Свекруха хоче догодовувати моєї дитини козячим молоком

492

Грудне вигодовування в усіх проходить по-різному: поки одні матусі легко справляються з прикладанням і молока у них вдосталь, інші відчувають занепокоєння, що дитина не наїдається. Коли домочадці в цьому питанні підтримують, пошук рішення проходить в більш спокійній атмосфері. Але це явно не той випадок, про який розповіла молода матуся Ксенія.

Здається, моїй дитині не вистачає молока. Що робити? Свекруха хоче догодовувати розведеним козячим молоком, – нарікає автор.

Читайте також:Експерти розповіли, як підвищити лактацію

Подруги з Мережі порадили матусі не хвилюватися і досвідченим шляхом перевірити, чи наїдається малюк: порівняти кількість годувань і мокрих пелюшок (на цей час варто відмовитися від підгузників). Запропонували і подбати про підвищення лактації, назвали різні способи.

Частіше прикладайте і буде більше молока. Але навіть якщо вам здається, що груди порожня, дитина висмокче звідти, то, що ви не бачите.

Маленькі соски? Допоможуть накладки. Потім малюк підросте і груди звикне. А ви зможете годувати без них.

Раніше годували козячим молоком (і мене в тому числі), але це було 28 років тому! Не було сумішей! Мені пощастило, і у мене немає алергії, але є проблеми з шлунком, через молока чи ні, точно не відомо! Але ризикувати не варто! Свекрусі можна спробувати пояснити, що зараз дітки часто алергіки (інший час, інша екологія, все це позначається) і якщо вона не хоче онукові проблем зі здоров’ям, то нехай п’є молоко сама (Ольга)

Годування за вимогою, і вночі теж. Пустушку по мінімуму давайте. Харчуйтеся нормально, пийте воду і буде вистачати. Не переживайте (Lina)

Годуйте і ще раз годуйте! Перші місяці висіли на грудях (Нюша)

Стрес теж впливає на вироблення молока. Прикладайте частіше. Можете зважити дитину і подивитися, скільки набрав у вазі (Ринку)

Читайте також:«Перший місяць мені дався дуже важко»: мама розповіла про боротьбу за грудне вигодовування

Матусі, практикували змішане харчування, порадили догодовувати дитину сумішшю. На цьому автор історії зізналася, що її свекруха неможливо переконати:

Вона побачила по телевізору в якійсь передачі, що шкідливі суміші і все. Я це все розумію і знаю, не розуміє бабуся, а вона намагається мене переконати, що я нічого не розумію.

Матуся з ніком в Мережі MamaLapyla поділилася своїм досвідом. Як виявилося, історії схожі.

Ми теж жили зі свекрухою, ремонт поки був… Я за 2 місяці з нею свою самооцінку як матері майже втратила. Тому що «моє молоко низькокалорійне, не ситне, його мало, або взагалі немає» та чула я: «мучу дитини». Вона весь час плакала… Я докармливала сумішшю до 2 місяців, від цього молока стало дуже мало!!! Сина всього обсипало від суміші, і тут прийшла моя сестра (лікар дитячої реанімації) і сказала: «Ти-мати, і тільки ти вирішуєш, що є твоїй дитині, викидай пляшки, суміші і соски і вішай дитину на груди».

Я годувала 20 мл молока і 150 суміші… за 3 дні розігнала лактацію до норми, дитина набирала по кілограму в місяць.

Поділіться й ви своїм досвідом годування!

Всі фото: Depositphotos