Принц Джордж і принцеса Шарлотта обожнюють блюдо, яке забороняє Єлизавета II

587

6-річний принц Джордж і його 4-річна сестра принцеса Шарлотта – великі шанувальники італійської кухні. Дітлахи у захваті від пасти. І ця любов настільки велика, що юні Кембриджі навіть допомагають з готуванням своєї знаменитої мами – роблять соус.

Читайте також:На радість ласунам: за яким рецептом діти Кейт Міддлтон готують домашні льодяники

Однак пасту юні Кембриджі можуть їсти тільки вдома або в гостях у інших членів королівської сім’ї. Але не у прабабусі! Так, королева Єлизавета II виключила макаронні вироби з палацового меню.

© Instagram @perchini_grinvich, @thecambridgess_

Колишній королівський шеф-кухар Даррен МакГрэйди пояснив рішення глави британської монархії тим, що в макаронних виробах занадто багато крохмалю. Табу на пасту в меню існує вже давно. Відомо, що в якості гарніру королева Єлизавета II воліє сезонні овочі.

Читайте також:Таємниці кухні: екс-кухар принцеси Діани розповів, що їдять в королівській родині

Але ж і Кейт Міддлтон ретельно стежить за харчуванням! Відомо, що герцогиня – прихильниця здорового способу життя і віддає перевагу корисні продукти. Тому припустимо, що принц Джордж і принцеса Шарлотта їдять пасту виключно з твердих сортів пшениці.

Макарони з твердих сортів пшениці належать до складних вуглеводів і мають низький глікемічний індекс (50 одиниць), тому їх можна вживати навіть на дієті. В процесі повільного перетравлення і засвоєння печінка встигає переробляти невеликий вміст цукру в продукті. З-за цього він надходить у клітини у вигляді енергетичних ресурсів, а не відкладається в жир. Почуття насичення зберігається надовго, — пояснює лікар-дієтолог Оксана Мальцева. — У таких макаронах також є клітковина, яка виводить з організму шлаки і токсини, є вітаміни Е і В, безліч мінеральних речовин.

© Instagram @gutkakatya

До речі, адже нам відомі й інші улюблені страви юних Кембриджів: вівсяна каша, яка готується особливим чином, овочеве каррі з куркою і пастуший пиріг.

А ваша дитина любить макарони?

Фото на анонс: Instagram @all_about_cambridges, @princelouis_cambridge, @sweetcity.vi, @rainhadoreinounido