Ферментированная рисова вода для шкіри обличчя

1783

Зміст:

  • У чому користь рисової води для особи?
  • Як приготувати рисову воду: спосіб перший
  • Спосіб другий
  • Рецепт ферментованої рисової води
  • Маски для обличчя з рисовим води
  • Рецепт рисової води прийшов у Європу з азійських косметології. Традиційна індійська медицина під назвою Аюрведа з давніх часів включає в себе лікувальні та косметичні процедури на основі рису. Японки і кореянки також часто використовують рисову воду як засіб для вмивання. Нагадаємо, що азіатська косметика визнана однією з найефективніших у світі.Посилити дію рисової води для особи може вітамін С

    У чому користь рисової води для особи?

    Рис — це злак, збагачений безліччю мікроелементів. До його складу входять такі мінерали, як магній, калій, залізо і цинк. Він багатий вітаміном В, а також містить алантоїн і ферулову кислоти. Всі ці речовини активно впливають на шкіру, завдяки чому протирання особи рисової водою вранці може замінити салонні уходовые процедури.

    Рисову воду можна застосовувати при будь-якому типі шкіри. Завдяки великій кількості мікроелементів, рис приносить багато користі для особи, а саме:

    • зволожує;
    • живить;
    • знімає запалення;
    • відбілює;
    • розгладжує.

    Засіб не викликає алергії, а навіть навпаки, допомагає в боротьбі з алергічними реакціями.

    Рисову воду для шкіри обличчя сухого типу необхідно розбавляти теплою водою, а також додавати рослинні масла для додаткового зволоження.

    Рисової водою можна протирати шкіру обличчя, якщо на ній часто з’являються запалення. У рисі міститься активна речовина алантоїн, який володіє яскраво вираженим протизапальним ефектом. Засіб допомагає справитися з такими проблемами:

    • вугровий висип;
    • поодинокі прищі;
    • акне;
    • атопічний дерматит;
    • екзема.

    Особливо корисна рисова вода для людей з жирним типом шкіри. Вона налагоджує роботу сальних залоз, допомагає звузити розширені пори і бореться з жирним блиском.

    При сонячних опіках уражені ділянки тіла можна протирати рисової водою.

    До складу рису входять кілька кислот, включаючи ферулову. Це речовина часто використовують в косметології для пілінгу. Ферулова кислота зволожує шкіру і насичує клітини киснем. Вона допомагає захистити шкіру від УФ-променів, добре відбілює і допомагає в боротьбі з пігментацією.

    Як приготувати рисову воду: спосіб перший

    Зробити корисний засіб для шкіри на основі рису можна в домашніх умовах. Найкращим вважається бурий неочищений рис. Для приготування на його основі води підійде злак будь-якого кольору і форми.

    Рис ретельно промивається проточною водою. Потім рідина зливається. Після цього слід знову залити рис вже фільтрованою водою і залишити настоюватися протягом півгодини.

    Рис бажано постійно помішувати, щоб рідина досить збагатилася всіма корисними властивостями злаку. Такий відвар можна використовувати для вмивання.

    Спосіб другий

    Ще один спосіб приготувати корисний для шкіри відвар — це зробити збагачену мікроелементами воду методом кип’ятіння. Рисова вода для обличчя готується досить просто:

  • Попередньо потрібно добре промити рис під проточною водою, щоб вийшов розчин максимально чистим і без агресивних домішок.
  • Рис готується на маленькому вогні протягом 20 хвилин. На одну частину рису необхідно додавати 4 частини холодної води.
  • Вода від рису зливається за допомогою друшляка. В отриманий відвар необхідно додати фільтровану воду. Співвідношення рисового відвару і звичайної води залежить від типу шкіри. При сухій шкірі обличчя слід розбавляти водою наполовину. Для жирної шкіри підійде більш концентрована рисова вода.
  • Рисову воду краще всього використовувати в день приготування. Але також її можна зберігати в холодильнику. Тримати рисову воду варто в герметичній ємності. Ідеально підійде посуд із скла.

    в домашних условияхКонцентровану рисову воду для особи слід використовувати на Т-зоні

    Рецепт ферментованої рисової води

    Рисова вода для обличчя стане ще корисніше, якщо використовувати злегка заграв настій. В ньому міститься значно більше антиоксидантів і вітаміну Е. Завдяки цим речовинам рисова вода нормалізує pH шкіри. Антиоксиданти прискорюють регенерацію клітин шкіри, оновлюючи епідерміс і згладжуючи зморшки.

    На приготування такого засобу йде трохи більше часу, ніж на звичайну рисову воду:

  • Після промивання злак заливають холодною водою. На одну частину рису береться не менше чотирьох частин води.
  • Рисову воду слід щільно закрити. Для цього підійде звичайна літрова банка з кришкою. Настій потрібно помістити в тепле місце і залишити на кілька днів.
  • Під час бродіння у рисової води з’являється кислуватий запах, з’являються бульбашки. Це означає, що рисову воду вже можна використовувати.
  • Настій необхідно процідити. Потім слід прокип’ятити рисову воду протягом пари хвилин.
  • Ферментированная рисова вода є концентрованим засобом. І якщо звичайної рисової водою можна користуватися як лосьйоном або тоніком, ферментований відвар краще всього використовувати у складі домашніх масок для обличчя.

    Маски для обличчя з рисовим води

    Дія корисних мікроелементів можна посилити, зробивши маску для обличчя. Найкраще робити суміш на основі заграв рисової води. Інгредієнти слід підбирати залежно від того, якого ефекту хочеться домогтися від уходових процедури:

  • Маска для регенерації клітин шкіри і зменшення зморшок. За основу такого засобу береться кілька столових ложок рисового води і глина. Інші інгредієнти додаються в кількості однієї чайної ложки. Поліпшать стан шкіри імбир, оливкова олія, мед і гімалайська сіль. Імбир можна натерти на дрібній тертці, використовувати сік або готовий порошок. Замішувати суміш до консистенції сметани. Тримати таку маску на обличчі слід до тих пір, поки вона не почне підсихати. Якщо з’явилося відчуття стягнутості, суміш слід змити. Робити таку процедуру можна раз в тиждень. Не рекомендується застосовувати для сухого типу шкіри.
  • Маска для пружною і підтягнутою шкіри. Крім рисової води необхідно використовувати зелений чай. Столову ложку листя чаю слід заварити водою, а потім змішати з рисовим відваром у рівних пропорціях. Можна також листя, потолченние в порошок, залити гарячою рисової водою відразу після короткого кип’ятіння. Такий засіб підійде не тільки для обличчя, але також для шиї та зони декольте. Суміш слід тримати на шкірі близько півгодини.
  • Маска для зняття втоми і набряклості. Вранці можна зробити маску з експрес-ефектом, яка додасть обличчю здоровий і бадьорий вигляд. Щоб приготувати засіб, необхідно змішати в ємності волоський горіх, трохи банана, чайну ложку вівсяних пластівців і рисову муку. Волоський горіх попередньо потрібно розтерти в порошок. Після того, як всі інгредієнти будуть змішані до однорідної маси, її потрібно залити рисової водою. Консистенція повинна нагадувати кашку. Маску тримають на обличчі не більше 20 хвилин. Використовувати таку суміш слід кілька разів на тиждень.
  • На основі рисової води можна робити кубики льоду. Для цього достатньо охолоджений відвар з рису заморозити в спеціальних формах. Якщо протирати обличчя таким льодом регулярно, вирівнюється колір обличчя світлішають пігментні плями. Кубики можна зберігати в морозильній камері не довше трьох тижнів. Протипоказано їх використовувати при будь-яких проблемах з епідермісом і підвищеної чутливості шкіри.

    Рисова вода століттями застосовується для підтримки краси жінок по всьому світу. На основі цього засобу можна зробити бюджетні та ефективні лосьйони і маски. Рисова вода незамінна в догляді за жирною шкірою, а також є сильнодіючим косметичним засобом.

    Також рекомендуємо почитати: користь і шкода гліцерину для обличчя