Причини слабкості на ранніх термінах вагітності і методи боротьби

1007

Зміст:

  • Гормональні перетворення
  • Анемія
  • Знижений артеріальний тиск – гіпотонія
  • Загроза переривання вагітності
  • Токсикоз ранніх термінів вагітності
  • Інфекційні захворювання
  • Слабкість при вагітності на ранніх термінах час від часу турбує кожну жінку. При погіршенні самопочуття важливо відразу звернутися до гінеколога, щоб визначити причини. Методи вирішення проблеми будуть обрані за результатами диференціальної діагностики.

    Гормональні перетворення

    Вивчивши хоча б один форум вагітних, можна дізнатися, що багато жінок відчувають нездужання на ранніх термінах. Найчастіше воно пов’язане зі зміною гормонального фону.

    У перші тижні після зачаття відбувається збільшення показників прогестерону. Цей гормон сприяє затримці рідини в організмі, розширення судин, розслаблення м’язів. Це забезпечує нормальний розвиток вагітності і запобігає відторгненню плодового яйця.

    Слабкість при вагітності на ранніх термінах є ознакою анемії

    При підвищенні рівня прогестерону жінка відчуває слабкість та сонливість. Майбутній мамі хочеться більше відпочивати і спати. З цієї ж причини у пацієнток трапляються непритомність. До початку другого триместру нездужання зазвичай проходять безслідно. Однак важливо обстежитися і переконатися, що немає інших проблем зі здоров’ям.

    Анемія

    До 90% жінок стикаються з анемією на пізніх термінах вагітності. Патологія супроводжується слабкістю, сонливістю і блідістю шкірних покривів. На ранніх термінах анемія виникає у 20-30% майбутніх мам. Визначити захворювання можна за аналізом крові, а усунути за допомогою корекції харчування і прийому препаратів заліза.

    Знижений артеріальний тиск – гіпотонія

    На ранніх термінах вагітності жінки стикаються зі зниженням артеріального тиску. Через розширення судин в процес кровообігу включаються дрібні капіляри. Це необхідно для повноцінного харчування органів малого тазу і правильного розвитку плодового яйця.

    При гіпотонії у майбутньої мами також з’являються головний біль, шум у вухах, миготіння мушок перед очима. Що робити в цьому випадку, розповість лікар. Найчастіше досить скорегувати раціон харчування і більше часу проводити на свіжому повітрі. Знижений артеріальний тиск вважається менш небезпечним під час вагітності, ніж гіпертензія.

    Загроза переривання вагітності

    Слабкість з’являється при загрозі переривання вагітності. Одночасно жінку турбує біль у попереку і можуть з’явитися кров’янисті виділення з статевих шляхів. Своєчасне звернення до лікаря дозволяє зберегти життя майбутньої дитини.

    причиныПричини поганого самопочуття допоможе встановити диференціальна діагностика

    При прогресуючій загрозі переривання виникає викидень або відбувається завмирання плоду. Тривала бездіяльність супроводжується інтоксикацією організму. У цьому випадку у жінки виникає не тільки слабкість, а й підвищується температура тіла.

    Токсикоз ранніх термінів вагітності

    З токсикозом ранніх строків стикається до 70% майбутніх мам. В одних він протікає менш виражено, а для інших стає справжньою катастрофою. При токсикозі у жінки виникають ранкова нудота і блювота, запаморочення і слабкість. Звична їжа часто викликає огиду, а відмова від їжі призводить до зниження запасу енергії.

    Є різні способи, як впоратися з токсикозом. Жінкам допомагає вживання цитрусових, в’язких продуктів. Уникнути ранкової нудоти можна, якщо з’їсти крекер, не встаючи з ліжка. Лікарські засоби від нудоти і слабкості призначаються лікарем індивідуально.

    Інфекційні захворювання

    На ранніх термінах в організмі жінки відбувається природне зниження імунітету. В цей період високий ризик простудних захворювань і вірусних інфекцій. При зараженні майбутня мама відчуває слабкість, сонливість, головний біль, озноб. Катаральні прояви вимагають симптоматичного лікування. Всі препарати від застуди застосовуються тільки за призначенням лікаря в індивідуальній дозі.

    Слабкість на ранніх термінах вагітності вважається частим явищем і рідко викликає занепокоєння у гінекологів. Зі збільшенням терміну гестації неприємні ознаки зникають самостійно. Щоб переконатися у відсутності загрози здоров’ю, необхідно обстежитися.

    Читайте далі: права вагітних на роботі