Чим корисна нікотинова кислота для волосся

883

Зміст:

  • Користь нікотинової кислоти для волосся
  • Протипоказання до застосування нікотинової кислоти для волосся
  • Як правильно використовувати нікотинову кислоту для волосся
  • Як використовувати нікотинову кислоту: рецепти масок
  • Вітамін РР (В3, ніацин), або нікотинова кислота для волосся – водорозчинний вітамін, який бере участь у регенераційних процесах. Входить до складу безлічі уходових косметичних засобів. Це цінний компонент, який активізує ріст, попереджає випадання волосся, робить волосся слухняним.

    Користь нікотинової кислоти для волосся

     

    Вітамін В3 активно використовується в косметології і при самостійному приготуванні уходових коштів. Косметологи і стилісти рекомендують використовувати ніацин жінкам з сухими, ламкими волоссям, пошкодженими кінчиками, слабкою кореневою системою, облисінням і повільним ростом.

    Нікотинова кислота для волосся допомагає впоратися з проблемою випадіння волосся, покращуючи їх стан

     

     

    Ніацин корисний для волосся завдяки наступним властивостям:

    • стимулює кровообіг;
    • зміцнює судини, що живлять шкіру голови;
    • живить волосяні фолікули;
    • нормалізує роботу сальних залоз.

    Крім цього, вітамін РР є універсальним засобом, яке підходить для будь-якого типу волосся.

    Протипоказання до застосування нікотинової кислоти для волосся

     

    Фахівці не рекомендують застосовувати нікотинову кислоту для волосся жінкам, схильним до алергічних реакцій і з підвищеною чутливістю до вітаміну В3. При нехтування цією рекомендацією користь буде мінімальна, зате може проявитися алергія у вигляді свербежу, печіння, почервоніння, лупи, ламкості і випадання волосся. Особливо небезпечний стан при гіперчутливості — набряк Квінке, який без термінової лікарської допомоги може стати причиною летального результату.

    Не рекомендується використовувати вітамін РР при захворюваннях, що вражають шкіру голови, які супроводжуються утворенням ран, запаленнями, висипаннями, виразками. У цьому випадку активізація кровотоку може прискорити прогрес хвороби, а в деяких випадках може призвести до поширення інфекції на інші органи.

     

     

    Щоб попередити розвиток небажаних реакцій місцевого і системеного характеру, перед використанням рекомендується провести тест на алергічні реакції.

     

    Сумнівна користь від ніацину при гіпертонії або гіпотонії. Зміна кровопостачання голови під час нанесення масок може спровокувати різке зміна артеріального тиску.

    Крім цього, лікарі рекомендують утриматися від застосування уходових коштів з ніацином в чистому вигляді жінкам в період гестації і лактації, так як вітамін може проникати через плацентарний бар’єр або грудне молоко і потрапляти до дитини. Якщо жінка приймає комплекси, багаті вітаміном В3, це може спричинити гіпервітаміноз і погіршення стану.

    Як правильно використовувати нікотинову кислоту для волосся

     

    Вітамін РР реалізується у таблетках, у вигляді розчину для дифузій та порошку. Придбати їх можна в будь-якій аптеці. Для виготовлення уходових засобів рекомендується віддавати перевагу розчинів, які продаються в ампулах. На один курс досить 3 упаковки препарату, що відповідає 30 одиниць лікарської форми.

    Спосіб застосування вітаміну В3 простий – наносити розчин слід після миття голови. Попередня очистка дозволяє складу проникати глибоко в епідерміс. Протягом курсу, щоб отримати максимальну користь, слід щодня наносити живильні суміші на шкіру, тривалість — 30 днів.

     

     

    Після розкриття ампули розчин не підлягає зберіганню.

     

    Як втирати? Наносити вітамін потрібно від скронь до верхівки. Для зручності використовується піпетка. Посилити ефективність можна, додаючи мед, імбир, рослинні базові масла, настої і відвари трав. Добре поєднується вітамін РР з ретинолом і токоферолом.

    При дотриманні рекомендацій перші результати з’являться вже через 7 днів. При розвитку побічних реакцій застосування вітаміну РР слід припинити.

    для роста

    Для росту волосся нікотинова кислота використовується в чистому вигляді

    Як використовувати нікотинову кислоту: рецепти масок

     

    Для росту волосся б’юті-фахівці рекомендують застосовувати вітамін РР у нерозведеному вигляді, наносячи його на прикореневу зону масажними рухами протягом чверті години. Після сеансу розчин не змивається. Для блиску і м’якості можна з’єднати по ампулі ретинолу, токоферолу і вітаміну В3, додати 10 г олії насіння льону і яєчний жовток. Всі компоненти перемішати і розкласти по прикореневій зоні. Залишити для впливу на 90 хвилин. Змийте засіб теплою водою.

    Для живлення і зміцнення використовується маска з алое і прополісом. Для її створення знадобиться 5 мл ніацину, по 2 ст. л. настоянки прополісу і соку листя рослини. Засіб втирається в коріння волосся, потім гребінцем рівномірно розподіляється по всій довжині. Змивати уходовое засіб потрібно через годину відваром ромашки або просто теплою водою.

     

     

    Розчин нікотинової кислоти також можна додавати в уходовые засоби для волосся і шкіри голови для щоденного використання.

     

    Від випадіння волосся добре допомагає засіб, приготований у відповідності з наступними рекомендаціями. Змішати по одній одиниці токоферолу, ретинолу і ніацину, додати до них 5 мл меду, 5 мл олії оливи і жожоба. Засіб розмішати і нанести на прикореневій зоні, потім по всій довжині волосся. Змивати складу слід теплою водою з додаванням свіжовичавленого лимонного соку.

    Рецепт скрабу з вітаміном РР проти лупи і підвищеної секреції сальних залоз: до 10 г дрібних кристалів солі додати 2 краплі цитрусового масла і один флакон ніацину. Розподіляти скраб на шкіру голови легкими масажними рухами протягом 5 хвилин, уникаючи травмування шкіри голови. Змивати засіб прохолодною водою. Такий скраб рекомендується застосовувати не частіше 2 разів на місяць. А для посилення результатів можна наносити скраб перед нанесенням поживних сумішей.

     

    Використання вітаміну РР допомагає активізувати зростання, попередити облисіння, впоратися з лупою і поліпшити загальний стан шкіри голови. Для догляду рекомендується купувати вітаміни в ампулах, який можна застосовувати як самостійний засіб, додавати в уходовые кошти або використовувати разом з іншими компонентами для створення лікувальних і живильних масок.

    Дивіться далі: маска для обличчя з аспірином