Секрети швидкої лагодження зламаного нігтя в домашніх умовах

499

Зміст:

  • Використовуємо накладні нігті
  • Як може допомогти клейка стрічка
  • Чим стане в нагоді чайний пакетик
  • Ремонт з допомогою гель-лаку
  • Профілактика
  • Краса жіночих рук залежить, в тому числі і від доглянутості нігтів. Але нерідкі випадки, коли нігті ламаються в самий невідповідний момент, і відразу зробити манікюр не представляється можливості. Тоді на допомогу прийдуть деякі поради про те, як полагодити зламаний ніготь максимально швидко, використовуючи підручні засоби.

    Використовуємо накладні нігті

    Існує безліч способів «ремонту» нігтів на швидку руку. Для першого способу підійде набір накладних нігтів, який продається в будь-якому косметичному магазині. Як правило, у цей набір входить клей, всі інші необхідні інструменти напевно є в косметичці у кожної жінки.

    Існує кілька способів ремонту нігтя в домашніх умовах

    Для лагодження зламаного нігтика його поверхню спочатку знежирюється за допомогою звичайного засобу для зняття лаку. Потім на ніготь наноситься клей, розподіляється по всьому периметру пошкодженої нігтьової пластини, і зверху накладається ніготь з штучного матеріалу.

    По завершенні процесу накладної необхідно підпиляти ніготь за допомогою пилочки, надати йому природну форму, щоб він не відрізнявся по довжині від інших нігтів на руці.

    Як може допомогти клейка стрічка

    Для тимчасового вирішення проблеми підійде стрічки з липким шаром, скотч або будь-який інший подібний прозорий матеріал з клейовою основою. За допомогою манікюрних ножиць відрізається смужка скотча так, щоб його довжина була більше довжини тріщини на нігті. Потім клейка стрічка накладається на уражену ділянку нігтьової пластини, загладжується за напрямом до розлому нігтя і фіксується пальцем на кілька секунд для більш щільного приклеювання.

    Якщо липка стрічка виходить за край нігтя – її потрібно зрізати. Після процедури слід якомога швидше відвідати майстра або виконати манікюр самостійно, оскільки таке рішення проблеми носить тимчасовий характер.

    Чим стане в нагоді чайний пакетик

    Папір, з якої зроблені пакетики для заварювання чаю, – відмінна альтернатива спеціальної тканини з набору для ремонту нігтів.

    • Відріжте від чайного пакетика шматочок потрібного розміру так, щоб він покривав всю площу ушкодження нігтя на зовнішній його стороні і частково на внутрішній.
    • Обезжирьте нігтьову пластину за допомогою рідини для зняття лаку.
    • Нанесіть на оброблену поверхню нігтя суперклей або спеціальний клей для нігтів.
    • Прикладіть шматочок чайного пакетика до нігтя, частина загорніть під ніготь і нанесіть ще трохи клею зверху.
    • Як тільки клей висохне, можна приступити до обробки нігтя. Потрібно акуратно відшліфувати поверхню, підкоригувати форму.
    • Останнім етапом ремонту нігтя буде нанесення верхнього захисного шару або лаку.

    Такий спосіб є найбільш легким для здійснення в домашніх умовах, так як використовуються підручні матеріали, які легко знайти в кожному будинку.

    У деяких випадках, коли зона дефекту велика, можна використовувати два шматочки від чайного пакетика. Один з яких приклеюється безпосередньо на тріщину, а другий на всю поверхню нігтьової пластини.

    Ремонт з допомогою гель-лаку

    Якщо нігтьова пластина зламалася поперек від одного краю до іншого й попередні способи ремонту виявилися марними, на допомогу прийде процедура нарощування.

    Отломанную частина нігтя видаляють, знежирюють, зачищають ніготь і за допомогою форми накладають гель-лак потрібної довжини. Просушений ультрафіолетовою лампою гель-лак полірується, йому надається природна форма і довжина.

    Таку процедуру слід проводити в салоні, тому що для неї потрібне спеціальне обладнання та інструменти.

    Якщо ж натуральний нігтик зламався під шаром штучного матеріалу – гелю або акрилу – то без допомоги майстра теж не обійтися. Доведеться знімати покриття, зміцнювати ніготь спеціальними засобами та наносити штучне покриття заново, просушуючи кожен шар в ультрафіолетовій лампі.

    Можливо, якщо натуральний ніготь вже не врятувати, також доведеться вдатися до нарощування гель-лаком.

    Профілактика

    Щоб нігті ламалися як можна рідше, були міцними і витримували механічний вплив, їх необхідно зміцнювати.

    Зміцнення нігтів починається з корекції раціону харчування. Чим різноманітніше і правильніше меню, тим більше вітамінів і мінералів потрапляє в організм.

    Можна виділити кілька порад з профілактики ламкості і відшарування нігтів, які легко виконуються самостійно, в домашніх умовах:

    • Споживати в їжу якомога більше свіжих овочів, фруктів, морепродуктів, цільнозернового хліба.
    • При вираженому дефіциті вітамінів і мікроелементів в організмі рекомендується заповнювати їх за допомогою аптечних вітаміно-мінеральних комплексів.
    • Зміцнювати імунітет, вчасно звертатися до лікаря при перших ознаках захворювань, пролечивать наявні недуги.
    • Контролювати гормональний фон, своєчасно відвідувати ендокринолога.
    • Вести здоровий спосіб життя, виключити шкідливі звички, займатися спортом, повноцінно відпочивати і висипатися.

    Це загальні рекомендації, які допомагають підтримувати здоров’я, зміцнювати імунні сили і знижувати ризики авітамінозу.

    Крім того, можна скористатися методами народної медицини. Так, хорошими зміцнюючими властивостями володіють лікувальні ванночки для нігтів з додаванням морської солі, ефірних олій, йоду. Виконувати процедуру рекомендується через день. Тривалість повинна бути не менш 15 хвилин. Після завершення процедури на руки і нігті наноситься зволожуючий або живильний крем.

    Добре себе зарекомендували різні засоби для зволоження кутикули. Вони наносяться на околоногтевой валик, живлять шкіру, гальмують її розростання, надають нігтям здоровий, доглянутий вигляд.

    Надмірна ламкість нігтів – не тільки косметична проблема, але і можливий симптом неполадки зі здоров’ям. Не залишайте це без уваги і проконсультуйтеся з лікарем.

    Якщо ніготь зламався в невідповідний момент під час важливої зустрічі, на святі, в поїздці – не біда. Тимчасово усунути дефект можна легко і швидко, використовуючи мінімум підручних засобів.

    Читайте в наступній статті: що робити, якщо шаруються нігті