Таємниці кухні: екс-кухар принцеси Діани розповів, що їдять в королівській родині

871

Юні принци Вільям і Гаррі виросли в королівському палаці, де кухарі змінювалися рідко. Тому в пам’яті синів леді Діани, можливо, всього два шеф-кухаря: Даррен МакГрэйди і Керолайн Робб. Робота в королівському палаці зробила їх популярними.

Читайте також:Відео з кухні королеви Єлизавети II: як готують частування на банкет

Даррен МакГрэйди трудився в Букінгемському палаці з 1982 по 1993 роки, а в Кенсингтонському – 1993 трагічної смерті принцеси Діани, яка відбулася в 1997 році. Відомий у всьому світі як «королівський шеф-кухар», зараз він живе в Техасі (США). Майстер готування згадує, що в дитячі роки принців Вільяма і Гаррі він відповідав за їх харчування. Все починалося з пюре.

Я ніколи не бачив дитячу упаковану їжу, – згадував Даррен МакГрэйди. – Навіщо їм купувати щось у пакетах або баночках, коли у королеви 20 особистих кухарів?

© today.com

Шеф-кухар зазначав, що для маленьких синів принцеси Діани він готував страви на пару. А пюре двічі пропускав через сито, щоб виключити ризик грудочок. За спогадами МакГрэйди, після того, як в дитяче меню принців включили м’ясо, процес приготування пюре виглядав так:

Коли вони підросли, на кухні був один шеф-кухар, який робив курку, а інший – овочі. А потім все це змішували.

Кухар зазначає, що в дитячому віці принц Вільям любив особливий банановий пиріг, який йому робили з бананового пюре та заварного крему.

Улюблені десерти маленького принца Вільяма: шоколодный бісквіт, банановий пиріг, мафіни з желе і арахісове масло / © today.com

Читайте також:Шеф-кухар королівського палацу розповіла про улюблений десерт принца Гаррі

В секрети королівської кухні присвятила і шеф-кухар Керолайн Робб, яка готувала їжу для сім’ї принца Чарльза і принцеси Діани. Нагадаємо, вона є автором кулінарної книги «Королівське дотик», в якій зібрані рецепти улюблених страв членів королівської сім’ї.

© racked.com

Керолайн Робб згадує, що принц Гаррі якось попросив у неї на сніданок пиріг з мелясою. Цей десерт готується з пісочного печива з маслом і поливається солодким сиропом. За спогадами шеф-кухаря, вона була змушена повідомити хлопчикові про готовність почастувати його, але лише з дозволу принцеси Діани. Потім сталося те, що розчулило главу кухні – принц Гаррі повернувся з рукописної запискою від своєї титулованої мами, в якій було написано:

Мама каже, що все в порядку!

© Instagram @fewofherfavoritethings

Читайте також:3 знаменитих сукні принцеси Діани продали за 20 мільйонів рублів

Коли сини леді Діани підросли, кухар вчила їх готувати.

Коли хлопчики були зовсім маленькими, їм подобалося приходити на кухню, і ми робили з ними такі речі, як печиво і безе. Коли вони стали старше, дійсно були зацікавлені в тому, щоб навчитися готувати, навіть в коледжі. У віці 15 років, коли вони приїжджали додому зі школи по вихідних, просили мене навчити їх готувати спагетті болоньєзе чи інші рецепти, які їм дозволялося робити самим. По більшій частині, вони не готували самостійно, – розповідала Керолайн Робб.

А навички адже знадобилися! Нагадаємо, герцог Кембріджський в статусі заступника благодійної організації The Passage брав участь у приготуванні їжі для бездомних.

View this post on Instagram

A post shared by Telegraph Royal Family (@telegraphroyals) on Feb 13, 2019 at 11:58am PST

У своїх спогадах про принців Вільяма і Гаррі Керолайн Робб зазначає, що вони не були прискіпливими їдцями. У раціон синів леді Ді входила смажена курка, м’ясний пиріг, з рибні палички, дичину, яку привозив з полювання принц Чарльз. Зазначимо, під час перебування принцеси Діани кухарям не ставили завдання готувати низькокалорійні страви. Тому в інгредієнтах був навіть майонез.

Вони воліли дуже прості, свіжі, домашні страви. Любили лісові гриби, які ми збирали в маєтку в Шотландії, – згадує Керолайн Робб. – Кожне літо ходили туди, висушували і заморожували, щоб вони були у нас протягом всього року.

Однією з традицій на королівській кухні в той час (та й зараз) була грамотна економія.

Принц Чарльз був дуже ощадливим і говорив, що ніщо не повинно пропасти, – зазначає Робб. – Якщо були залишки, їх треба було використовувати на наступний день. Він ніколи не хотів, щоб на тарілці було величезна кількість їжі. Якщо б ми готували смаженого ягняти і він залишився, ми зробили б пиріг на наступний день.

Зазначимо, що і королева Єлизавета II вітає дбайливе ставлення до продуктів.

Чекаємо новин з королівської кухні!

Фото на анонс: Instagram @ladydianaspencer_