Причини та ефективні способи позбавлення від розтяжок на попі

2160

Зміст:

  • Причини появи розтяжок на попі
  • Правильне харчування проти розтяжок
  • Як прибрати розтяжки на сідницях і стегнах з допомогою вправ
  • Приготування ефективних засобів від розтяжок в домашніх умовах
  • Розтяжки на попі – це дефект шкіри, при якому з’являються смуги від білого до червоно-рожевого кольору. Інша назва – стрії. Є наслідком мікротравми на шкірі і підшкірній клітковині. Позбутися від них можна самостійно або вдатися до допомоги фахівців.

    Причини появи розтяжок на попі

    Розтяжки можуть з’явитися в будь-якому віці і частіше всього викликаються гормональними змінами в організмі, з-за чого може порушуватися синтез колагену, зменшується еластичність шкіри. Це може спостерігатися при вагітності, під час статевого дозрівання або після настання клімаксу.

    Розтяжки з’являються на сідницях, животі, грудях і в інших зонах

    Але розтяжки можуть з’являтися під впливом інших чинників:

    • Неправильне харчування. На стані шкіри погано позначається жирна, солодка, борошняна їжа. Також не рекомендується вживати алкогольні напої.
    • Різка зміна ваги. Від цього шкіра може втратити еластичність і обвиснути. Тому худнути або набирати вагу необхідно поступово, повільними темпами.
    • При нарощуванні м’язової маси. З такої причини розтяжки можуть з’явитися у спортсменів.

    Стрії можуть також бути симптомом деяких захворювань – гіперкортицизм, синдром Марфана та інші. Тому, якщо вони з’явилися без видимих на те причин, рекомендується пройти комплексне обстеження.

    Розтяжки можуть бути не тільки у жінок, але і у чоловіків. Лікування стрий є однаковим для обох статей.

    Правильне харчування проти розтяжок

    Для боротьби з розтяжками на сідницях необхідно скорегувати свій раціон, включивши в нього продукти, багаті такими компонентами:

    • Вітамін А Міститься в моркві, брокколі, риб’ячому жирі та інших продуктах. Сприяє регенерації клітин, відновлює шкіру і підвищує її еластичність.
    • Вітамін C. Їм багаті цитрусові, свіжа зелень, шипшина. Цей вітамін прискорює вироблення колагену і покращує еластичність шкіри. Сприяє швидкому загоєнню розтяжок.
    • Вітамін E. Основними його джерелами є сухофрукти, горіхи, рослинні олії. Речовина має ранозагоювальні та антиоксидантні властивості, нормалізує обмін речовин у шкірі.
    • Цинк. Міститься в какао, насінні, печінки та інших продуктах. Бере участь у виробленні колагену, необхідного для збереження пружності шкіри.

    Також необхідно дотримувати режим – харчуватися невеликими порціями 4-5 разів на день. За рахунок цього їжа буде легко засвоюватися, а вага залишатися в нормальних межах.

    Как убрать растяжкиЩоб прибрати розтяжки, можна використовувати засоби домашнього приготування

    Як прибрати розтяжки на сідницях і стегнах з допомогою вправ

    Під час вправ до сідниць приливає кров, тканини збагачуються киснем. При регулярному проведенні гімнастики шкіра підтягується і стає більш пружною. Можна проводити такий комплекс вправ:

  • І. п. сидячи на стільці, спина пряма. Схопитися руками за сидіння стільця, піднімати ноги вгору-вниз. Повторити вправу 25 разів.
  • І. п. лежачи на спині. Підняти одну ногу, утримувати її на відстані 25-30 см від землі 10 секунд. Повторити по 15 разів для кожної ноги.
  • І. п. лежачи на животі. Підняти одну ногу якомога вище, утримувати кілька секунд. Повторити по 10 разів для кожної ноги.
  • Для отримання необхідного ефекту таку гімнастику необхідно проводити щодня.

    Приготування ефективних засобів від розтяжок в домашніх умовах

    Ось кілька ефективних домашніх засобів від розтяжок:

    • Кавовий скраб. З’єднати 2 ч. л. кави і 2 ст. л. масла для масажу. Отриману суміш помістити в капронові шкарпетки і протирати їм проблемні ділянки шкіри протягом 10 хвилин. Після процедури прийняти теплий душ. Використовувати засіб 2-3 рази в тиждень. Кава сприяє вирівнюванню рельєфу шкіри, підвищує її пружність. Тому такий засіб можна використовувати і жінкам, у яких є целюліт на сідницях.
    • Скраб з сіллю і гліцерином. З’єднати по 1 ст. л. морської солі, меду і гліцерину. Отриману суміш втирати в шкіру сідниць масажними рухами протягом 5 хвилин. Змити залишки засобу теплою водою.
    • Маска з муміє. Такий засіб допомагає ефективно видалити червоні розтяжки, які з’явилися нещодавно. Муміє активує процеси регенерації, нормалізує обмін речовин, підвищує еластичність шкіри. Для приготування маски необхідно розчинити 10 г муміє в 100 мл теплої води. Додати 300 г косметичної глини і 200 мл оливкової олії. Отриманий засіб нанести на область попи, обгорнути поліетиленовою плівкою. Ходити так 2-3 години, потім змити маску теплою водою. Використовувати не частіше одного разу в тиждень.

    Для більш швидкого позбавлення від розтяжок можна проводити їх комплексне лікування, поєднуючи правильне харчування, проведення вправ та застосування домашніх засобів.

    Розтяжки – поширена проблема, яка може з’явитися в будь-якому віці. Рекомендується лікувати свіжі стрії, так як вони заживуть, позбутися від них буде проблематично.

    Також рекомендуємо почитати: як швидко прибрати розтяжки в домашніх умовах