Свекруха проти моєї вагітності: «Не плодіть злидні»

454

Вагітність іноді буває незапланованою. Так сталося в сім’ї матусі з Мережі, яка розповіла свою історію. Це не просто піст, а справжній крик душі.

Як прийняти правильне рішення? Справа в тому, що я дізналася про вагітність в 6-7 тижнів. Повідомила про це чоловікові, він сказав, що це здорово, народимо погодок. І на це вистачить, так як це буде 4-й дитина, — розповідає Юлія Ангелова. — Він подзвонив мамі сказати, що вона знову буде бабусею через 8 місяців. Так вона почала кричати… Ой, словами не передати.

Майбутня матуся розповіла про те, які житлові і матеріальні умови її сім’ї:

Живемо ми окремо від усіх, знімаємо квартиру. Є будинок в області, але в селі жити не хочемо (вона маленька, в ній немає нічого для розвитку дітей крім школи, садка та поліклініки).

Грошей нам вистачає. Чоловік заробляє 70 т. в місяць + виплати і допомоги від держави (але вони незначні і не живемо ми на них, а дітям на книжки відкладаємо)

Читайте також:Чому виплати малозабезпеченим, а не всім мамам в декреті?

Автор поста поділилася з подругами і тими сумними словами, які чує від родичів і близьких людей:

Всі в один голос кричать, що відмовляться від нашої сім’ї. Що ми плодимо злидні. Не знаю як бути і реагувати на це все, дуже не приємно таке чути від батьків і від кращої подруги (куми).

Цей пост сколихнув Мережу і розділив матусь: частина впевнена в тому, що народжувати майбутню двійню треба. Інші висловили сумнів: а чи зможе родина гідно виховати чотирьох дітей?

Ваша сім’я — це ви, чоловік і ваші дітки… Ви їм все забезпечите і все у вас буде чудово… Думати і вирішувати тільки вам… Або вони будуть у вашому житті — небудь навіщо вам такі люди поруч (Юлія Пілецька)

Навіщо ці родичі потрібні взагалі? Особливо з таким ставленням. На себе тільки сподіватися, головне, чоловік, підтримує (Jenny)

Зі свекрухою неприємно, але якщо на неї сподіватися у вихованні, то і нема чого на неї реагувати (Анастасія)

Більшість багатодітних чують на свою адресу таке і, як правило, від рідні, при цьому ці сім’ї ніяк не обтяжують фінансово і фізично цю рідню. Пам’ятайте, це ваша родина, і ваші діти. І тільки вам з чоловіком вирішувати, якою буде чисельність вашої родини (Олександра)

Читайте також:Вогонь! 33 сумнівних ради, які свекрухи дають молодим мамам

Вибачте, а що батькам і вашої кумі ваших дітей ростити і виховувати? Це ваша сім’я і ви з чоловіком вирішувати — чи хочете ви цього дитини, зможете його забезпечити? Чи вистачить вам вашої любові на четвертого? А кому не подобається — це їхня думка і нехай залишать його при собі. Не їм народжувати і не їм годувати ваших дітей (Сильна)

Близькі за вас переживають просто. З 4 дітьми на знімній квартирі? Мало що з годувальником, вам з дітьми куди, на вулицю? Ризикові ви люди (Ангелінка)

Ми з чоловіком ні від кого не залежали ніколи. Першу доньку чекали всі, народила я в 25.Друга-заліт через рік, мама моя скривилася-ну гаразд, нехай двоє. Третя вагітність запланована, я дуже хотіла і вік підтискав. Мамі сказала на 4-му місяці. Вона мене й проклинала, і говорила, що любов’ю обделишь, і увагою, і грошима, і ти стара, а раптом інвалід… Три місяці я з нею не спілкувалася, ніяк прийняти не могла вона. А коли народився… вона просила вибачення у синочка за свої слова і думки. І тепер улюблений онук. Важливо, що відчуваєш ти. Важливо, що підтримує чоловік. А решта-пил (Тетяна Володимирівна)

А що ви думаєте з приводу, коли старше покоління висловлюється за кількістю дітей в сім’ї?

Всі фото: Depositphotos