Страшний токсикоз і не тільки: Марія Погребняк розповіла про важку вагітності та пологах

347

30-річна Марія Погребняк – щаслива дружина, багатодітна матуся, успішна бізнес-вумен і дизайнер власного бренду одягу. Зі своїм чоловіком, футболістом Павлом Погребняком, Марія навчалася в одній школі, з тих пір вони не розлучаються і виховують трьох синів: 11-річного Артема, 9-річного Павла і 8-річного Олексія.

Сьогодні в своєму особистому блозі Погребняк розповіла особисту історію: виявляється, її перша вагітність протікала дуже складно, а пологи були неймовірно важкими.

Перша вагітність протікала дуже важко.Я тоді жила в Томську. У мене був страшний токсикоз, не засвоювалася навіть вода! На 5 місяці — я важила 45! Слава Богу, мені попався грамотний лікар, і мене відразу ж поклали в клініку! Я лежала На збереженні 3 рази на 14 днів! Коли я прийшла більш-менш в себе, то полетіла в Москву!

© Instagram @mariapoga

Вона також зізналася, що визначилася з лікарем, який повинен був приймати пологи, в самий останній момент, чому дуже рада:

Я вже була на 8,5 місяцях вагітності!І тут постало питання, де народжувати? Нам порадили лікаря у міському пологовому будинку! Молоду жінку! Ми особисто з нею ще не були знайомі!Раптом вона нам дзвонить і каже: Машенька, ви можете зі мною укласти договір на пологи сьогодні ввечері, так як я вранці відлітаю! Я, звичайно, трохи була в шоці, що вона мене жодного разу не бачила, а тут потрібно терміново прийняти рішення! Але відгуки про неї були дуже хороші! Ми з Пашею сідаємо в машину, щоб поїхати до неї на укладення договору.І тут несподівано дзвонить мій хрещений батько і каже: — Маш, а ви вирішили, де будете народжувати?Я: так, їдемо укладати договір з лікарем.Він : куди?Я: щось пробормоталаИ він: ні, не думай! Зараз же їдь в Перинатальний центр! Тебе там будуть чекати, я зараз домовлюся!Ми в розгубленості, що нам робити? Адже, якщо ми зараз звернемо і не доїдемо до нас очікує лікаря, то вона поїде! А в цьому центрі я ніколи не була! І навіть не знали, чого нам чекати! Потрібно було терміново прийняти рішення! У мене вже 39,5 тижнів! Можу почати народжувати в будь-який момент! Тоді я прочитала молитву і заспокоїлася! Я знала, що Бог допоможе і направить!Вообщем, ми вирішили послухати Хрещеного, поїхали в перинатальний центр! Уклали контракт на пологи. Далі мене вирішили заново оглянути! І тут пішли стикування!Думка лікарів з Томська відрізнялося від думки лікарів з Москви! Це стосувалося розміру малюка і навколоплідних вод! У Томську ставили багатоводдя і маленька вага дитини!

© Instagram @mariapoga

У висновку Погребняк розповіла про одну з найбільш складному дні в її житті — день пологів:

Отже, день пологів! Я не могла розродитися, тому міхур мені протикали на 43-му тижні! І тут почалося… У мене практично не було води, різкі сутички, дитина не маленький, він не може вийти і почав повертатися спиною. Далі особливо нічого не пам’ятаю, але народила без кесаревого розтину! Зріст 56 см, зростання 3650! Малюка відразу поклали в кювез і відвезли! Я плачу, не можу зрозуміти, де мій малюк, чому його не поклали на груди!

Але досвідчений лікар все мені не пояснив, сказав, що він наковтався, найголовніше дитина буде жити!Я шалено завдяки » Хрещеному, що він наполіг в той день саме поїхати в цей пологовий будинок! До кваліфікованим лікарям! Навіть боюся подумати, що могло б статися якби ми прийняли інше рішення…Я впевнена, що прийняти правильне рішення мені допоміг Бог!

© Instagram @mariapoga

Шанувальники подякували Марію за щирість, а деякі поділилися своїми історіями:

Ви прям розповіли мої пологи 👍теж проколювали і теж на 43 тижні 🙈вага був 3625 зростання 56👍👍

Слава Богу все обійшлося!! Так, Всесвіт завжди права! Мій девіз « не тримай що йде, не відштовхуй що приходить» тому що життя завжди права!!

Марія, як мене зворушила Ваша історія!!!

До речі, 10 липня Марія дуже зворушливо привітала молодшого сина з днем народження і детально розповіла про те, як ждала його й як він з’явився на світ. На відміну від першої вагітності, що протікала ця дуже легко:

Забираємо нашого Лешеньку з род дому🤗 пам’ятаю, як все перенервували з-за цієї фотографії 🙈 діти були в шоці, хто це з ними😂,чому він хрюкає😂, а ми стояли і тряслися від страху😬 переживали, щоб діти не впустили брата😂🙈 Льоша для мене став моїм подарунком на мій День Народження! Саме в цей день я дізналася, що вагітна! Це моя найкраща вагітність! Я почувалася чудово! Все протікало добре, тому лікар мені нічого не забороняв, єдине жартома він сказав: з міцними напоями поакуратніше😂

Мария Погребняк с сыновьями делает уроки© Instagram @mariapoga

Читайте також:

  • Особлива програма: Марія Погребняк розповіла про ліцей, де навчаються її сини
  • Мотузкові парки та батути: Марія Погребняк розповіла про місця, де можна весело відпочити з дітьми
  • Марія Погребняк розповіла, які телефони купує дітям і чому
Фото на анонс: Instagram @mariapoga