Способи, як швидко висушити звичайний лак на нігтях

2199

Зміст:

  • Лайфхаки для ідеального манікюру
  • Охолодження лаку
  • Підручні засоби
  • Спеціальні розчини для сушіння
  • Що не можна робити
  • До складу будь-якого лаку для нігтів входять розчинники, які дозволяють йому зберігатися з рідкому стані до нанесення на нігті. Після фарбування вони починають випаровуватися, покриття поступово твердне і утворює міцну плівку. Дочекатися повного висихання іноді важко, але існують способи, як швидко висушити лак на нігтях.

    Лайфхаки для ідеального манікюру

    Щоб не зіпсувати покриття нігтів на етапі сушіння, необхідно правильно підготуватися до манікюру. Всі кошти, які знадобляться, потрібно підготувати заздалегідь. Тоді не доведеться шукати з нафарбованими нігтями потрібний флакон, розплутувати проводу фена. Якщо очікується важливий дзвінок, телефон потрібно покласти в доступному місці, щоб одним натисненням можна було перевести його на гучний зв’язок і не тримати в руках.

    Швидко висушити лак на нігтях можна, якщо охолодити його

    Звичайний лак для нігтів повинен мати хороший термін придатності і досить рідку текстуру. Загусло засіб висихає набагато довше. Лайфхак для тих, хто планує манікюр заздалегідь – помістити флакон з лаком в морозильну камеру на кілька хвилин для його охолодження. З такого лаку розчинники випаровуються швидше. Але дуже довго тримати його не варто, це може призвести до замерзання кошти та втрату його властивостей.

    Поверхня нігтя перед покриттям лаком потрібно знежирити. Тоді покриття ляже рівно, а триматися довго.

    Не рекомендується фарбувати нігті після відвідування лазні, сауни або гарячої ванни. Нігтьова пластина розпарена і розм’якшена, в ній багато вологи. Це ідеальний стан для манікюру, але не для нанесення покриття.

    Також прискорюється процес сушіння. Товстому шару лаку потрібно більше часу для повного просихання, в деяких випадках може пройти час, поки він остаточно застигне.

    Тому при використанні декількох шарів лаку, можна поступити наступним чином:

    • Нанести перший тонкий шар, дати йому просохнути 2-3 хвилини, потім наносити наступний.
    • Щоб домогтися яскравості і насиченості відтінку, спочатку нафарбувати нігті білим лаком, просушити його кілька хвилин, нанести потрібний колір.

    Не рекомендується використовувати одночасно лаки різних виробників. Вони можуть відрізнятися за складом, вступати в реакцію, яка призведе до збільшення тривалості сушіння.

    Охолодження лаку

    Охолоджувати лак можна вже після нанесення на нігті. Щоб не змазати покриття, до цього потрібно підготуватися заздалегідь. Допомагає холодна або крижана вода. В широку миску потрібно набрати достатню кількість, щоб помістити пальці двох рук. Але вода з-під крана не завжди підходить, її температура може бути більше 15 °C. Воду можна помістити в морозильну камеру на 30 хвилин або використовувати кубики льоду. Але миску з охолоджувальною рідиною потрібно готувати заздалегідь, щоб після нанесення лаку не довелося виколупувати лід.

    Деякі використовують для охолодження струмінь холодної води. Такий спосіб підходить, якщо напір невеликий. При сильному струмені вона пошкоджує і змащує лак.

    На 1 л води буде потрібно 3-5 кубиків. Після фарбування, відразу опускати нігті в воду не можна, лак повинен протягом 1-2 хвилин підсохнути самостійно, на його поверхні сформується щільна плівка. Кисті рук опускають у воду на 2 хвилини, від холоду відбувається зміцнення і затвердіння лаку. Довше цього терміну тримати нігті у воді не потрібно, випаровування розчинника не відбувається.

    Охолоджувати лак можна ще за допомогою махання руками. Це спосіб, який не завжди дає потрібний результат. Від необережного руху можна змастити покриття сусідніми пальцями, манікюр доведеться переробляти.

    Підручні засоби

    Прискорити випаровування розчинників і отримати міцне рівне покриття на нігтях можна за допомогою підручних засобів. Майстри манікюру пропонують застосувати пневмотический очищувач. Це балон зі стисненим повітрям, який використовується для швидкого очищення побутової та комп’ютерної техніки в важкодоступних місцях. Після натискання на кнопку, він випускає струмінь повітря, температура якої нижче, ніж у навколишнього середовища.

    обычный лакУльтрафіолетовою лампою можна сушити не тільки гель, але і звичайний лак

    У стисненого газу потужна струмінь. Щоб ефект був гарним, потрібно діяти за правилами:

    • розпиляти з відстані 30-60 см;
    • не направляти в бік особи;
    • тримати руки витягнутими;
    • обробляти тільки кінчики пальців;
    • тривалість впливу 3-5 секунд.

    Пневмотический очищувач не можна використовувати на свіже нафарбованих нігтів, лак повинен сохнуть самостійно протягом 5-10 хвилин, а струмінь повітря застосовується як закріплювач.

    Якщо під рукою немає балона зі стисненим повітрям, потрібно шукати інший спосіб. Чи можна висушити феном лак, залежить від температурного режиму. Гаряче повітря не підходить, він розігріє покриття, зробить його неміцним. Лак швидше облізе. В холодному режимі фен допоможе швидше затвердіти лаку і не зашкодить його.

    Деякі господині, які використовують на кухні кулінарний спрей, рекомендують його як засіб для прискорення сушки лаку. До складу засобу входять наступні компоненти:

    • ріпакова олія;
    • зерновий спирт;
    • соєвий лецитин;
    • газ пропеллант.

    Суміш подається під тиском і автоматично охолоджується. Масло, яке входить до його складу, зволожує і живить кутикулу. Засіб поєднує в собі приємне з корисним – лак випаровується швидше, а нігті зміцнюються.

    Ультрафіолетова лампа використовується зазвичай для закріплення гель-лаку, однак вона прискорює висихання і простого покриття. Якщо вдома є це пристрій, його можна застосовувати при необхідності.

    Спеціальні розчини для сушіння

    Основний спосіб, як швидко висушити лак на нігтях, яким користуються працівниці манікюрних салонів – це спеціальні фіксатори. Їх наносять на нігті після того, як основний шар лаку підсох протягом 3 хвилин.

    Сушка-фиксатр може бути у вигляді рідини, яку наносять за допомогою кисті. Наносити сушку потрібно тонким шаром у напрямку від кутикули до кінчика нігтя. Засіб не тільки прискорить процес підсихання, але і додасть приємний глянець, зробить покриття більш міцним, запобігає розтріскування лаку. Сушка-фіксатор також продається у вигляді крапель для нігтів або спрею. Правила їх використання приблизно однакові.

    Що не можна робити

    Після покриття лаку необхідно дотримуватися обережності, це вогненебезпечна засіб, тому сушити нігті поблизу відкритих джерел вогню не можна. Кращим дівчатам не потрібно поспішати взяти сигарету. Тепло від неї може розм’якшити свіжий манікюр, а попіл випадково пошкодити його і зробити непривабливим.

    Не потрібно фарбувати нігті на відкритому повітрі. Навіть трохи помітний вітер прискорить висихання лаку на пензлику. Покриття вийде нерівним і нерівномірним. У ділянках з більшою товщиною лаку, він буде довго сохнути.

    Дивіться далі: шкідливий гель лак при вагітності