Рекомендації про те, як знебарвити волосся

838

Зміст:

  • Як знебарвити чорні волосся
  • Освітлення лимоном в домашніх умовах
  • Правила освітлення волосся корицею
  • Знебарвлення медом
  • Як знебарвити волосся содою
  • Освітлення волосся перекисом водню
  • Освітлення касторовою олією
  • Рекомендації по знебарвленню
  • Наслідки освітлення волосся
  • Щоб знебарвити волосся, не обов’язково звертатися до перукаря. Це можна зробити самостійно в домашніх умовах, попросивши когось із близьких чи друзів вам допомогти.

    Як знебарвити чорні волосся

    Освітлити русяве і світле волосся досить просто, чого не можна сказати про темних. Концентрація темного пігменту в них настільки висока, що його неможливо вирішити з допомогою домашніх засобів. Вам знадобиться хімічний засіб – крем-барвник або рідка пудра.

    Існує багато способів, як знебарвити волосся вдома

    Крем-барвник освітлює і відразу тонізує волосся, завдяки чому нейтралізується жовтизна, але пудра діє інтенсивніше. Крем-пудра – це зручний засіб для власниць темно-русявого або каштанового волосся, але якщо у вас темно-каштанові або чорні локони, без пудри не обійтися.

    Після застосування пудри необхідно використовувати тонуючий засіб, тому така процедура займе більше часу.

    Купити косметику для освітлення можна в спеціалізованих магазинах, але обов’язково дивіться, щоб вона підходила вашому типу волосся. Приступаючи до знебарвлення, уважно ознайомтеся з інструкцією, написаної на упаковці, та не забудьте в цілях безпеки використовувати рукавички.

    Освітлення лимоном в домашніх умовах

    Якщо ви – володарка світлого волосся, але хочете зробити їх ще світліше, використовуйте знебарвлення лимоном. Для цього змішайте 125 мл лимонного соку і 125 мл чистої води. За допомогою пляшки з розпилювачем ретельно змочіть чисті злегка вологе волосся. Потім висушіть локони, а через 60 хвилин ще раз добре промийте волосся з використанням бальзаму.

    Якщо ви переживаєте, що лимонний сік може викликати сухість волосся, додайте засіб кілька крапель оливкової олії – це допоможе уникнути негативних наслідків.

    Правила освітлення волосся корицею

    Кориця допомагає освітлити волосся на 1-2 тони, і вважається одним з найбезпечніших домашніх засобів. Мелену корицю змішайте з бальзамом для волосся, який ви зазвичай використовуєте, у співвідношенні 1:1. Суміш нанесіть на волосся, зверху надіньте поліетиленову шапочку. В такому стані потрібно залишити локони не менш, ніж на 8 годин. Потім змийте маску шампунем.

    Оскільки кориця – це безпечний засіб, таку маску можна робити 3 рази на тиждень. Якщо дотримуватися регулярність, волосся стане блискучим і слухняним, а темні локони придбають красивий світлий відблиск.

    Знебарвлення медом

    При тривалому впливі на волосся мед стає своєрідним окислювачем, який не тільки може освітлити темне волосся, але і частково змиває стару хімічну фарбу. Однак є недолік – засіб на основі меду має залишатися на волоссі не менше 10 годин.

    На чисті, злегка вологе волосся нанесіть мед і замотайте голову бавовняної косинкою. Через 10 годин вимийте голову шампунем. Додатково надягати поліетиленову шапочку або замотувати голову рушником не потрібно – ви тільки погіршите результат.

    Як знебарвити волосся содою

    За допомогою соди можна освітлити волосся на 1 тон. Змішайте 10 ч. л. харчової соди з 1 ч. л. солі і розведіть порошок у 200 мл теплої води. Маску нанесіть на всю довжину волосся і змийте через 20 хвилин. Освітлюючий ефект з’явиться через тиждень регулярного застосування такої маски.

    Якщо ви хочете зміцнити волосся, нанесіть засіб не тільки на них, але і на шкіру голови – це корисно для волосяних фолікулів.

    Сода сушить волосся, тому при змивання маски користуйтеся зволожуючими шампунями і бальзамами. Також можна при сушінні феном використовувати зволожуючі спреї.

    Освітлення волосся перекисом водню

    Перекис водню – найдешевше, доступний і популярний засіб для знебарвлення. Але її використання частіше 1 разу в місяць загрожує сильній сухістю і випаданням волосся, тому до такого засобу преображення треба ставитися відповідально.

    в домашних условияхВ домашніх умовах освітлити волосся складніше, ніж в салоні

    Процедура виконується поетапно:

  • Добре розчешіть чисті волосся, ретельно перегляньте, чи немає вузликів.
  • Надіньте непотрібний одяг і гумові рукавички.
  • За допомогою пляшки з розпилювачем ретельно опрацюйте перекисом кожну пасмо.
  • Через 40-50 хвилин змийте перекис водою і зволожте волосся бальзамом.
  • Якщо під час процедури ви відчули неприємні відчуття, відразу ж змийте склад.

    Освітлення касторовою олією

    Рицинова олія дозволяє не тільки зробити, але і підлікувати волосся. Змішайте 15 мл касторової і стільки ж реп’яхової олії з 20 мл рідкого меду і 50 мл кефіру. Нанесіть маску на волосся, одягніть поліетиленову шапочку і махровий рушник. Змивати засіб потрібно не менше, ніж через 4 години.

    Краще всього, якщо ви залишите маску на ніч – так, ефект буде максимальним. Будьте готові витратити багато шампуню, щоб змити засіб, так як маска досить жирна.

    Рекомендації по знебарвленню

    Щоб знебарвити локони, не заподіявши їм шкоди, дотримуйтесь ряд правил:

    • При використанні хімічних засобів суворо дотримуйтесь інструкції від виробника.
    • Одягайте непотрібну домашній одяг і гумові рукавички.
    • Вже знебарвлені волосся не мийте хлорованою водою – це може призвести до прояву зеленуватого відтінку.
    • Якщо волосся сильно пошкоджені, спочатку дайте їм відновитися кілька місяців, а потім проводите процедуру освітлення.

    Якщо сумніваєтеся, що зможете самостійно провести якісне знебарвлення, краще довірити цю справу професійному майстру.

    Наслідки освітлення волосся

    При неправильній техніці освітлення і відсутності якісного догляду за волоссям вони можуть стати ламкими, тонкими, неслухняними, пористими і почати випадати. Щоб цього уникнути, виконуйте всі вищезазначені рекомендації і не забувайте, що прояснені волосся потребують постійного зволоження за допомогою масок, бальзамів і спреїв.

    Красиво знебарвлені волосся – це ефект, якого можна досягти не тільки в салоні краси, але і в домашніх умовах, якщо знати, які засоби можна використовувати.

    Також рекомендуємо почитати: як наростити нігті