. При відсутності негативних проявів або алергічних реакцій, до яких належать нудота, блювання, висип на шкірі, свербіж, повторний прийом засобу проводять у повній дозі.

    Протипоказання

    Застосування касторки для зниження ваги виключається при наявності протипоказань:

    • гостра або хронічна патологія органів системи травлення;
    • вагітність і період грудного вигодовування у жінки;
    • дисбактеріоз;
    • індивідуальна непереносимість касторової олії;
    • наявність схильності до кровотеч;
    • період менструації.

    За наявності щонайменших сумнівів краще проконсультуватися з лікарем.

    Касторова олія має природне походження. Воно містить ряд корисних органічних сполук і вітамінів. Засіб не тільки допомагає в зниженні ваги, але дає багато інших позитивних ефектів. До них відносяться уповільнення старіння шкіри, поліпшення кровообігу у тканинах, зниження набряклості. Незалежно від індивідуальних особливостей перед застосуванням засобу слід порадитися з лікарем. Це дозволить мінімізувати ризик розвитку негативних реакцій та ускладнень.

    Дивіться далі: кедрове масло для волосся