Рання овуляція на 10 день циклу

1485

Зміст:

  • Причини ранньої овуляції
  • Коли робити тест на вагітність
  • Овуляцію на 10 день циклу вважають передчасною, якщо звичайна тривалість перерви від однієї до іншої менструації становить 28 діб або більше. Ранній вихід яйцеклітини з яєчника може статися із-за впливу ендогенних або екзогенних чинників. Також рання овуляція для деяких жінок вважається варіантом норми.

    Причини ранньої овуляції

    Тривалість менструального циклу у всіх жінок різна. Від довжини проміжку між кровотечами залежить час дозрівання і виходу яйцеклітини з яєчника. Рання овуляція може бути варіантом норми, якщо вона відбувається кожен цикл в один і той же час.

    У нормі жіночий цикл повинен бути не коротше 21 дня. Оскільки тривалість другої фази завжди становить 13-14 діб, овуляція повинна відбутися на 7-8 день. Вихід яйцеклітини на 10 день укладається в нормальні показники.

    Овуляція на 10 день циклу вважається ранньою

    Якщо у жінки тривалість циклу становить 4 тижні і більше, то передчасна овуляція має причини:

    • стрес;
    • різке схуднення;
    • зміна клімату;
    • прийом лікарських засобів;
    • вікові зміни.

    Іноді в циклі відбувається дві овуляції, при цьому одна може бути передчасною, а друга – трапитися вчасно.

    Коли робити тест на вагітність

    Друга фаза у здорових жінок триває в середньому 2 тижні. На відміну від першої половини, ця частка залишається стабільною. Жінка може розрахувати самостійно, коли краще зробити тест на вагітність. Для цього необхідно знати день овуляції.

    Після виходу яйцеклітини з яєчника запліднення відбувається у протягом кількох годин.

    Надалі плодове яйце просувається в порожнину матки, де імплантується через 3-5 діб. З перших годин після закріплення ембріона починає підвищуватися хоріонічний гонадотропін. Цей гормон говорить про настання вагітності, саме на нього реагують тести.

    Збільшення ХГЛ спочатку відбувається в крові. Тільки через кілька днів показник зростає в сечі.

    Це означає, що дізнатися про вагітності по аналізу крові можна через 7-8 днів після овуляції.

    Тест на вагітність в цей період ще не покаже позитивний результат навіть при успішному зачаття. Проводити тестування краще не раніше, ніж на 10 день після овуляції. Якщо вихід яйцеклітини стався на 10 день циклу, то тест необхідно зробити на 20-24 день.

    Овуляція на 10 день є варіантом норми. Для настання вагітності важливі також інші показники жіночого організму – товщина ендометрію, прохідність маткових труб і повноцінна робота жовтого тіла.

    Читайте також: хвороба паркінсона симптоми та ознаки у жінок