Список кращих трав для волосся та їх застосування

1560

Зміст:

  • Кращі трави для волосся
  • Застосування трав для росту волосся в домашніх умовах
  • Корисні трави від випадіння волосся і від лупи
  • Використання корисних трав для жирного волосся
  • Трави проти ламкості і перетину волосся
  • Лікарські рослини успішно використовуються в домашній косметології. Вони надають позитивні вплив на шкіру, волосся, нігті. Але необхідно правильно підібрати засіб. Відповідні трави для волосся покращують їх зовнішній вигляд і зміцнюють їх.

    Кращі трави для волосся

    Різні рослини надають різну дію. Тому при виборі засобу необхідно розуміти, для чого його використовувати.

    Відвари з лікувальних трав, які поліпшують стан волосся

    Ось список кращих трав, які можна використовувати для поліпшення зовнішнього виду волосся:

    • корінь аїру прискорює ріст волосся;
    • алое усуває зайву жирність пасм, відновлює волосся;
    • дурман використовується для зміцнення коренів — обережно, це отруйна рослина;
    • материнка застосовується при догляді за сухими волоссям, покращує їх зовнішній вигляд;
    • звіробій застосовується для догляду за жирними волоссям, відновлює посічені кінчики, перешкоджає випаданню;
    • календула живить коріння, заспокоює роздратовану шкіру, відновлює зовнішній вигляд пасом;
    • ромашка надає волоссю золотистий відтінок і повертає природний блиск, відновлює пошкоджені пасма;
    • кропива запобігає випадання, усуває лупу, відновлює пошкоджене волосся;
    • лаванда використовується при себореї і педикульозі, зменшує свербіж, знімає подразнення шкіри;
    • липа зменшує жирність пасм.

    Вище перераховані найбільш поширені рослини. Також для відновлення пасм можуть використовуватися і інші лікувальні трави. При виборі засобу необхідно враховувати тип волосся. Для жирних підійдуть хвощ, кропива, звіробій, подорожник. Для сухого чебрецю, календула, м’ята.

    Також можна використовувати екстракти трав для волосся. Їх можна додавати в домашні засоби або в шампуні, ополіскувачі, кондиціонери. А можна купувати косметичні продукти, в яких вже містяться трав’яні екстракти.

    Застосування трав для росту волосся в домашніх умовах

    Для росту волосся можуть використовуватися кропива, корінь аїру, череда, лопух, ромашка та інші рослини. Можна готувати такі кошти:

    • Відвар. Для його приготування можна брати всі перераховані вище трави або окремо. На 500 мл відвару брати 2 ст. л. рослинної сировини. Варити на повільному вогні 10 хвилин. Залишити настоюватися до охолодження, процідити. Використовувати для ополіскування волосся.
    • Настій з листя алое. Один аркуш порубати ножем, залити 300 мл окропу. Настоювати 2 години, потім процідити. Додати 0,5 ч. л. лимонного соку. Наносити засіб по всій довжині волосся за 20 хвилин до миття голови. Потім обполіскувати теплою водою і використовувати звичний шампунь для миття.
    • Настій череди. 1 ст. л. трави залити склянкою окропу. Настоювати 40 хвилин, потім процідити. Отриманий засіб втирати в шкіру голови 2-3 рази в тиждень.

    Ефект від вищеперелічених засобів повинен з’явитися вже через 1-2 місяці. За цей час волосся повинні відрости на 7-10 див. Також застосування лікувальних трав підвищує здоров’я і покращує зовнішній вигляд пасм.

    Для ростаДля росту волосся можна використовувати настій череди

    Корисні трави від випадіння волосся і від лупи

    Для запобігання випадання можна застосовувати звіробій, березові листя, шишки хмелю і інші рослини. Для досягнення бажаного ефекту необхідно обполіскувати волосся відваром з одного або декількох рослин.

    Щоб приготувати засіб, необхідно 1 ст. л. рослинної сировини залити 500 мл окропу. Варити 15-20 хвилин на водяній бані. Настоювати до охолодження, потім процідити.

    Засіб можна зберігати в холодильнику до 3 діб. Перед використанням його потрібно нагріти до комфортної температури.

    Від лупи можна готувати засоби на основі кропиви, календули, лаванди. З таких трав слід готувати відвари і використовувати їх для ополіскування волосся.

    Використання корисних трав для жирного волосся

    Якщо волосся жирне, використовуються рослини з підсушуючими властивостями. Ефективні шавлія, кропива, хміль та інші. Можна готувати такі засоби для зменшення жирності пасм:

    • Ромашковий відвар. 4 ст. л. ромашки залити літром окропу, проварити 15 хвилин. Остудити і процідити. Використовувати відвар для ополіскування волосся.
    • Настій з календули, кропиви і кори дуба. По 2 ст. л. квіток календули і листя кропиви, а також 1 ст. л. кори дуба залити літром окропу. Настояти 3-4 години, процідити. Застосовувати засіб для ополіскування волосся, але не частіше 3 разів на тиждень.
    • Відвар шишок хмелю. 3 ст. л. шишок залити літром окропу, варити 15 хвилин. Настояти до охолодження, процідити.

    Перераховані вище рослини регулюють роботу сальних залоз. Тому після ополіскування волосся такими засобами пасма будуть довше залишатися чистими і об’ємними.

    Трави проти ламкості і перетину волосся

    Якщо волосся січеться, випадають і виглядають тьмяними, допоможуть наступні домашні засоби:

    • Липовий ополіскувач. 50 г липи заварюють 500 мл окропу. Настоюють кілька годин. Виходить дуже концентрований засіб. Його необхідно розбавити 2 л окропу. Отриманий засіб використовувати для ополіскування – воно робить волосся м’якими, повертає їм блиск і шовковистість.
    • Настій з меліси і чебрецю. Взяти по 2 ст. л. трав, залити літром окропу. Наполягати 3 години, потім використовувати для ополіскування. Такий засіб підходить для фарбованого волосся, надає їм блиск, робить їх м’якими і слухняними.
    • Ромашковий відвар. 3 ст. л. сировини залити 700 мл окропу і варити на водяній бані 15 хвилин. Процідити і використовувати для ополіскування. Такий засіб освітлює волосся, тому підходить для світловолосих дівчат. Якщо волосся темне, після тривалого використання ромашкового відвару вони можуть отримати рудий відтінок.

    Вищеперелічені кошти можна готувати заздалегідь і зберігати в холодильнику 2-3 дні. Але краще готувати безпосередньо перед використанням.

    Лікарські трави надають позитивний вплив на здоров’я. Але при виборі засобу необхідно враховувати, які властивості вона має і як діє на пасма. Деякі рослини – ромашка, кропива, календула – володіють комплексною дією і допоможуть вирішити відразу кілька проблем.

    Читайте також: народні засоби від випадіння волосся