Справжній Віндзор: принц Вільям радий, що принц Джордж успадкував фамільну особливість

911

Скільки в світі лівшів, підрахувати складно. За різними джерелами, від 5 до 30 відсотків населення вправно пишуть, малюють, їдять, працюють лівою рукою. Багато лівші пишаються цією своєю особливістю, серед них і принц Вільям.

Читайте також:Лівша з народження: Максим Аверін поділився своєю дитячою фотографією

Зарубіжні видання цитували раніше жарт герцога Кембріджського, який зазначав, що лівші, в порівнянні з правшами, більш розумні. А коли підріс його первісток, стало зрозуміло: принцу Джорджу зручніше тримати предмети і грати лівою рукою. Джерело, близьке до королівської сім’ї, зазначає:

…маленькі діти можуть використовувати обидві руки, але Джордж, швидше за все, лівша.

© Instagram @the_cambridge_family_, @kensingtonroyal

Однак, якщо майбутній король використовує в якості робочої і праву руку, він, швидше за все, відноситься до амбидекстрам – людям, які однаково володіють обома руками.

У британській королівській родині були і є й інші лівші. Серед них королі Георг II, Георг VI, королева-мати, дружина принца Едварда графиня Вессекська. Цікава деталь: королева Вікторія під час письма використовувала праву руку, а малювала лівою.

© Instagram @the_cambridge_family_

Психолог Ганна Скавитина в особистому блозі навела цікаву інформацію щодо лівшів:

Національне Бюро Економічних Досліджень опублікувало доповідь про перевагу лівшів над правшами. Як виявилося, випускники вищих навчальних закладів, у яких більше розвинена ліва рука, заробляють на 13 — 21% (в залежності від тривалості навчання) більше, ніж їх однокашники — правші. Напевно, тому, що їм вічно доводиться пристосовуватися до життя в цьому незручному світі. Також з’ясувалося, що лівші частіше, ніж правші, стають висококласними фахівцями (53% проти 38%). Але, на жаль, і тих, кому навчання дається важко, теж непропорційно більше, ніж серед правшів! Так що перевагу бути лівшею дуже відносне.

Читайте також:Не тільки генетика: вчені пояснили, чому дитина може стати лівшею

Переважання ліворукості у дитини не дозволяє передбачити, яким він виросте і чим буде займатися, – пояснив психолог Філіп Кор. – Скоріше це просто пояснює нам, як працює його мозок, як він буде діяти в тій чи іншій ситуації, що вибере, на що зверне увагу. Знаючи це, ми зможемо допомогти лівшам розкрити їх потенціал.

© Instagram @mamina_radost.16

Тому принцу Вільяму доведеться не тільки радіти, що його старший дитина лівша, але і допомагати первістку розвивати здібності.

А ваш малюк правша чи лівша?

Фото на анонс: Instagram @the_cambridge_family_, @the.cambridgees, @kensington.royals