«Рятує відчуття гумору»: Марія Порошина розповіла про різницю у вихованні хлопчиків і дівчаток

846

45-річна Марія Порошина — талановита актриса і одна з найчарівніших багатодітних мам нашого кіно. Вона встигає багато і успішно зніматися і виховувати п’ятьох дітей. 23-річна Поліна з’явилася на світ у шлюбі Марії і актора Гоші Куценка. Пізніше Порошина вийшла заміж за актора Іллю Древнова і подарувала йому трьох дочок — Серафиму (14), Горпину (9) і Глафіру (3).

© Instagram @poroshinamariyamikhaylovna

А минулого літа стало відомо, що кінозірка вагітна в п’ятий раз. У січні Марія народила свого єдиного сина, якого назвали Андрієм. Актриса не розкриває ім’я його батька і воліє не коментувати численні чутки на цю тему.

Читайте також:Вагітна Марія Порошина поїхала до батька свого п’ятого дитини?

Днями Порошина поговорила з журналістами видання «Вокруг ТВ» і поділилася цікавими сімейними подробицями. Зокрема, вона розповіла про те, хто допомагає їй з дітьми, коли вона на роботі. Також зіркова мама поділилася своєю думкою з приводу відмінності у вихованні хлопчиків і дівчаток і про роль батька в житті дітей.

© Instagram @poroshinamariyamikhaylovna

За словами актриси, в декреті вона не засиджувалася і вже через пару місяців після народження Андрія вийшла на знімальний майданчик, щоб зіграти маму трьох синів у продовженні серіалу «Батьки». Марія зізнається, що ці зйомки дуже допомогли їй у розумінні відмінностей між вихованням дівчаток і хлопчиків.

Я стала звикати до хлопчиків і бачити те, на що раніше не звертала увагу. Я зрозуміла, що у вихованні хлопчиків рятує відчуття гумору, довіру, що якісь ситуації, які здавалися мені раніше нестерпними, можна вирішити не якимось не примітивним способом! Треба вміти відпускати ситуацію. Чи вирішити її спокійно, без нервів, без гніву, без паніки і страху.

© Instagram @poroshinamariyamikhaylovna

Читайте також:Жіночий рід: син Марії Порошиной – перший хлопчик за кілька поколінь

Також зіркова матуся відверто розповіла, що у неї кілька няньок, які дивляться за дітьми, а також помічниця по дому, яка приходить раз на тиждень. Крім того, Марія висловила свою думку з приводу того, як важливо вплив і присутність батька в житті будь-якої дитини і чому ні в якому разі не можна заважати їхньому спілкуванню.

Головне, щоб у процесі виховання брали участь тата. Я пам’ятаю, коли мене виховували мій тато і вітчим, я до них дуже прислухалася. Якщо так сталося, що батьки живуть окремо, все одно важливо, щоб діти спілкувалися з батьком. Не можна заважати цьому. Я, навпаки, намагаюся підтримувати і всіляко цьому сприяти. Це прекрасно, коли батьки тягнуться до своїх дітей. І я відпускаю їх у вільне плавання з дітьми, тому що батьки необхідні в будь-якому віці. Навіть для того, щоб носити дитину на руках. Це тактильне тепло, захист. І в 3-річному віці, коли діти дивляться в очі татам і чекають чогось особливого, неможливого. Мама мамою, а тато татом, — переконана актриса.

До речі, зовсім недавно Марія поділилася в особистому блозі зворушливим спільним портретом з колишнім чоловіком Гошею Куценко і щиро подякувала за підтримку і любов.

© Instagram @poroshinamariyamikhaylovna

Читайте також:Гоша Куценко: «Народження дитини – це стрес для молодого батька»

Відомо, що Марія Порошина і Гоша Куценко познайомилися ще студентами, на вступних іспитах в Школу-студію МХАТ. Між ними відразу проскочила іскра взаємної симпатії і невдовзі закохані одружилися. Однак після народження їхньої дочки Поліни (23) зоряна пара розлучилася.

Думаю, нас розвели ті можливості, які на нас обрушилися. Зараз я розумію, що, коли народилася Полінка, я розгубився, для мене, як молодого батька, це був стрес, я просто не встояв перед спокусами цього життя, тому наш шлюб і зруйнувався, — нещодавно зізнався Куценко в програмі Бориса Корчевникова «Доля людини».

Фото на анонс: Instagram @poroshinamariyamikhaylovna