Такі різні знання: де навчалися Кейт Міддлтон, принц Гаррі й інші члени королівської сімї

652

У вересні традиційно розпочинається новий навчальний рік. Через пару днів за парти сядуть наймолодші представники Віндзорів. А старше покоління, можливо, зараз згадує свої роки навчання. Де здобували знання представники королівської сім’ї, чиї імена завжди на слуху?

Кейт Міддлтон і принц Вільям вчилися в Сент-Ендрюському університеті – найстарішому в Шотландії. Майбутня герцогиня Кембриджська вивчала історію мистецтв, а її обранець – географію. І тепер, завдяки своєму навчанні, Кейт Міддлтон краще орієнтується в роботі, якою вона займається у статусі дружини принца. Нагадаємо, герцогиня є покровителькою різних благодійних організацій, а також установ культури.

Читайте також:Це любов: кращі романтичні кадри Кейт Міддлтон і принца Вільяма

Знання з географії, отримані принцом Вільямом, також корисні в його нинішній суспільній роботі, адже з цією наукою пов’язано безліч сфер діяльності людини. Наприклад, другий претендент у черзі на британський престол – патрон благодійної організації, яка займається охороною дикої природи і захищає природне спадщина країн Африки.

© Instagram @royalcrownupdates

Принц Гаррі після навчання в Итонском коледжі вирішив не вступати до університету, а пройшов 10-місячний курс навчання по введенню в офіцерську посаду в Королівській військовій академії Сандхерст.

© huffpost.com

Меган Маркл була студенткою каліфорнійського філії американського Північно-Західного університету. Майбутня герцогиня Сассекская отримала два ступені бакалавра – з акторської майстерності і міжнародних відносин.

© Instagram @pretty_meghan_markle

Читайте також:Від гидкого каченяти до ікони стилю: як змінилася Меган Маркл

Принцеса Беатріс вивчала історію в Голдсмитском коледжі. Це вищий навчальний заклад розташовано у Лондоні. Основні напрямки — мистецтво, суспільні та гуманітарні науки.

© cbsnews.com

А її молодша сестра, принцеса Євгенія, навчалася в Ньюкаслском університеті, де вивчала історію мистецтв і англійську літературу. Як відзначають зарубіжні видання, на вступних іспитах адміністрація навчального закладу порахувала знання дівчата з англійської літератури «недостатньо хорошими». Однак, коли стало відомо про належність абітурієнтки до королівської сім’ї, принцеса Євгенія була зарахована.

© thesun.co.uk

Серед представників старшого покоління першим володарем диплома про вищу освіту був принц Чарльз. Він учився в Кембриджському університеті, де отримав документ, що підтверджує статус «бакалавра мистецтв» (тобто гуманітарних наук). Глава британської монархії вищої освіти не має. Майбутня на той момент королева навчалася вдома.

А ось королева-мати прагнула до знань. За давньою традицією, навчання вона почала у палаці. Дівчинку вчила її гувернантка Кете Кюблер. Юна Єлизавета (мама королеви Єлизавети II) любила літературу, відмінно писала твори. У 13-річному віці з відзнакою здала Оксфордський місцевий іспит. Однак вибухнула в 1914 році війна кардинально змінила життя дівчинки. Можливо, вона б і продовжила своє навчання, але Великобританія перейшла на воєнний стан.

© Instagram @britishroyalphotos, @famous_woman_

А як ви вважаєте, вища освіта в якій професійній області необхідно членам королівської сім’ї, щоб гідно виконувати свої офіційні обов’язки?

Фото на анонс: Instagram @theroyalfamily