Рідко хворіти – це погано? Доктор Комаровський вносить ясність

588

Доктор Комаровський для багатьох мам є авторитетним джерелом інформації. Відомий педіатр регулярно розповідає про те, як лікувати, як проводити профілактику хвороб, як одягати малюків і годувати. А також відповідає на запитання батьків, які хвилюються, чи правильно вони доглядають за дітьми.

Читайте також:Доктор Комаровський розповів про небезпечні компоненти в засобах по догляду

Цього разу доктор отримав листа, автор якого розповіла свою історію. Дано: малюк ще не ходить в дитячий сад, практично не хворіє. І ця обставина викликає у мами побоювання, адже «небайдужі» люди пояснили – для дитини це погано, у нього не буде формуватися імунітет. Знаменитий педіатр поспішив заспокоїти автора листа.

Якщо комусь дуже добре, то подруги і сусідки обов’язково повинні розповісти, що це погано, – прокоментував ситуацію доктор. – Ви не хворієте, і це вдало.

© Depositphotos

Ви повинні розуміти, що щодня ми стикаємося з величезною кількістю вірусів і бактерій. І наш організм здатний на те, щоб з ними впоратися, не доводячи до конкретних симптомів.

До вашої дитини щоденно в ніс потрапляє купа вірусів. І вони там гинуть. І той факт, що у дитини немає кашлю, нежиті і температури, говорить про те, що він сам справляється.

Читайте також:Доктор Комаровський розповів, як правильно вимірювати температуру під пахвою

І якщо дитина ще не ходить в садок, мікробна навантаження не виникає в тій кількості, як це буває в дитячому колективі.

Немає нічого страшного в тому, що ваша дитина не хворіє і не п’є купу ліків. І не слухайте тих, хто намагається зіпсувати вам настрій! Тримайтеся подалі від тих людей, хто не готовий радіти за вас і за ваше здоров’я!

А ваш малюк вміє протистояти сезонних вірусів?

Фото на анонс: Depositphotos, Instagram @doctor_komarovskiy