Рецепти маски для волосся з медом

1231

Зміст:

  • У чому користь маски для волосся з медом
  • Рекомендації до застосування
  • Поживна маска з медом для волосся з яйцем
  • Маска з гранатом для густоти волосся
  • Маска з дріжджами від випадіння волосся
  • Зміцнююча маска з корицею в домашніх умовах
  • Зволожуюча маска для сухого волосся з маслом
  • Відновлююча маска з медом для волосся від випадіння
  • Медова маска для освітлення волосся
  • Рецепти масок на основі меду – оптимальне та безпечне засіб, що допомагає поліпшити якість локонів і відростити їх до потрібної довжини. Залежно від цілей ви можете приготувати маску для волосся з доступних інгредієнтів.

    У чому користь маски для волосся з медом

    Перш ніж готувати маску і використовувати складу, переконайтеся, що у вас немає алергії на мед. Для цього нанесіть трохи продукту на згин ліктя, перевіривши реакцію. Якщо через кілька годин не проявилися свербіж, почервоніння, запалення, ви можете використовувати медові кошти в косметичних цілях.

    Маска з медом для волосся ефективно позбавляє від багатьох проблем

    Як основний компонент масок, мед може зробити волосся блискучим, еластичним, м’яким. Його використовують, щоб позбутися від лупи, роздратування і свербіння. У поєднанні з іншими компонентами результативність меду в рази посилюється, тому рецепти медових масок дуже популярні серед представниць прекрасної статі.

    Рекомендації до застосування

    Перед приготуванням масок ознайомтеся з правилами, без яких ефект буде недостатньо вираженим:

    • Всі склади наносити на вологе чисте волосся. Відразу після миття голови вберіть рушником надлишок вологи.
    • Виконуйте інструкцію. Витримуйте склад на волоссі рівно таку кількість часу, як зазначено, і не довше.
    • Розводьте інгредієнти тільки у воді кімнатної температури. У більш гарячої рідини мед може втратити свої властивості.

    Всі домашні рецепти не менш дієві, ніж дорогі магазинні засоби для волосся.

    Поживна маска з медом для волосся з яйцем

    Маска на основі яйця і меду насичує волосся корисними речовинами, пом’якшуючи їх і роблячи більш слухняними. Змішайте 2 ст. л. рідкого меду, 2 ст. л. оливкової олії і одне куряче яйце. Ретельно перемішайте маску до однорідної консистенції. Нанесіть засіб на волосся на 60 хвилин, після чого змийте шампунем. Приділяйте увагу як всій довжині локонів, так і шкірі голови.

    Маска з гранатом для густоти волосся

    Засіб на основі меду і граната активує роботу волосяних цибулин, з-за чого волосся починають рости швидше. Через місяць регулярного застосування засобу помітно збільшується їхня густота. Приємний побічний ефект використання маски – збагачення та насичення кольору волосся.

    Змішайте 1 ст. л. рідкого меду і 3 ст. л. свіжого соку граната. Отриманий склад нанесіть на шкіру і не змивайте протягом 30 хв, потім помийте голову звичним способом. Періодичність проведення процедур – 2 рази в тиждень.

    Маска з дріжджами від випадіння волосся

    Поєднання меду і дріжджів оптимально, оскільки один з компонентів ефективно зміцнює волосся і запобігає їх випадання, а другий – стимулює зростання, завдяки чому жінки мають можливість відростити волосся до потрібної довжини і не пошкодити їх.

    2 ст. л. живих дріжджів розведіть жирним молоком, щоб вийшла сметаноподібна консистенція. Додайте засіб 2 ст. л. рідкого меду, перемішайте всі компоненти до однорідної консистенції і залиште під кришкою на 30 хв. Це необхідно, щоб дріжджі почали ефективно працювати. Нанесіть маску на волосся на півгодини, потім змийте шампунем.

    В рецепті використовуються тільки живі дріжджі, намагайтеся не застосовувати їх у вигляді порошку, інакше висока ефективність маски буде поставлена під сумнів.

    Зміцнююча маска з корицею в домашніх умовах

    Кориця – ефективний засіб для зміцнення не тільки волосся, але і їх цибулин. У сукупності з медом вона насичує їх корисними компонентами, запобігаючи ламкість і випадання.

    от выпаденияМед допомагає від випадання волосся

    Змішайте 1 ст. л. кориці, 2 ст. л. будь-якого масла для волосся, підігрійте суміш на водяній бані протягом 10 хв. Коли склад охолоне до прийнятної температури, додайте в нього 1 ст. л. рідкого меду, добре розмішайте і нанесіть на волосся на 60 хв., а потім змийте звичним способом.

    Зволожуюча маска для сухого волосся з маслом

    Мед і масло – це поєднання, яке живить і зволожує волосся. Особливо маска зацікавить власниць сухих локонів. Для приготування кошти змішайте рідкий мед і оливкове масло в співвідношенні 1:1 і нанесіть на всю довжину волосся. Потім протягом 5 хв. пальцями помасажуйте шкіру голови. Надягніть поліетиленову шапочку, а зверху – махровий рушник. Через годину змийте засіб шампунем. Замість оливкової олії можна взяти будь-яку, але найкраща альтернатива – реп’яхову.

    Відновлююча маска з медом для волосся від випадіння

    Відновити волосся після агресивних впливів сонця, вітру, пилу, снігу, дощу, а також після регулярного використання фена та прасування можна за допомогою маски з медом, соком алое і касторовою олією. Всі інгредієнти змішайте в однакових пропорціях і змажте коріння волосся, а потім нанесіть по всій довжині. Витримуйте маску на локонах не більше 20 хвилин, потім ретельно промийте голову.

    Сік алое обов’язково повинен бути свіжим, тому приготуйте його в такій кількості, яке необхідно для однієї процедури.

    Медова маска для освітлення волосся

    Мед – це натуральний освітлювач, що дозволяє зробити локони на 1-2 тони світліше. Таку маску потрібно робити на ніч, оскільки час її витримки досить тривале. Вимийте волосся шампунем без бальзаму і кондиціонера, злегка підсушіть їх. Рідкий мед кімнатної температури розподіліть по кожній прядки. Зверху надягніть поліетиленову шапочку і косинку з натуральних тканин.

    Маску необхідно тримати протягом 8 годин, тому і рекомендується робити на ніч. З ранку змийте засіб теплою водою, при необхідності використовуйте шампунь і бальзам.

    Мед є ефективним натуральним косметологічним засобом, яке здатне вирішити практично будь-які проблеми з волоссям. Грамотне приготування масок, дотримання всіх інструкцій і регулярність допоможуть зробити волосся слухняним, блискучим, шовковистим і густими. Любительки довгого волосся за допомогою меду можуть відростити волосся до потрібної довжини всього за кілька місяців.

    Читайте далі: маски для обличчя з содою