Свекруха і мама вважають, що нам не потрібен другий дитина. А я вагітна…

1010

Будинок – повна чаша. В родині все чудово. Але майбутні бабусі чомусь чіпляються. Виявилося, їх не радує новину про майбутнє поповнення. Про те, що відбувається в її житті, подругам розповіла Катерина, яка перебуває в очікуванні другого малюка.

Зі свекрухою не спілкуємося, коли я виходила заміж, мама теж була не особа рада, — пояснює автор. — Зараз чекаємо на другу дитину, чоловік на руках носить, з житлом немає проблем, начебто все як треба.

Майбутню маму турбує реакція на вагітність:

Мама: «Навіщо вам другий?.. Навіщо вам ще машина?.. Навіщо це і те?». Свекруха: «Ось, накупили машин… Ось, другого чекають… Ще б за третім пішли». Слів ні, що за люди? Чому б не порадіти за молодих їхні успіхи?

Читайте також:З-за постійних зауважень свекрухи відчуваю себе неповноцінною мамою

Подруги підтримали огорченную майбутню матусю, порадили їй не хвилюватися і думати про дитину, який незабаром з’явиться на світ.

Просто змиритися, не звертати уваги, слухати, але не чути. Вже давно так роблю))) Їм подобається давати поради, вчити. Батьки думають, що знають більше і краще, то нехай вони так і думають (Наташа)

Їм би радіти за вас… У нас як з родичами думка розходиться, то ми з чоловіком їх відразу ігнорувати починаємо. Родичі розуміють і передумують погані думки свої висловлювати (Марія Левіна)

У мене такі ж батьки… Скільки можна їздити у відпустку? Навіщо вам це, навіщо вам то? А за всю нашу спільну життя нічим нам не допомогли — на весілля ні копійки не дали, квартиру самі взяли в іпотеку, машину, все самі, самі! повинні навпаки пишатися, а на ділі (Ангельський)

Багато вже перебували мам підтвердили: іноді майбутні бабусі спочатку дивно реагують на новину про вагітність, але потім все змінюється.

Мені мама теж сказала – чому радіти? Народиш, будеш сама няньчитися, мені онуків не треба! А тепер її від онучок і за вуха не відтягнеш! Не переживайте, мамо перетравить і змінить поведінку (Aprilll)

Багато батьків бояться старіти, а з появою онука/онуки-вони вже старенькі і тому може бути така реакція. Все буде відмінно! Головне, ви щасливі!!! (Афанасія)

Читайте також:Як пояснити свекрухи, що не треба хвалитися дитиною?

Одна з користувачок Мережі поділилася схожою історією. Її мама теж спочатку критично висловилася після новини про вагітність.

Я заміжня, не дитячий вік (28 років і 30 років), живемо в ЄС. Дуже хотіли дитину з чоловіком. І ось нам вже 10 неделек. Всі зі мною і з дитинчам добре. Сьогодні отримали перше фото нашої крихти. Чоловік щасливий, я теж. Вирішили розповісти його і моїм батькам. Його батьки дуже раді за нас і всіляко нас вітають. Подзвонила сьогодні своїй мамі. При розмові якось відчувала, що вона не проявляє радості. Запитала її, рада вона. Відповідь була: «Що мені радіти, ваш же дитина. Краще було б, щоб ви ще почекали». Може це вона так висловлює радість? — розповідала Олександра.

Однак у цьому випадку все закінчилося добре.

Мама таки передзвонила мені і вибачилася. Виявилося, вона дуже переживає, що я без неї не впораюся… І тому їй дуже сумно, — поділилася з подругами майбутня матуся.

А як ваші батьки відреагували на звістку про те, що скоро стануть дідусями і бабусями?

Всі фото: Depositphotos