Ця звичка Кейт Міддлтон та інших членів королівської сімї вважається у нас ознакою поганого тону

724

Мами завжди прищеплюють своїм дітям гарні манери: — не крутися за столом, вітайся зі старшими, не розмовляй з повним ротом, не показуй пальцем. А якщо дитина забувається і робить щось із «стоп-листа», жінка просить це не повторювати.

Читайте також:20 правил етикету, які дотримуються члени королівської сім’ї

Дивна річ!.. У британській королівській родині століттями створювалися правила етикету: як, що і в який час одягати, як тримати чашку, кому і як подавати руку… Але немає ні слова про те, що вказівним пальцем показувати не можна!

У Мережі чимало фотографій, коли Кейт Міддлтон, принц Вільям і інші члени британської королівської сім’ї демонструють цю звичку. І, треба сказати, робить це досить часто.

© Instagram @thecambridgelovers, @cambridges_sussexupdates, @sokingampalace, express.co.uk

Читайте також:Кейт Міддлтон зізналася, від якої дитячої звички вона не може відучити принца Вільяма

Як відзначають деякі закордонні видання, представники сучасних Віндзорів так роблять, щоб звернути увагу присутніх на те, що їх зацікавило — і тим самим відвернути увагу від своєї персони.

© Instagram @cambridges_sussexupdates, @elizabeth_21_04_1926, express.co.uk

До речі, фотографам вдалося сфотографувати й іншу звичку королеви Єлизавети, з-за якої дбайливі матері іноді проводять повчальні бесіди з дітьми. Вона (о, жах!) гризе нігті.

© Instagram @elizabeth_21_04_1926

Читайте також:Діана, яка змінила світ: 8 речей, які перевернули уявлення про монархів

Представники королівської династії допускають і інші промахи. Приміром, порушують рекомендацію про те, що сидіти потрібно красиво і правильно: коли ноги притиснуті один до одного. Також дозволяється їх схрещувати, але лише елегантним чином – в щиколотках. Експерт з етикету Міка Майєр (Mika Meier) назвала таке положення ніг «нахилом герцогині» – на честь Кейт Міддлтон. На думку фахівця, з таким нахилом ноги здаються нескінченними. А ось і ті самі проколи…

© Instagram @royalty.report, @kensingtonroyal

А як ви ставитеся до звички показувати пальцем?

Фото на анонс: Instagram @theroyalfamily, @catherine.of.cambridge