Молоко стало водянистим і йде. Як зберегти грудне вигодовування?

1460

Багато молоді матусі намагаються налагодити грудне вигодовування. Однак не завжди це вдається. Добре, якщо є, приміром, досвідчена подруга або спеціаліст, які покажуть правильне прикладання, розкажуть, як важливо нічне годування. Але якщо помічників немає, доводиться розраховувати тільки на свої сили і підказки в Мережі.

Давайте поговоримо про грудному вигодовуванні, — звернулася до подруг молода матуся Anastasia Petukhova. —Хочу послухати вашу думку, до якого віку годувати дитину грудьми. Особисто я, швидше за все, до 6 місяців. Може і довше. Але дочка груди майже не бере, в істериці б’ється. Харчуюся я нормально, а молоко однаково водянисте стало. І таблетки пила чаї. І все одно молока у мене було з самого початку мало.

Молода матуся розповіла, що за порадою медсестри в дитячій поліклініці стала годувати доньку сумішшю.

На скільки буде можливість, стільки і буду годувати, — поділилася з подругами автор історії. — Вже і вночі відмовляється від грудей, доводиться бігти робити суміш. Але буває, що вночі поїсть молоко і починає плакати. Тоді біжу знову розводити суміш.

Читайте також:10 фактів про штучному вигодовуванні, про яких мало хто знав

Молода матуся розповіла, що показувала педіатра фотографію зцідженого грудного молока:

Виглядає як сироватка, зеленуватого відтінку.

Подруги спробували розібратися в причинах відмови дитини від грудей:

У вас, може бути, просто криза лактаційний. Моя так після пляшечки ніс ділок. І нас ще гв. Я б закінчила до року, але вона явно не готова, та й зуби лізуть. Так що поки годуємося (Olga)

До року годувала. Далі не стала . Дочка кинула в 3,5 місяців груди (Владислава)

Був у нас такий криза — крутився біля грудей не брав, плакав. Через пару годин брав іншу груди і так кілька днів (Viktoria)

Читайте також:Як зрозуміти, що дитина не наїдається грудним молоком

Матусі з Мережі підтримали автора історії. Поскаржилися, першу чергу, не втрачати надію і годувати до «переможного».

Нормально — до самоотлучения. Стільки, скільки це комфортно дитині і мамі. У розумних межах, звичайно, — підвела підсумок одна з матусь з ніком в Мережі Лісена.

А що ви порадите автору цієї історії?

Всі фото: Depositphotos