Чим корисний шавлія для волосся

2151

Зміст:

  • Чим корисний шавлія для волосся
  • Застосування шавлії для волосся
  • Збір і заготівля трави
  • Протипоказання до використання шавлії
  • Шавлія – це рослина, що володіє безліччю корисних властивостей, завдяки чому воно знайшло своє місце в косметології. Трава використовується як для шкіри, так і для волосся, причому застосовуються всі її частини – листя, квіти, стебла.

    Чим корисний шавлія для волосся

    Ополіскування волосся засобами на основі рослини приносить користь завдяки насиченому складу рослини. У ньому є мікроелементи і макроелементи, кислоти, дубильні речовини, флавоніди і навіть природні антибіотики. Завдяки цьому рослина швидко і безпечно знімає запалення, усуває грибки, насичує поживними речовинами і ретельно очищає від забруднень. Також шавлія використовується як народний засіб для фарбування волосся.

    Шавлія для волосся широко використовується в косметології

    При грамотному використанні відвар шавлії допомагає усунути не тільки косметологічні, але і дерматологічні проблеми. Він справляється з себореєю і лупою, зупиняє навіть найбільш інтенсивне випадання волосся. Всі косметологічні проблеми – тьмяність, ламкість, сухість, свербіж – здатний вирішити настій шавлії.

    Це універсальне рослина, що підходить жінкам з будь-яким типом волосся. Сухі локони він зволожує і живить, жирні – призведе до нормального стану, позбавивши від необхідності мити голову щодня.

    Застосування шавлії для волосся

    Полоскання локонів засобами з шавлією – найпоширеніший спосіб використання рослини. Після миття волосся відразу набувають доглянутого блискучий вигляд, стають слухняними. Настої з рослиною не вимагають змивання, тому на їх використання ви затратите мінімальну кількість часу. Також шавлія використовується в складі рецептів:

    • Стакан сухого листя рослини залийте літром окропу, накрийте кришкою і залиште на півгодини. Володарки каштанового волосся таким чином можуть надати зачісці здоровий блиск, а русявого – на пару тонів темніше свої локони. Рідиною досить обполоснути волосся.
    • 6 ст. л. сухих листків рослини залийте 500 мл окропу. Не накриваючи кришкою, залиште суміш на 2 години, потім процідіть. Жикостью можна полоскати волосся після миття.
    • Ромашка з шавлією відмінно працюють у тандемі. По 1 ст. л. сухих рослин залийте 100 мл окропу і залиште на годину. Потім процідіть суміш, в рідину додайте 1 л теплої води. При ополіскування волосся ви зможете нейтралізувати небажаний темний відтінок, усунути запальні процеси і відрегулювати жирність волосся. Якщо ви не хочете позбавлятися від темного відтінку, який дає шавлія, вам підійде кропива як додаток до рослині замість основного інгредієнта.
    • Позбавитися від лупи і зупинити навіть найбільш інтенсивне випадання волосся допоможе ефірне масло шавлії. 3 краплі кошти змішайте з такою ж кількістю масла з виноградних кісточок, а потім додайте туди 1 ч. л. рідкого меду. Суміш нанесіть на корені волосся на півгодини, потім змийте шампунем.
    • Якщо ви хочете прискорити ріст волосся, змішайте 5 ст. л. оливкової олії з 5 краплями олії шавлії. Маску нанесіть на волосся на 40 хв., голову ретельно оберніть махровим рушником, потім вимийте волосся шампунем.

    Якщо ви час від часу практикуєте масаж голови, його теж можна робити з застосуванням олії шавлії. Це не тільки поліпшить якість волосся, але і зніме нервову напругу після важкого трудового дня.

    Обполіскувати волосся або робити маски потрібно регулярно – 2-3 рази в тиждень протягом місяця. Тоді ефект буде більш вираженим і тривалим. Всі кошти потрібно використовувати відразу після приготування, інакше активні компоненти можуть втратити свої властивості.

    Збір і заготівля трави

    Якщо ви хочете самостійно збирати рослину, то пам’ятайте про правило: використовувати його повністю можна тільки по досягненню шавлією двох років, а до цього моменту в якості компонентів косметичних засобів можна застосовувати тільки нижні листя. Збирати рослини краще двічі на рік – у червні та вересні.

    Після збору расформируйте рослини в тонкі букети і залиште сушитися в темному місці з низьким рівнем вологості. Коли шавлія повністю просохне, його можна ретельно подрібнити і розфасувати по банках. Якщо збір і заготівля – не для вас, ви можете просто купити суху рослину в аптеці.

    Протипоказання до використання шавлії

    Перевага шавлії полягає в тому, що він абсолютно безпечний для здоров’я. Єдиним протипоказанням до його застосування є індивідуальна непереносимість, що зустрічається вкрай рідко. Перед застосуванням шавлії в будь-якому вигляді спочатку зробіть аллергопробу, щоб надалі уникнути роздратування шкіри.

    Шавлія – рослина, яка широко використовується в косметології завдяки насиченому складу і активним властивостям. Існує багато рецептів на його основі, кожен з яких призначений для конкретних цілей. При регулярному використанні помітний ефект проявиться вже через пару тижнів.

    Читайте також: застосування касторової олії для волосся