Тонкощі питання: яким сімям нададуть 450 000 рублів на погашення іпотечного кредиту?

816

Багатодітним сім’ям тепер доступна ще одна можливість часткового погашення іпотечного кредиту. Мова йде про суму в 450 000 рублів.

Згідно з постановою Уряду, право на участь у програмі мають росіяни, які є позичальниками іпотечного кредиту при народженні у них третю і наступних дітей у період з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2022 років. Тепер у них є можливість отримати виплату до 450 тис. рублів на погашення іпотеки. Такі ж правила діють для громадян Росії, які усиновили третього і наступних дітей, – йдеться на сайті Міністерства фінансів РФ.

Як отримати виплату

Щоб отримати кошти, громадянам необхідно подати документи, що підтверджують відповідність іпотечного кредиту правилами програми, в організацію, яка є кредитором по іпотечному кредиту. Кредитор перевірить документи і відправить їх до акціонерне товариство «БУДИНОК.РФ». Якщо представлені дані вірні, то організація здійснить переказ коштів кредитору для повного або часткового погашення іпотеки позичальника в межах зазначеної суми (до 450 тисяч рублів).

Читайте також:Земля багатодітним сім’ям: які документи необхідні і де дають ділянки

Які документи необхідні для отримання виплати

  • Заява про погашення кредиту
  • Документи, що засвідчують особу, громадянство позичальника та його дітей; підтверджують материнство (батьківство) позичальника щодо дітей (свідоцтво про народження, свідоцтво про усиновлення, рішення суду про усиновлення, інші документи, що підтверджують материнство (батьківство).
  • Документи, що підтверджують надання громадянину кредиту, а також придбання житлового приміщення чи земельної ділянки для індивідуального житлового будівництва.

Документи надаються в оригіналах або копіях, засвідчених у встановленому порядку. Копії деяких документів повинні бути завірені нотаріально. Вимоги до форм документів, що надаються публікуються на офіційному сайті акціонерного товариства «БУДИНОК.РФ».

Читайте також:Експерт розповіла про тонкощі нової постанови про пільгової іпотеки для сімей з дітьми

Економіст, експерт по іпотеці Олена Молокова пояснює деталі про виплату 450 000 рублів:

Це право поширюється тільки на один іпотечний кредит, при укладенні кредитного договору до 1 липня 2023 року.

Закон не діє, якщо:

  • дитина не громадянин Росії,
  • батько позбавлений батьківських прав.

Термін розгляду заяви 30 днів, переказ коштів протягом 10 днів

Писати заяву можна з 25 вересня.

Також експерт пояснює, що виплату можна комбінувати з материнським капіталом та іншими субсидіями.

Всі фото: Depositphotos