Продукти псуються, неможливо все доїдати. Чи ні?

834

Сім’ї всі різні, але ситуації в них часом збігаються. Наприклад, планування витрат у той час, коли молода мама в декретній відпустці і годувальником є чоловік. Свою історію розповіла Юлана. Молода матуся засмучена сваркою з чоловіком.

Вчора з чоловіком стався конфлікт через те, що періодично псуються продукти. Вчора викинула 1,5 картоплі, — розповідає молода матуся. — (Раніше взагалі дуже часто пропадали, так як був старий холодильник, який взагалі не тримав температуру.) Вважаю, що це норма, неможливо все доїдати. Маячня якась — з’їдати все під 0.

Поясню чому: у дитини своє меню. Не можу не готувати рідше, ніж 2 дні. Готую нам, але він цілий день на роботі, але бере з собою велику термосумку на цілий день. Іноді він не їсть те, що взяв, повертає додому. Потім це ж бере на наступний день. Він намагається достукатися до мене, щоб я готувала мабуть по 2 порції. Але кожен день.

Але у мене немає можливості і бажання проводити стільки часу на кухні. Хто правий? Живемо втрьох, дитина 1,6 вимагає уваги. Взагалі не розумію, як матусі по 2 години ходять гуляти з дітьми вранці і ввечері. Розкажіть свій секрет.

Подруги відгукнулися на питання Юланы і поділилися своїм досвідом:

Готую десь раз на три дні, пару місяців син їсть нашу їжу, до цього варила йому кожен прийом пиши, це ж п’ять хвилин. Взагалі не бачу проблем з приготуванням, паралельно граю з сином, викидаю лише молочку іноді, якщо відкрила, наприклад, кефір, можу його не до кінця випити і викинути. Ну не давитися ж мені, якщо не хочеться. Якщо син не доїсть свою порцію, теж викидаю, це нормально. А так продукти ніколи не викидаю. Витрачаємо десь 20-25 тисяч, гуляємо багато (Valeria)

Раніше часто викидали. Готувала багато, а вдома тільки вечорами бували, не встигали все з’їдати. Багато псувалося. Потім був безгрішний період, навчилися економити, все берегти. Зараз нічого не викидаємо (Світла)

На продукти сягає 30 тисяч. Нічого не викидаємо, хоча чоловік не їсть, то що зберігається більше 2-х днів (Єлизавета)

Взагалі дуже рідко, що викидаю, але трапляється, купила недавно картоплю, а вона погана, довелося викинути. Намагаємося все доїдати. Готую часто, так як чоловіка на роботу збираю і, до речі, гуляємо 2 рази в день по 2 години, а якщо і вдома з дитиною, то при ній приготувати що-то нереально. В основному готую, прибираю і гладжу, коли вона відпочиває (Єсенія)

Готую кожен день, рідко коли через день, у мене чоловік дуже сильний примхливий. Буває, що і викидаю, якщо на 2 дні приготувала, а чоловік відмовляється їсти, що їв учора. В місяць йде приблизно 18-23 тисяч (Єва)

10-15 тисяч йде на продукти. Гуляємо по 2-3 години в день. Готую раз в 2-3 дня на обід і вечерю, щось швидке і щоранку варю кашу. Живемо вчотирьох, старша їсть в саду (Наталія)

Нагадаємо, раніше одна з матусь розповідала, як їй вдається дбайливо вести домашнє господарство. Авторка поділилася своїми порадами і докладним меню.

А як ви плануєте витрати на продукти? Розкажіть, як організовуєте процес приготування їжі з урахуванням того, що з дитиною потрібно гуляти?

Всі фото: Depositphotos