Ця мода не змінюється: дитячий одяг принців і принцес, яку носили 170 років тому і зараз

919

Ваш малюк носить матроску? Цей милий костюм, створений на основі форменого одягу моряків, популярний дуже давно. Батьківщина цього стилю — Великобританія.

Вважається, що сприяло його популярності королева Вікторія, одягнувши свого сина (майбутнього короля Едуарда VII) в костюм моряка. На портреті юний принц Альберт Едуард позував у матроському костюмі митцю Францу Ксаверу Винтерхальтеру, майстру світського і придворного портрета.

© wikimedia.org

У 1846 році британський флот провів реформу одягу моряків. Новий варіант сподобався королеві Вікторії, тому вона і одягла сина чарівним морячком. У такому образі майбутній король здійснював прогулянки по воді. І не тільки він! Всі діти королеви Вікторії полюбили матроски.

Читайте також:Милий вінтаж: принцеса Леонор носить мамине плаття 35-річної давності

Поступово формений одяг моряків увійшла в дитячий гардероб. У матроску синів і дочок одягали багато представників знаті.

© Instagram @paulbench
© Instagram @childreninart

Майбутній король Норвегії Улаф V також в дитинстві одягався в костюм матроса.

© Instagram @britainsmonarchy

Позували в морських костюмчиках і діти іншого королеви Марії Текской. Бабуся нинішнього глави британської монархії любила наряджати своїх дітей. Тут титулована особа зображена зі старшими спадкоємцями: принцом Едвардом (нагадаємо, він відрікся від престолу заради любові до розлученої американки Уолліс Сімпсон), принцом Георгом (батько Єлизавети II) і принцесою Марією.

© Instagram @thewindsorsfamily

Матроску одягав і юний принц Вільям: це був костюм пажа на весіллі принца Ендрю і Сари Фергюсон в 1986-му році. Схожий костюм був на принца і на традициооном Параді в честь королеви.

Принц Уильям в матроске© Instagram @royaltythrutheages, @nosorrog
Принц Уильям в матроске© Pinterest

Читайте також:Юний модник: светр з собачкою принца Луї вже став хітом в Мережі

Матроску носять і нинішні представники монархії. Приміром, на весільній церемонії 32-літньої Шарлотти Казірагі і 38-річного французького продюсера Дмитра Рассама, яка пройшла минулого літа в Палаццо Грімальді, гості урочистості були підкорені не тільки нареченою. Запрошені на весілля змогли побачити чудесного малюка, сина новоспеченої пари — крихітку Балтазара, який народився в жовтні минулого року. Малюк був одягнений у матроску і виглядав дуже завзято.

© Instagram @eugeniagaravani

Морський стиль подобається і дітям Кейт Міддлтон: принц Джордж вирішив, що йому буде до лиця кашкет капітана. А принцеса Шарлотта вибрала сукню в морському стилі від бренду Ralph Lauren.

View this post on Instagram

A post shared by HELLO! Magazine (@hellomag) on Aug 8, 2019 at 8:40am PDT

Це не класична матроска, але, можливо, в ній ми ще побачимо юних Кембриджів. Адже якщо спадкоємці принца Вільяма відвідали щорічну регату в цьому році, є ймовірність, що вони не пропустять настільки захоплююча подія і в 2020.

Фото на анонс: Instagram @punk_rock_princess23, @sorensays, @the_idiot_and_the_odyssey, @thesussexesfamily